Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ανανέωση φυτών,φωτισμού και CO2...

kostasthess_
09-10-07, 13:56
Καλησπέρα παιδιά!!!Ανανέωσα τελικά το 80άλιτρο ενυδρείο μου (και πρώτο μου) και ομολογώ ότι μου αρέσει πολυυυυ τώρα... αν και περιμενώ και μερικά κοντά φυτά για μπροστα και για το κενο... (κωστηηηηη πότε???) χεεχεχ!!!

Αν έχετε καμία ιδέα για Aquascaping ευπρόσδεκτη!!!

Ο φώτισμός 2x20W (1 flora glo,1 power glo)προς το παρών 6,30 ώρες φωτοπερίοδος με σταδιάκό ανέβασμα κατά μισή ώρα!!
CO2 της nutrafin (ακόμη δεν άρχισε να βγάζει φυσσαλίδες)
λιπάσματα Flourish, Potassium,Iron της σειράς Flourish της seachem!!
Τα φυτά που έχω είναι: 2 cabomba caroliana,2 vallisneria tortifolia,1 egeria densa,1 echinodorus bleheri,1hygrophila polysperma,1 ανούμπια

Πώς σας φένεται θα προχωρήσει λέτε??

Βαγγέλης (Dearangelo)
09-10-07, 14:23
έβαλες άμμο πάνω απο το χαλίκι? αν βλέπω καλα?

kostasthess_
09-10-07, 14:42
Κάτω έχω υπόστρωμα της Hobby και απο πάνω άμμο χαλαζιακή...

harilaos
09-10-07, 14:48
Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι που το χαλίκι ενώνεται με την άμμο και πετρώνει;

gaia
09-10-07, 18:08
Οι εχινόδοροι γίνονται πολύ μεγάλοι για το ενυδρείο σου , η cabomba c. είναι από τα πιό απαιτητικά σε φως φυτά και χρειάζεται σταθερή παροχή co2 . Η tortifolia σωστή επιλογή όσον αφορά το μέγεθός της την έχεις φυτέψει όμως σκιασμένη κολλητά με τους εχινόδορους.

Για τα χαλίκια να ξέρεις ότι το πιό "χοντρό" έχει την τάση να βγαίνει πάνω από το λεπτότερο. Άν γίνεται σωστή συντήρηση στο ενυδρείο δεν νομίζω ότι θα αντιμετωπίσεις προβλήματα πετρώματος .

stav
10-10-07, 09:29
Ομορφο ειναι,εαν μπορεις κρυψε το θερμαντικο σωμα.

kostasthess_
10-10-07, 12:27
Ευχαριστώ παιδιά!!! Gaia όσον αφορά την vallisneria την έφερα λίγο πιο μπροστά...για τον εχινόδορο θα δω πως θα πάει στην πορεία... Stav με τον εχινόδορο ελπίζω να καλυφτεί το θερμαντικό σώμα... thnx...

kostasthess_
13-10-07, 14:27
Καλημέρα σε όλους... Παιδιά μετά απο 4 μέρες με την εισαγωγή του CO2 Nutrafin έπεσε το Ph μου στο 6.8~7... μήπως πρέπει να το ανεβάσω λίγο για τα γκάπυ μου?και αν πρέπει πως??? τα φυτά πάνε αρκετά καλά... 3 ρίζες της cabomba έχουν φτάσει την επιφάνεια του νερού... μάλλον θα πέσει ψαλίδι!!!

Raven
14-10-07, 01:17
Μια ωραια ασβεστολιθικη πετρα θα σου ανεβασει το ΡΗ. Και λιγη σοδα μαγειρικη την ιδια δουλεια κανει.