Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ερώρηση για λίπανση...

kostasthess_
10-10-07, 12:06
Καλημέρα!!! Λοιπόν χθες έριξα για πρότη φορά λιπάσματα στο φυτεμένο ενυδρειό μου...Καθώς επίσης και CO2 Reactor Nutrafin (οι φυσαλίδες βγαίνουν ανεβαίνουν στην σκάλα και όσο ανεβαίνουν μικραίνουν,ανεβαίνουν στην επιφάνεια κάνουν μια γύρα στην επιφάνεια του νερού και σκάνε!)
Καλά δεν γίνεται η διάχυση???

Επίσης, σήμερα μπορώ να κάνω μια αλλαγή νερού γιατί είναι η μερα μου σήμερα?έχω και τα μωρά γκάπυ που χρειάζονται αλλαγές...
Και αν κάνω αλλαγή νερού ξανάρίχνω λιπάσματα ανάλογη με τα λίλτρα που θα αλλάξω?Ή απλά αλλάζω νερό και δεν ρίχνω λίπασμα???χθες έριξα την εβδομαδιαία αναλογία σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφουν επάνω... Δεν έχω ιδέα...Τα φώτα σας παρακαλώ...
-------------------------
Κάποιος αν μπορεί να βοηθήσει... Θέλω αν είναι να προχωρήσω στην αλλαγή γιατί μετα σχολή και μετά δουλειά...

Juan
10-10-07, 12:33
A) Η διάχυση μπορεί να γίνει και καλύτερα ! Αυτή η φυσαλίδα που ανεβαίνει και σκάει είναι αέριο που χάνεις. Ένας τρόπος διάχυσης που χρησιμοποιούν μερικοί με επιτυχία είναι να βάλεις το σωληνάκι του co2 στην είσοδο του φίλτρου.

Β) Η αλλαγή νερού προέχει οπότε κάνε την.
Η δική μου γνώμη είναι να μην χρησιμοποιούνται λιπάσματα σε νεο-στημένα ενυδρεία. (βάση προηγούμενου ποστ)

stav
10-10-07, 13:02
Τα λιπασματα να τα ριχνεις μια ημερα μετα την αλλαγη νερου.

kostasthess_
10-10-07, 13:32
Στο 2213 με βιολογικά υλικά μπορώ να το βάλω?γιατί διάβασα κάπου ότι δεν κάνει σε βιολογικά υλικά να βάλεις το διοξείδιο.. μηπως διαβασα μπαρούφες??
και όσο για τα λιπάσματα τώρα που τα έριξα χθες τι κάνω???ξαναρίχνω αύριο?

Juan
10-10-07, 13:41
Δες εδώ, εικόνα 5-6. (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/CO2.htm)

Λίπασμα τα φυτά χρειάζονται όταν έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται.
Όταν δεις ότι μεγαλώνουν σταθερά τότε αρχίζεις με πολύ μικρές ποσότητες και ανάλογα με το κάθε στοιχείο.

kostasthess_
10-10-07, 14:10
για να το βάλω στο φίλτρο θα πρέπει να βάλω και μετρητή φυσαλίδων ε??

Juan
10-10-07, 14:38
Είναι απλά μια ένδειξη ότι περνάει co2.
Δεν είναι απαραίτητο..., χρήσιμο όμως.

kostasthess_
10-10-07, 14:39
οκ ευχαριστώ juan θα το κάνω έτσι...αλλα μήπως επηρεάσω την βιολογία του φίτρου??

Juan
10-10-07, 14:45
Όχι, μην το φοβάσαι είναι δοκιμασμένο ;)

kostasthess_
10-10-07, 14:48
οκ θα το κάνω λοιπόν!!!θα το κάνω όμως μετά απο 2-3 μέρες γιατί χθές έβαλα το CO2 nutrafin και προς το παρών στην σκάλα ανεβαίνουν 3~4 φούσκες το λεπτο... λίγες δεν είναι.. ελπίζω ότι θα φτιάξει γιατί ο κατασκευαστής λέει γύρω στις 48 ώρες

chemical mac
10-10-07, 16:42
Κώστα καλύτερα να κάνεις μετρήσεις και μετά να βάλεις λιπάσματα. Υπάρχει και η περίπτωση να μην απαιτούνται καν. Ασε πρώτα το ενυδρείο σου να τρέξει λίγο "καθαρό" και μετά βλέπεις τι γίνεται. Υπάρχουν κάποιοι που δε χρησιμοποιούν τίποτα απολύτως και με δυο εβδομαδιαίες αλλαγές νερού έχουν ένα υπέροχο φυτεμένο ενυδρείο με εξαιρετική ανάπτυξη φυτών.