Επιστροφή στο Forum : ΓΕΝΗΣΑΜΕ!!!!κριμπενσις
Βασικα εχουμε γενησει εδω και 4 ημερες αλλα μολις σημερα καταφερα να βγαλω φοτο απο τα μικρα (οχι πολυ καλες:( )!!!!!ταιζω αρτεμια και sera mikropan 2 φορες την ημερα και κανω καθε μερα 15-20 λιτρα αλαγη νερου.Εχετε να προτεινετε και κατι αλλο?
p.s.Τα μικρα μεινανε με τους γονεις τους,ειναι η τεταρτη γεννα τους (ελπιζω να τα καταφερουν αυτη την φορα:rolleyes: )
νομιζω οτι πας καλα....μην τα πολυπειραζεις,αστα μονα τους και θα δεις ωραιο τελικο αποτελεσμα....
να θυμασαι οτι αν λιγουλακι μεγαλωσουν και μεινουν μαζι με τους γονεις θα αρχισουν να κινδυνευουν ,αφου οι γονεις θα κλειστουν στη φωλια για να ετοιμασουν τον ''επομενο'' γονο...!!!
Ποσο καιρο να ταιζω αρτεμια?απο οτι εχω παρατηρησει τα μικρα τρωνε και την αλλη τροφη χωρις κανενα προβλημα.Ξερω οτι η διατροφικη αξια της αρτεμιας δεν μπορει να συγκριθει με την ετοιμη τροφη,αλλα ρωταω καθαρα πληροφοριακα ποσο καιρο περιπου συνισταται?:p ευχαριστω:D
Καλό είναι να τους δίνεις αρτέμια τους δύο πρώτους μήνες. Από εκεί και μετά, μπορείς να αρχίσεις να λογοστεύεις την αρτέμια και να συμπληρώνεις με τροφές του εμπορίου.
Καλό είναι να τους δίνεις αρτέμια τους δύο πρώτους μήνες. Από εκεί και μετά, μπορείς να αρχίσεις να λογοστεύεις την αρτέμια και να συμπληρώνεις με τροφές του εμπορίου.
thanks giorgoς
Θα βοηθούσε αν είχες κ λίγη moss μέσα στο ενυδρείο για να τρώνε τα μωρά όταν τα βγάζουν βόλτα οι γονείς τους.
Πριν απο περιπου 1 ωρα ο κυριος αποφασισε οτι του ανηκει το ενυδρειο και τα μικρα.Εχει στριμωξει την θυληκια σε μια γωνια την χτυπαει και δεν της επιτρεπει να πλησιασει την περιοχη που βρισκετε αυτος.Τα προσεχει τα μικρα αλλα ποσο ειναι ικανος μονος για μια τετοια δουλεια δεν ξερω πραγματικα εφοσον εχει τον νου του στην θυληκια.Τι προτεινετε να κανω? να βαλω τα μικρα στην γενηστρα?
Ασε που οπως παει μπορει και να την στειλει την κακομοιρα:(
εκλεισα τα φωτα για αρχη και περιμενω προτασεις.ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
βγαλε τον αρσενικο για μερικες μερες
Προφανώς είδε τη θηλυκιά να τρώει κανένα μωρό και το πήρε όλο πάνω του. Γι' αυτό την κυνηγάει.
Αν σε ενδιαφέρει να μεγαλώσεις τα μικρά, σιφωνάρισέ τα με μια σωλήνα μικρού διαμετρήματος και μετέφερέ τα σε άλλο ενυδρείο. Διαφορετικά θα πρέπει να βγάλεις ή τον αρσενικό, ή το θηλυκό.
Ευχαριστω παιδια για τις αμεσες απαντησεις σας.Η θυληκια μεταφερθηκε ηδη σε αλλο ενυδρειο,ο αρσενικος πηρε τα μικρα και τα γυρισε στην φωλια του ;) .Και απο εδω και περα ειδωμεν!!!!
Υπαρχει περιπτωση να τον ενοχλησαν οι συχνες αλαγες νερου?Και αν ναι καθε ποτε να κανω αλαγη?
Τώρα που υπάρχουν τα μικρά, καλύτερα να αλλάζεις ένα μικρό ποσοστό (~10%) κάθε 2-3 μέρες χωρίς να κάνεις σκούπα βυθού, κλαδέματα και γενικά οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει αναταραχή.
Μετα απο ποσο καιρο περιπου μπορει η θυληκια να επιστρεψει στο ενυδρειο χωρις να αποτελει απειλη για τα μικρα?(δεν βιαζομαι φυσικα απλα ρωταω πληροφοριακα)μεχρι στιγμης ο αρσενικος μια χαρα τα παει και μονος του.
Ευχαριστω.:D
Αφού περάσουν 2-3 εβδομάδες και μαζέψεις όλα τα μικρά για μεγάλωμα σε άλλο ενυδρείο.
Ακομα μερικες φοτο απο τα μικρα:) !!!!!
Να σου ζησουνε ! μπραβο! Αντε και σε λιγες μερες ετοιμαζονται και τα δικα μου να με κανουν μπαμπα.
Μεγαλωνουμε και παιρνουμε μορφη σιγα σιγα:D :D :smt020
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.