Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : EC/TDS


antonis_p
17-10-07, 20:56
Αγαπητοί φίλοι

Έχω δανειστεί από τη δουλειά μου ένα phμετρο το οποίο μετράει και την
αγωγιμότητα. Υπολογίζει και tds σε ppm το οποίο διαιρούμενο με 17,9 δίνει σκληρότητα σε γερμανικούς βαθμούς.

Η ερώτησή μου είναι εάν γνωρίζει κανείς πόσο πρέπει να είναι το convertion factor για γλυκό νερό και πόσο το β (temperature compentation).

Ευχαριστώ.

chrisb
18-10-07, 03:06
Φίλε Αντώνη, η μετατροπή /17,9 σε GH είναι τελείως παραδειγματική (αφορά κάποια τυπική σύνθεση νερού) και μπορεί να πέσεις πολύ έξω στο GH.

προσωπικά έχω δει διαφορές 2 dGH με ίδια TDS και φυσικά μπορεί να έχεις και μεγαλύτερες.

Τα ppm που μετράς δε χρειάζονται κάποια μετατροπή για γλυκό ή αλμυρό νερό, αφού είναι απλώς μέτρηση αγωγιμότητας (και σταθερή μετατροπή σε ppm για το display του οργάνου).

Για το temperature compentation, δε θυμάμαι και επειδή βαριέμαι τη μετατροπή, μετράω πάντα (ακόμα και το νερό βρύσης) στους 25.
Πάντως αν χρησιμοποιήσεις ένα ψηφιακό θερμόμετρο, θα βρεις τη μετατροπή με 3-4 μετρήσεις του ίδιου νερού σε διαφορετικές θερμοκρασίες.
Φυσικά το θερμότερο είναι πιο αγώγιμο.

μερικά όργανα είναι auto temperature compentation.