PDA

Επιστροφή στο Forum : platy γέννα

leobabes
20-10-07, 12:01
Άρχισε η γέννα.
Μέχρι τωρα βλέπω 9 μικρά απο τις δυο θυλικές
πόσα μικρα να περιμένω απο την κάθε μια?
Ευχαριστώ.

_antonis_
20-10-07, 14:47
Δεν υπάρχει όριο...Μπορεί να έχουν τελειώσει, μπορεί και τα τριπλάσια...Θα δείς! Α, συγχαρητήρια...

Βαγγέλης (Dearangelo)
20-10-07, 16:22
εξαρτάται απο το μέγεθος τους, μπορεί και μέχρι 30 απο κάθε μία αν είναι μεγάλες..

leobabes
20-10-07, 22:34
Μόνο 9 platy μωράκια δεν ξέρω γιατι αλλα σταμάτησαν η μια άσπρισε και η κοιλιά της και ξεφούσκωσε
η άλλη έτσι και έτσι
τα δυο guppakia μου τα έβαλα και αυτά για γέννα στις 4 το απόγευμα
(εχω 6 που ειναι σε ενδιαφέρουσα αλλα αυτα είχαν παραφουσκώσει)
και μέχρι το απόγευμα γέννησαν 103 και οι δυο μαζί !!
10 απο αυτα μόνο δεν άνοιξαν και έμειναν κουλουριασμένα

Οι πρώτες μου γέννες είμαι πολύ χαρούμενος :grin: :grin:

Τα guppakia τα εχω ακόμα στην γεννήστρα πότε τα ταίζω?
Αμέσως η αύριο
Πότε να τα βγάλω απο την γεννήστρα? :confused:

stat
20-10-07, 23:10
Θα πρότεινα να τα αφήσεις σήμερα, το αργότερο αύριο!

Είναι τόσα πολλά που όσες απώλειες και να έχεις πάλι είναι αρκετά!
Αν το ενυδρείο σου είναι φυτεμένο τότε σίγουρα θα κρυφτούν αρκετά και θα μεγαλώσουν.

Raven
20-10-07, 23:50
Καλοριζικα, να σου ζησουν!!! πολλα μωρα βρε παιδι μου!

chrisb
21-10-07, 10:35
... τα δυο guppakia μου τα έβαλα και αυτά για γέννα στις 4 το απόγευμα
...
Πότε να τα βγάλω απο την γεννήστρα? :confused:

Η γεννήστρα δεν είναι καλή επιλογή. Έχει πολλά μειονεκτήματα, όπως ότι στρεσσάρει το θηλυκό (που είναι ήδη σε δύσκολη στιγμή) και οδηγεί σε προβληματική ανάπτυξη των μικρών.
Διαβάζοντας για τις γεννήστρες αποφάσισα να μη χρησιμοποιήσω αυτή που είχα πάρει αρχικά. Τελικά έχω γεμίσει μωρά. Μόνο λίγα φυτά χρειάζεσαι - έστω και κερατόφυλο να επιπλέει.

Αν πάντως σκοπεύεις να τη ξαναχρησιμοποιήσεις, πρόσεξε να μην σηκώνεις το θηλυκό με απόχη έξω από το νερό. είναι πολύ βαρύ σε αυτή την κατάσταση και μπορεί να του κάνεις ζημιά.

leobabes
21-10-07, 13:50
Μωράκια συνέχεια από χθες το πρωί μέχρι τώρα γέννησαν δυο γκαμπινες
110 περίπου μικρά και 3 πλατυ 70 περίπου μικρά 180 μικρά σύνολο
Τα είχα μέσα σε ένα 20λιτρο (που έχω και 14 λίγο μεγαλύτερα μωρά περίπου 7 εβδομάδων αλλά κάτω από 1 πόντο όλα) μέσα στις γεννήστρες τώρα τα έβγαλα όλα από τις γεννήστρες μέσα στο 20λίτρο
Έχω άλλα 4 γκαμπακια που σε καμία εβδομάδα θα είναι για γέννα καθώς και μια ξυφομαχίνα και 2 πλατυ που ακλουθούν.
Το 20 λίτρο είναι φυτεμένο μπορώ να πω κάπως καλά άλλα πρόχειρα για τις γέννες λέτε να μου τα φάνε τα μωρά τα άλλα που είναι περίπου 7 εβδομάδων περίπου πόντος (τα ψιλόκίναγαν )
Στο μεγάλο μπορώ να βάλω αυτό τα κάπως ανεπτυγμένα (450 λίτρα jule vision φυτεμένο αρκετά με 16 γκαμπυ 10 πλατυ 4 πλακόστωμα ) η να πάρω ένα δεύτερο 20λίτρο για τα καινούργια μωρά
Κάτι άλλο περίεργο δυο πλατυ γέννησαν 9 μωρά στην αρχή και το επόμενο το τρίτο όπως αναφέρω παραπάνω γέννησε μόνο του 60 περίπου

MiziGr
21-10-07, 13:55
Μπράβο ρε Λεωνίδα!!!! Καλή συνέχεια

Tolis
21-10-07, 15:23
Καλυτερα ριξε πισω ολα τα μωρα στο μεγαλο. Θαχεις καποιες απωλειες, αλλά λιγες.

giagligian
21-10-07, 16:46
Συγχαρητήρια και από μένα! Καμμιά φώτο υπάρχει να μοιραστείς αυτή τη χαρά μαζί μας? ;)