Επιστροφή στο Forum : καπακι rio-χρηστικοτητα
θα ηθελα να ρωτησω παιδια για τη χρηστικοτητα του καπακιου στα rio ως προς καποια θεματα συγκεκριμενα
1δυνατοτητα προσαρμογης αυτοματης ταιστρας<θα παρω αυτηhttp://www.aquaristic.net/eheim-automatic-feeder-twin-3582.html?lang=1 πως σας φαινεται?>
2δυνατοτητα προσαρμογης extra λαμπων
3 για το αν ειναι τρυπημενο για να περασει σωληνας εξωτερικου η θα πρεπει να το κοψω
4για το ποσο ευκολα μπαινουν ανεμηστηρακια
5τα ballast αν δεν κανω λαθος δεν γινεται να τα βγαλω εξω ετσι?
αυτα:rolleyes:
1) Η ταΐστρα όμορφη! Αλλά θέλει κοπτοραπτική στα πλαστικά καπάκια τα ανοιγόμενα για να μπει!
2) Με τις λάμπες κάπως καλύτερα τα πράγματα
3) Επίσης κοπτοραπτική στα πλαστικά καπάκια.
4) δες 3
5) όχι ..
αυτά !! :D
αμα μεινει ανοιχτο το καπακι δεν μπαινει η ταιστρα?
τα ballast κανουν μεγαλη ζημια το καλοκαιρι?
οταν λες με τις λαμπες καλυτερα?
Έχοντας μέχρι στιγμής 3 ΡΙΟ στην κατοχή μου θα σου πω οτι δεν έχω κόψει κανένα καπάκι! (τα αφήνω ανοιχτά και κάνω τη δουλειά μου και με τις ταΐστρες και με τους ανεμηστήρες)
Με τις λάμπες μπορείς να πάρεις ένα ίδιο φωτιστικό από την juwel και να το προσθέσεις. Βέβαια τα ballast όντως προσθέτουν αρκετή θερμότητα. Αλλά μπορείς επίσης να προσθέσεις λάμπες με τα ballast έξω από το καπάκι DYI.
ε ναι αυτο λεω την ταιστρα μια στο τοσο την βαζω και με ανοιχτο καπακι...για το εξωτερικο φιλτρο ομως θελει κοψιμο το καπακι ε?
Όχι γιατί στην πλατη έχει χώρο για να περάσουν τα λάστιχα μια χαρά!
1) Η ταΐστρα όμορφη! Αλλά θέλει κοπτοραπτική στα πλαστικά καπάκια τα ανοιγόμενα για να μπει!
2) Με τις λάμπες κάπως καλύτερα τα πράγματα
3) Επίσης κοπτοραπτική στα πλαστικά καπάκια.
4) δες 3
5) όχι ..
αυτά !! :D
τωρα το οτι το επομενα δυο ποστ σου μου εφτιαξαν τη διαθεση ενω το πρωτο με πογοητευσε πως το δικαιολογεις?ακομα καφεδακι πινουμε?:grin: :grin: :cool:
τα ριο δεν εχουν κατι σαν ανακλαστηρες ετσι?παει στα extra?
για extra εργοστασιακο φωτιστικο εχει υποδοχες μπαινει ευκολα η θελει πατεντα?
ΖΩΟΦΙΛΙΑ Αγ.Στεφάνου
13-10-07, 16:54
Για έξτρα φωτιστικό παίρνεις μία ακόμα έτοιμη μπάρα, που την τοποθετείς έτσι απλά στο ενυδρείο και μετά ή παίρνεις τα ειδικά τριπλά καπάκια ή κάνεις πατέντα με τα υπάρχοντα.
για extra εργοστασιακο φωτιστικο εχει υποδοχες μπαινει ευκολα η θελει πατεντα? αν το παραγγειλεις σωστα,το δευτερο φωτιστικο στον αντιπροσωπο,σου ερχονται μαζι και τα πλαστικα καπακια τα οποια ειναι στενοτερα,και ειδικα για να κουμπωνουν μαζι με τα 2 μαμισια φωτιστικα με συνολο 4 λαμπες...
αυτα....;)
μια χαρουλα δηλαδη ανακλαστηρες για τ5 αποοτι τσεκαρα στο νετ δεν παιζουν εργοστασιακο ετσι?
juwel
https://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?userid=Vhc9r92DcnhT90kV8REuSVAj0V6JhLOb Yqm&f=NR&c=438110+*+438111+*+438112+*+438113+*+438114+*+438 115+*+438116&t=temartic_e
-Reflector 438 mm -suitable for High-Lite tubes 24 W and T8 tubes 15 W
αυτο πως εξηγειται τωρα?κανει και για t5 και για t8?:confused:
-Reflector 438 mm -suitable for High-Lite tubes 24 W and T8 tubes 15 W
αυτο πως εξηγειται τωρα?κανει και για t5 και για t8?:confused:...μα και βεβαια..!!! αφου σε 60 cm,οι δε τ5 βγαζουν 24w,ενω οι τ8 αντιστοιχα 15 η 18w.
κατανοητο...???;)
ναι αλλα οι t8 ειναι ποιο χοντρες τα κλιπακια πως κανουν?
ναι αλλα οι t8 ειναι ποιο χοντρες τα κλιπακια πως κανουν?ιδεα δεν εχω....μπορει να εχει η συσκευασια 2 τυπων κλιπακια.....λεμε τωρα.....:rolleyes::D
ιδεα δεν εχω....μπορει να εχει η συσκευασια 2 τυπων κλιπακια.....λεμε τωρα.....:rolleyes::D
:smt016 :smt016 :smt016
Εγώ τις δικιες μου Τ5 τις έπιασα με ωμέγα κλιπς τα οποία έκλεισα με tyre-up για να κλείσουν...
Αν τα κλιπς είναι σιδερένια μπορείς να κάνεις το ίδιο...:rolleyes:
Αν τα κλιπς είναι σιδερένια μπορείς να κάνεις το ίδιο...:rolleyes:περασε ομως και κανα βερνικι για να μην σκουριασουνε εε....??:p:p
Εγώ τις δικιες μου Τ5 τις έπιασα με ωμέγα κλιπς τα οποία έκλεισα με tyre-up για να κλείσουν...
Αν τα κλιπς είναι σιδερένια μπορείς να κάνεις το ίδιο...:rolleyes:
σωστος και κατευθειαν με tyre up μπορω να τις δεσω με τον ανακλαστηρα οποτε no problem:)
σωστος και κατευθειαν με tyre up μπορω να τις δεσω με τον ανακλαστηρα οποτε no problem:)
:smt120 :confused: Εννοείς να πιάσεις τις λάμπες πάνω στον ανακλαστήρα με tyre up...???:smt018
Δεν ξέρω τι θα γίνει με την θερμότητα αν ακουμπάει συνέχεια πάνω στην λάμπα...
Μην κάνει κανένα μπλουμ μέσα στο νερό....
:smt120 :confused: Εννοείς να πιάσεις τις λάμπες πάνω στον ανακλαστήρα με tyre up...???:smt018
Δεν ξέρω τι θα γίνει με την θερμότητα αν ακουμπάει συνέχεια πάνω στην λάμπα...
Μην κάνει κανένα μπλουμ μέσα στο νερό....
βασικα με τ8 το εχω κανει και ουτε καν...τωρα δεν ξερω αν βγαζουν περισσοτερη θερμοτητα οι τ5...
.τωρα δεν ξερω αν βγαζουν περισσοτερη θερμοτητα οι τ5...αν βγαζουν λεει........ανετα ψηνεις μπριζολες.....:rolleyes:;)
Και αγκώνες αυτο εκ πείρας:D
-Μεσα στη συσκευασια των ανακλαστηρων της Juwel εχει κλιψακια και για Τ5 αλλα και για Τ8.Αυτα τα εχω παρει και εγω...;)
Επισης εβαλα και β' φωτιστικο μαζι με τα εξτρα καπακια.
http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/b4922cea567b6d8e6ff49cb12848465f/cl/details/anid/d77467b587abc8897.51325056/Juwel%20flap%20set%20120%20x%2050%20IV%203%20piece s%20%2893985%2003000%29//listtype/search/searchparam/-/searchvendor/manufac.585
Υπαρχει στο μπροστα καπακι θεση για ταιστρα...
Και μαλιστα αυτη
http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/b4922cea567b6d8e6ff49cb12848465f/cl/details/anid/0b5467a076326c8f7.12966214/pgNr/1/Juwel%20food%20timer//listtype/search/searchparam/-/searchvendor/manufac.585
ειναι φθηνη-αξιοπιστη και εχει ειδικο προσθετο κοματι για να κουμπωνει στο καπακι και να μενει σταθερη..
Και ποια είναι η θέση? Έχουν αλάξει τα καπάκια? Μια φωτό?
ναι ναι για δωσε περισσοτερες πληροφοριες...
αν ειναι τοσο κλη η ταιστρα να την φτησω την αλλη τι να πω :p
τωρα το λινκ αυτο http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/b4922cea567b6d8e6ff49cb12848465f/cl/details/anid/d77467b587abc8897.51325056/Juwel%20flap%20set%20120%20x%2050%20IV%203%20piece s%20%2893985%2003000%29//listtype/search/searchparam/-/searchvendor/manufac.585
που εδωσες δεν καταλαβαινω τι ακριβως δινει παντως φωτιστικο αποτι καταλαβα δεν δινει:confused:
καταλαβα για extra φωτιστικο το βλεπω 100ευρο...
Εγώ δεν έβαλα ανακλαστήρες απλώς έβαλα σε όλα τα καπάκια αυτοκόλητο καθρέφτη από το praktiker!Κάνει πολύ καλή δουλειά!ΙΜΟ.Δες και αυτή τη λύση!
τι ειναι ο αυτοκολητος καθρεπτης; σε ποιο τμημα το βρισκουμε; τι κοστος εχει;
ειναι επιπεδος η κοιλος;
Κοιτα τις φωτο για να καταλαβεις(φαινεται η αρχικη υποδοχη,η προσθετη βαση που κουμπωνει στην υποδοχη αλλα και η ταιστρα πως μπαινει απο πανω);)
Επισης το εξτρα φωτιστικο μαζι με τα 3 πλεον(μικροτερα) καπακια ειναι αυτο
http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?userid=r4i1X5igx7z6VonuXKK1uIw3YWfpOCYB K0P&f=NR&c=438420+*+438421+*+438422&t=temartic_e
με Τ8 φωτισμο και αυτο
http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?userid=r4i1X5igx7z6VonuXKK1uIw3YWfpOCYB K0P&f=NR&c=438425+*+438426+*+438427&t=temartic_e
με Τ5 ;).
Εμενα ειχε και λαμπες μαζι....:grin:(δεν ξερω αν εχει κανονικα..)
Επισης εχω παρει και τους αντιστοιχους ανακλαστηρες οι οποιοι εχουν και κλιψακια και για Τ8 και για Τ5 οπως προειπα.
Εγώ δεν έβαλα ανακλαστήρες απλώς έβαλα σε όλα τα καπάκια αυτοκόλητο καθρέφτη από το praktiker!Κάνει πολύ καλή δουλειά!ΙΜΟ.Δες και αυτή τη λύση!
απλα προτιμω καλυτερα τους ανακλαστηρες γενικα που κανουν την κοιλια με αποτελεσμα να εστιαζουν καλυτερα!
Κοιτα τις φωτο για να καταλαβεις(φαινεται η αρχικη υποδοχη,η προσθετη βαση που κουμπωνει στην υποδοχη αλλα και η ταιστρα πως μπαινει απο πανω);)
Επισης το εξτρα φωτιστικο μαζι με τα 3 πλεον(μικροτερα) καπακια ειναι αυτο
http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?userid=r4i1X5igx7z6VonuXKK1uIw3YWfpOCYB K0P&f=NR&c=438420+*+438421+*+438422&t=temartic_e
με Τ8 φωτισμο και αυτο
http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?userid=r4i1X5igx7z6VonuXKK1uIw3YWfpOCYB K0P&f=NR&c=438425+*+438426+*+438427&t=temartic_e
με Τ5 ;).
Εμενα ειχε και λαμπες μαζι....:grin:(δεν ξερω αν εχει κανονικα..)
Επισης εχω παρει και τους αντιστοιχους ανακλαστηρες οι οποιοι εχουν και κλιψακια και για Τ8 και για Τ5 οπως προειπα.
imaikl σε ευχαριστω παρα πολυ μου ελησες ολες μου τις αποριες....
αρα το ενυδρειο<ριο 180> ερχεται με 90watt φωτισμο και μπορω να βαλω αλλα 90 με το μαραφετι του λινκ ετσι...πολλες θα ειναι βεβαια 4 λαμπες
δηλαδη 180watt ,3*45 περιπου θα ηθελα εγω αλλα αποτι καταλαβα τετοια λυση εργοστασιακη δεν παιζει ε?
κατι αλλο η ταιστρουλα αυτη ειναι καλη?λιγο πισω τεχνολογικα μου φερνει...
Αν μιλας για το 180αρι τοτε τα προσθετα καπακια δε σου κανουν!!
Αυτα ειναι για επιφανεια 100χ50 , 120χ50 και 150χ50...ενω εσυ εχεις 100χ40cm...
Tωρα για την ταιστρα.Ταιζει δυο φορες/ημερα με 6 ωρες διαφορα και μπορει να συνδεθει με αεραντλια ;).
Σιγουρα δεν ειναι eheim αλλα κοστιζει και πολυ λιγοτερο..
Tωρα για την ταιστρα.Ταιζει δυο φορες/ημερα με 6 ωρες διαφορα και μπορει να συνδεθει με αεραντλια ;).
Σιγουρα δεν ειναι eheim αλλα κοστιζει και πολυ λιγοτερο..
Λίγο για ταϊστρα σαν του Lidl μου κάνει! :confused: :rolleyes:
Αυτη του Lidl δε την ξερω...
Παντως αν και επωνυμη αυτη της Juwel και μενα δε μου γεμισε το ματι ...
Ωστοσο την πηρα,αν και δεν την χρειαστηκα και η μονη χρηση που εγινε ηταν για να δω οτι δουλευει ;)
εχει κανεις αλλος θεμα με το καπακι και συγκεντρωση αλλατων;
πιο συγκεκριμενα ας υποθεσουμε οτι ανοιγω το μπροστινο καπακι, ολοι οι υδρατμοι που εχουν συσωρευτει απο την κατω μερια με το που ανοιξει το καπακι τρεχουν προς το κεντρο και πλυμμηριζει το αυλακι που εχει για να ακουμπαει το καπακι, τα νερα στεγνωνουν εκει και ηδη βλεπω ασπρα σημαδια
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.