Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : 300 ΛΙΤΡΑ DIY (ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ)

kostantakis
08-10-07, 13:19
Οι διαστάσεις του δευτερου ενυδρείου είναι : 120 x 50 x 50 με 8mm τζαμια (ρισκάρω με κόντρες βεβαια).... :rolleyes:
θα φιλοξενήσει "κικλιδες" μαλάουι !!
Το προχωράω κάπως αργά μπορώ να πω γιατί ταυτόχρονα τελειώνω και το σπίτι μου...ευτυχώς η γυναικα μου δεν μου λέει ποτε (ΟΧΙ)..άλλωστε αρέσει και και σ'αυτήν το ενυδρείο ;)
Χρησιμοποιήθηκε σιλικόνη LOGO 1000
Επίσης πρόσθεσα και αλουμινο γωνιές οι οποιες βάφτηκαν με μαύρο σπρέι... για πιο πολύ σιγουριά (αν και αυτό από ότι έχω διαβάσει εδώ δεν ισχύει)...
Πείτε μου σας παρακαλώ αν ξέρει κάποιος την συγκεκριμένη πετρα που φαίνεται στην φωτό (15+16) αν κάνει για μαλάουι !!
Τις μάζεψα από την περιοχή Αγ.Πελαγία Ηρακλειου !!

Παρακάτω σας παραθέτω μερικές πρώτες φωτό

Tkagem
08-10-07, 13:28
Ωραίο,καλή δουλειά με μεράκι!Οι λαβές δέν έχω καταλάβει τι ρόλο παίζουν στα πλαϊνά τζάμια και στη βάση....Για να το σηκώνεις?

george
08-10-07, 13:30
Οι πέτρες μου φαίνονται αιχμηρές :confused:

kostantakis
08-10-07, 13:36
Σύντομα θα προχωρήσω και στην κατασκευή βάσης ενυδρειου, και ενα απλο καπάκι... με 2 ή 3 λαμπες φθορισμου....
-------------------------
-------------------------
ποιες λαβες εννοεις Tkagem ?

george χμμ το βλεπω και εγω... Λες να ψάξω για αλλες ??

Giannis-malawi
08-10-07, 13:41
φιλε μου για το ενυδρειο δεν ξερω να σου πω πολλα..φαινεται πολυ καλη δουλεια παντως..μπραβο!
οι πετρες νομιζω κι εγω οτι ειναι αιχμηρες..στη θεση σου θα εβρισκα πιο λειες και πιο στρογγυλεμενες..

καλη συνεχεια..

kostantakis
08-10-07, 15:25
Γεια malawi τη αμμο συστήνεται ?? μπορώ να βάλω άμμο μέσα από θάλασσα ?? πως μπορώ να καταλάβω αν η πετρα κάνει για το ενυδρείο μου ??

nikitasp
08-10-07, 16:55
πολυ ωραια κατασκευη. οσο για το θεμα ρισκο δεν νομιζω οτι ρισκαρεις και τοσο αφου το ριο 300 juwel ειναι απο 8αρι τζαμι χωρις κοντρες. και συμφωνα με τις προδιαγραφες της ευρωπαικης ενωσης μεχρι 400 λιτρα αν θυμαμαι καλα επιτρεπεται 8αρι τζαμι.

PascM
08-10-07, 16:57
Το Rio 300 της Juwel είναι από 8αρι τζάμι αλλά έχει "κόντρες" με την μορφή του πλαισίου (πάνω και κάτω) καθώς επίσης και την κεντρική τραβέρσα που έχει κάτω από το καπάκι! Αν την δεις αυτή κομένη θα καταλάβεις πόσο σημαντική είναι η δουλειά που κάνει καθώς το RIO 300 θα μετατραπεί σε Vision.

maikl
08-10-07, 18:03
Και μαλιστα διπλη τραβερσα στα καινουρια rio 300...;)

PascM
08-10-07, 18:06
Το φτιάξαν? Γιατί σε προηγούμενα μοντέλα ξεκόλαγε!!

giagligian
08-10-07, 18:17
Ωραία δουλειά!! Και μένα μου φάνηκαν όντως μυτερές οι πέτρες. Μήπως να το ξανασκεφτείς?:smt020

maikl
08-10-07, 18:19
Το φτιάξαν? Γιατί σε προηγούμενα μοντέλα ξεκόλαγε!!

Τουλαχιστον στο δικο μου-αυτο με τον highlite φωτισμο και το νεο καπακι(θεση για ταιστρα) εχει διπλη τραβερσα...(ανα 40 ποντους περιπου και μια)

γαυρος
08-10-07, 18:27
μονος σου το κολησες? ευγε -ευγε ...

οσο για τις πετρες για το αν κανουν / κανουν αφου ειναι για malawi..
θεμα ισως προκυψει αν ειναι μυτερες η κοφτερες,
αλλα οσες ειναι ετσι μην τις βαζεις απλα, η ,στρογγυλεψε τες λιγο χτυπωντας τες...
για πετρες αν θυμαμαι καλα, ισως πεφτω εξω στην ονομασια, εξω απο ρεθυμνο ειναι μια περιοχη - πετριές?? εχει εχει καργα εκει.
στο ονομα ισως πεφτω εξω, στην τοποθεσια οχι !

nikitasp
08-10-07, 18:58
καλα μη βαρατε...γυαλινες κοντρες εννοουσα.δεν μου γεμιζει και το ματι το πλαστικο να αντεχει τοσα ζορια αλλα κατι παραπανω θα ξερετε εσεις και η juwel για να τα φτιαχνει ετσι. το θεμα εναι πασχαλη (καλα θυμαμαι?) με τρομοκρατησες μαυτο το ξεκολλανε.... παλι βλακεια αγορα εκανα? ειναι τελικα απο τις καλες μαρκες η θεωρειται απλως? σορυ για το offtopic αλλα θα μας φαει το αγχος:)

kostantakis
08-10-07, 18:58
Σας ευχάριστο όλους για τις απάντησης σας :p
Ωραία λοιπόν θα στρογγυλέψω τις άκρες όσο μπορώ !!
Γαυρος το μέρος που λες λέγεται "Πετρές" ;) Σοστοςςςςς !!
Απο αμμο τορα δεν μου ειπατε... μπορο να βαλω επιτοπου απο τιν θάλασσα ??

Nik25
08-10-07, 19:22
Πολλοι "θαλασσινοι" κυριως υποστηριζουν οτι το πυριττιο που εχει η μεσογιακη αμμος τρωει με τον καιρο την σιλικονη με κινδυνο της κατασκευης.Βεβαια πολλοι εχουν τετοια αμμο χωρις προβληματα.Σε καθε περιπτωση να πας σε καποια καθαρη παραλια η ακομα καλυτερα μεσα απο την θαλασσα!

Teo1
08-10-07, 20:14
Tελικά αυτά τα καρουμπαλάκια στην βάση και στο πίσω τζάμια τί είναι??
Η βάση πατάει ομοιόμορφα?

kostantakis
08-10-07, 21:03
Teo1 τα καρουμπαλάκια :grin: όπως πολύ όμορφα αναφέρεις είναι από τα τζαμια που εντελώς τυχαία έπεσαν στα χερια μου από ένα stand καταστήματος :grin: :grin: Πάνω σε αυτά τα καρουμπαλάκια πατούσαν τζαμια.... Τι να κάνα να τα πετούσα ?? Εiπα να τα εκμεταλλευτώ φτιάχνοντας το πρώτο μου ενυδρείο !! Φυσικά αυτό δεν με πειράζει καθόλου γιατί δεν θα φαίνεται τίποτα απόλυτος καθότι ετοιμάζω το χειροποίητο μου BACKROUND από felizol !! Oσο αναφορά για τον πάτο και εκεί θα μπει felizol 3 εκατοστα πάχος , και έτσι θα είναι σαν να μην υπάρχουν καθόλου ;)

s-vitzi
08-10-07, 21:59
Συγχαρητηρια για την κατασκευη και καλη συνεχεια...

Ερωτηση(ψιλοασχετη):Το αλουμινιο βαφεται με σπρει?Κι αν ναι εχει καποιο ειδικο?Το ρωταω γιατι ειχα την εντυπωση οτι για το αλουμινιο ειδικα χρειαζεται ειδικη βαφη?Διορθωστε με αν κανω λαθος...

kostantakis
09-10-07, 06:42
Δεν γνωρίζω αν χρειάζεται ειδική βαφή το αλουμίνιο :confused: , πάντως εγώ το έβαψα με μαύρο σπρέι mat για να μην γυαλίζει ;)

PascM
09-10-07, 07:46
Θα δούμε λοιπόν αν χρειάζετε εφόσον η βαφή μείνει επάνω!! :D

_antonis_
09-10-07, 08:26
Νομίζω πως δε θα υπάρξει πρόβλημα με το σπρέυ, αλλά εγώ στο πρώτο μου ενυδρείο είχα βάλει αλουμινένιες γωνίες και τις έβαψα με λαδομπογιά χωρίς αστάρι που υποτίθεται ότι χρειαζόταν πρίν τη λαδομπογιά και ακόμα είναι όπως τη πρώτη μέρα!

kostantakis
09-10-07, 19:57
Oι εργασίες προχωράνε σιγά σιγά.. έφτιαξα αυτό εδώ το Background με felizol :

Πήρα αρκετές ιδέες μέσα από διαφορα link.... και ειπα να πειραματιστώ καπος.... έγινε χρησιμοποιώντας ένα κερί και πααααρα πολύ χρόνο !!! Στην πρώτη φωτό φαίνεται το κάψιμο του felizol με το κερί , και στην δεύτερη φωτό μετά από μια δοκιμαστικι διαδικασία (βερνίκι ξύλου και άμμος θαλάσσης...ισως εδω να κανο μεγαλο λαθος γι αυτό πείτε μου τι είδος κολλας να χρησιμοποιήσω ώστε να κολλήσω πάνω στο felizol την άμμο) :rolleyes:

Tolis
09-10-07, 19:59
Βερνικι ξυλου τοξικοτατον.
Μονο σιλικονη καταλληλη για ενυδρεια.

kostantakis
09-10-07, 20:07
και πως γίνετε η διαδικασία φιλε Τoli ??? δεν μπορώ να καταλάβω πως θα χρησιμοποιήσω την σιλικόνη αφού είναι πηκτή σε ένα felizol 120cm X 50cm..... βοηθήστε λίγο :confused:

Tolis
09-10-07, 20:20
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/background.htm

kostantakis
09-10-07, 20:29
ευχάριστο πολύ Toli θα το δοκιμάσω !!!

glazar
09-10-07, 20:33
Φιλε μου μπραβο για την δουλεια που εκανες και κουραγιο για την συνεχεια.
Μια ερωτηση μονο.:Τις κοντρες τις εβαλες κατα μηκος του ενυδρειου απο ακρη σε ακρη και αν θελησεις να βαλεις εξωτερικο φιλτρο μηπως δεν θα μπορεις να το στερεωσεις καλα? εγω για τις κοντρες που εβαλα στο πισω μερος του ενυδρειου μου αφησα 10-15 εκατοστα αριστερα και δεξια κενο για να μπουν οι σωληνες in-out του φιλτρου.

kostantakis
09-10-07, 21:48
δυστυχώς το σκέφτηκα και αυτό μετά που κόλλησα τα τζαμια....:confused:
δεν ξέρω τώρα τι ακριβώς μπορώ να κάνω με αυτό το πρόβλημα...
εύχομαι να μην γίνει πολύ σοβαρό το πρόβλημα.... :rolleyes:

kostaskich
10-10-07, 18:07
Mου θύμισες τον εαυτό μου όταν πρίν 13 χρόννια έτσι ξεκίνησα και
εγώ,φτιάχνωντας με πολύ μεράκι το πρώτο μου ενυδρείο.
καλή συνέχεια.:smt038

mmbuna
10-10-07, 20:46
Καλορίζικο και καλογέμοτο...

Μια ερώτηση σχετικά με τις ΚΑΤΩ κόντρες. Βλέπω ότι οι πλαινές κόντρες πατάνε πάνω στις μεγάλες κόντρες, αφήνοντας κενό το οποίο και προσπάθησες να καλύψεις με σιλικόνη. Έχω καταλάβει σωστά?

Μια ειλικρινής ερώτηση, για να μαθαίνουμε και εμείς, τι σκοπό εξυπηρετεί αυτό το κενό?
Δεν θα ήταν καλύτερα να ακουμπάνε οι κόντρες όλες το γυαλί του πάτου, για να στηρίζουν το πλαινά όσο χαμηλότερα γίνεται?

kostantakis
10-10-07, 20:58
Φιλε mmbuna ίσος εδώ με την επισήμανση σου να έχω κάνει λάθος εγώ (πρώτη φορα βλέπεις) κολλώντας έτσι τις πλαϊνές κόντρες :confused: αν και δεν το πιστεύω....
Παρακαλώ κάποιον ειδικό στις κατασκευές να μου πει αν είναι λάθος... :smt120

s-vitzi
10-10-07, 21:32
Εγω ξεκινησα με οδηγο το αρθρο του Γαβρου εδω:
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/kataskEnydr.htm

Βεβαια υπερεβαλα λιγο στη χρηση του 6ου κατα σειρα υλικου,αλλα οπως
φαινεται το εσωσα.:smt030

Απο οτι βλεπω,για τις κοντρες τον ιδιο τροπο,ακολουθει κι ο αρθρογραφος

dimitris21
11-10-07, 09:08
Φιλε mmbuna ίσος εδώ με την επισήμανση σου να έχω κάνει λάθος εγώ (πρώτη φορα βλέπεις) κολλώντας έτσι τις πλαϊνές κόντρες :confused: αν και δεν το πιστεύω....
Παρακαλώ κάποιον ειδικό στις κατασκευές να μου πει αν είναι λάθος... :smt120

Αν η κόντρα είναι κολλημένη και στο πλαϊνό, τότε δεν έχει πρόβλημα. Αν όχι, δεν εξυπηρετεί απολύτως τίποτα.

Υ.Γ. ΔΕΝ απαντώ ως ειδικός στις κατασκευές… μην παρεξηγηθούμε.

mmbuna
11-10-07, 14:56
Αν η κόντρα είναι κολλημένη και στο πλαϊνό, τότε δεν έχει πρόβλημα. Αν όχι, δεν εξυπηρετεί απολύτως τίποτα.

Υ.Γ. ΔΕΝ απαντώ ως ειδικός στις κατασκευές… μην παρεξηγηθούμε.

Μωρέ στατικό πρόβλημα, δεν θα έχει, γιατί φαίνεται να ακουμπάει στο πλαινό και να το κρατάει καλά, όπως λές Δημήτρη, αλλά το κενό από κάτω με πονήρεψε να μάθω τον λόγο ύπαρξης του.

Νομίζω -δεν είμαι σίγουρος- οτι δεν τρέχει τίποτα με το κενό εκεί, απλά σίγουρα θα ήταν καλύτερα η κόντρα να ήταν πιο κοντή, να μην πατάει πάνω στις άλλες δύο, για να κρατάει το πλαινό από πιο χαμηλά (εκεί που σημαιώνετε η υψηλότερη πίεση στην στήλη του νερού).

dimitris21
11-10-07, 15:25
Μωρέ στατικό πρόβλημα, δεν θα έχει, γιατί φαίνεται να ακουμπάει στο πλαινό και να το κρατάει καλά, όπως λές Δημήτρη, αλλά το κενό από κάτω με πονήρεψε να μάθω τον λόγο ύπαρξης του.

Νομίζω -δεν είμαι σίγουρος- οτι δεν τρέχει τίποτα με το κενό εκεί, απλά σίγουρα θα ήταν καλύτερα η κόντρα να ήταν πιο κοντή, να μην πατάει πάνω στις άλλες δύο, για να κρατάει το πλαινό από πιο χαμηλά (εκεί που σημαιώνετε η υψηλότερη πίεση στην στήλη του νερού).

Δεν χωράει απολύτως καμία αμφισβήτηση ότι θα ήταν καλύτερα ;)

kostantakis
28-10-07, 14:01
Σήμερα επιτέλους φτιάχτηκε το έπιπλο όπου θα κάτσει το ενυδρείο !! Διαστάσεις 1.25 Χ 55 Χ 80 με μελαμίνη 22αρα SELMAN χρώματος μπλε !!
Παρακάτω οι φωτό από την διαδικασία του μονταρίσματος στο ξυλουργείο ενός φίλου ΠΕΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ περιοχή Κόκκινη Χάνι :p

kostantakis
28-10-07, 14:04
Σήμερα επιτέλους φτιάχτηκε το έπιπλο όπου θα κάτσει το ενυδρείο !! Διαστάσεις 1.25 Χ 55 Χ 80 με μελαμίνη 22αρα SELMAN χρώματος μπλε !!

Παρακάτω οι φωτό από την διαδικασία του μονταρίσματος στο ξυλουργείο ενός φίλου ΠΕΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ περιοχή Κόκκινη Χάνι :p

τελικο αποτελεσμα :

kostantakis
28-10-07, 22:40
τελικο αποτελεσμα :

Κατα 99% αύριο θα είναι έτοιμο και το καπάκι ! θα γίνει σύμφωνα με τα πρότυπα του παρακάτω link !!

http://www.cichlid-forum.com/articles/diy_canopy2.php

;)

Neoklis
28-10-07, 22:51
Εγώ θα σου πρότεινα (αν βέβαια δεν ειναι αργά) να έχεις ένα σταθερό μέρος στο καπάκι... Να μην ανοιγει όλο δηλαδή και να προσαρμόσεις μία λαμπα εκεί πάνω... Έτσι ώστε όταν θέλεις να φυτεύεις ή να κάνεις οποιδήποτε εργασία να έχεις φως και να μην κάνεις πιο δύσκολη τη ζωή σου...:p

kostantakis
29-10-07, 15:46
Σωστος !! ευτυχως με προλαβες !!! ;)

Neoklis
29-10-07, 16:05
Χαίρομαι...!!!:p :D

maikl
29-10-07, 16:50
-Εμενα παλι κατι δε μου "εκατσε" με το επιπλο...

Στην τριτη φωτο φαινεται οτι δεν υπαρχει ενα ενιαιο πατωμα πανω στο οποιο να πατανε τα ενδιαμεσα καθετα του επιπλου.Μαλιστα φαινεται οτι τα ενδιαμεσα αυτα εφαρμοζουν-εφαπτονται(ακουμπανε εξωτερικα)στους επιμερους πατους.
Ομως πανω στους πατους ειναι τα ποδαρικα και ρωταω ,θα αντεξουν στο βαρος?:rolleyes:

Neoklis
29-10-07, 17:00
Πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα...
Άλωστε έχει μπει και στο κέντρο κάθε τμήματος ένα ποδαράκι για να μοιράζετε το βάρος....

maikl
29-10-07, 17:29
Πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα...
Άλωστε έχει μπει και στο κέντρο κάθε τμήματος ένα ποδαράκι για να μοιράζετε το βάρος....

Μαλλον δεν με καταλαβες...

Μιλαω για το οτι δεν υπαρχει ενιαιο πατωμα καθως και το οτι στα επι μερους πατωματα(τρια-3) δεν πατανε τα πλαινα τοιχωματα (κολωνες να τα πω?) του καθε κουτιου (βλεπε 2η φωτο)οπως νομιζω οτι θα επρεπε,αλλα εφαπτονται στους πατους..

kostantakis
29-10-07, 17:41
Χμμμμμ... εγω νομιζω οτι δεν θα υπαρξει προβλημα... 5 ποδαρακια σε καθε κουτι ειναι αυτα.... Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ !!!!! :rolleyes:

maikl
29-10-07, 18:49
Χμμμμμ... εγω νομιζω οτι δεν θα υπαρξει προβλημα... 5 ποδαρακια σε καθε κουτι ειναι αυτα.... Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ !!!!! :rolleyes:

Sorry αν ειμαι κουραστικος αλλα δεν ειναι 5 ποδαρικα σε καθε κουτι αλλα 5 ποδαρικα σε καθε πατωμα κουτιου..

Δεν ξερω αν φαινεται στο σχημα αν ναι πιστευω να με καταλαβες τι εννοω..
Στο α σχεδιο ειναι το δικο σου και το σημειο που θα σπασει(ισως),στο β ειναι αυτο που λεω εγω...

Neoklis
29-10-07, 18:58
Αν προσέξεις λίγο όμως τα ποδαράκια πιάνουν και το κάθετο κομμάτι...
Δεν μπορούμε να μαντέψουμε βέβαια αν θα είναι ασταθές ή όχι... Η νεκροψία θα το δείξει....
Ελπίζω να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα...

bill
29-10-07, 19:20
Εγω πιστευω και λογω επαγγελματος οτι αν ηταν πατος-καπακι μονοκομματα και εξωτερικα απο τα πλαινα θα ηταν υπερβολικα πιο ενισχυμενη η καμπινα,γιατι ολο το φορτιο θα ειναι στα πλαινα.
Τα ποδια για εμενα ειναι λιγο επικινδυνα ετσι οπως ειναι τοποθετημενα απο την αποψη οτι στα πλαινα που οπως ειπα ειναι ολο το φορτιο παταει ελαχιστα το πελμα απο το ποδι που σημαινει οτι μπορει να υποχωρησει αρκετα ευκολα.
Τα ποδια τα συυγκεκριμενα εχουν αντοχες σε φορτια αλλα με καποια ορια(πλαστικα βλεπεις).Βεβαια εχεις βαλει αρκετα αλλα και παλι...
Χωρις να θελω να σε τρομοκρατησω θα σου πω ενα παραδειγμα που εχει συμβει σε πολλους πελατες μου.Σε ντουλαπια τα οποια εχουν μπει αυτα τα ποδια φορτωνουν ρουχα η οτι αλλο μπορεις να φανταστεις(το οποιο δεν συγκρινετε με το φορτιο του ενυδρειου)και προσπαθουν να το συρουν τα ποδια σπανε.Οποτε φαντασου σε ενα ακραιο αλλα συχνο φαινομενο σεισμου τι θα γινει!:smt120
Αυτα απο εμενα
Καλη επιτυχια στο εργο σου!:)

kostantakis
29-10-07, 19:22
lmaikl τωρα καταλαβα ακριβως με το σχεδιαγραμμα σου τι ακριβως εννοεις !!!
Εχεις απολυτα δικιο αλλα απ' οτι βλεπω τα ποδαρακια πιανουν πανω στα καθετα... και οπως ειπε και ο Neoklis η νεκροψία θα το δείξει....

maniac
29-10-07, 22:11
Θα συμφωνησω με τον Νεοκλη στις επιφυλαξεις του. Και επειδη καλυτερα να μην ερθει η ωρα της νεκροψιας, δεν βαζεις απο κατω ενα προσθετο μονοκοματο κοματι για να κοιμασαι ησυχος; Τα κιλα ειναι αρκετα δεν υπαρχει λογος να διακινδυνευσεις.

johnpalavos
31-10-07, 14:35
να ρωτησω κατι?φτιαχνω το ιδιο σχεδον ενυδρειο.... το 50 εκ. υψος ειναι καθαρο νερο???? Το δικο μου ειναι 120 *48*65. Με 65 υψος. ρωταω για να δω μεχρι ποιο υψος μπορω να το γεμισω. παχος τζαμιων 8 χιλ.

kostantakis
01-11-07, 08:16
Καθαρο νερο θα ειναι μεχρι τους 45 ποντους. κατω δηλαδη απο τις κοντρες.
ετσι υπολογισε να γινει και σε σενα !!!
και εσυ φυσικα με 8αρι τζαμι εννοειτε οτι θα βαλεις αρκετες κοντρες.... :p

καλο τελειωμα !!

johnpalavos
01-11-07, 19:54
σ ευχαριστω!!! αστα !!! πανω στην τρελα μου πανω στην αφασια μου ...το υψος το εκανα 65! με υπολογισιμη σταθμη νερου 60!!! βεβαια θα εχει πανω και κατω πλαισιο απο γωνια ανοξειδωτου χαλυβα 10 εκ. και παχος 4 χιλιοστα... τωρα δεν ξερω. μακαρι να αντεξει.

Θεοδωρος
02-11-07, 12:09
Παιδια σε ενα ενυδρειο 45 λτ. πειραζει αν δεν βαλω κοντρες ή αν βαλω μονο κατω; ή μονο πανω;

dimitris21
02-11-07, 12:25
Παιδια σε ενα ενυδρειο 45 λτ. πειραζει αν δεν βαλω κοντρες ή αν βαλω μονο κατω; ή μονο πανω;

Από 5-6 χιλιοστά και πάνω δεν χρειάζεσαι κόντρες επάνω (τα 45 να μην γίνουν όμως 145 ε!). Οι κάτω μπαίνουν πάντα, ανεξάρτητα από το πάχος. Δεν υπάρχει και κάποιος λόγος για να τις αποφύγουμε.

johnpalavos
02-11-07, 13:03
εγω παντως σε ενυδρεια με μηκος περ. 1 μετρο βαζω και πανω γιατι παρατηρω το τζαμι να κανει λιγη κοιλιτσα!

kostantakis
02-11-07, 22:12
και στο δικό μου 100άρι ενυδρείο το οποιο τρέχει περίπου 9 χρονια με 8ari τζαμι έχει κάνει κοιλια ... οποτε κόντρες και πάνω οπωσδήποτε..... ;)

johnpalavos
02-11-07, 22:16
ναι, πιστευω ολα θελουν κοντρες! καλιω γαιδουροδενε...

kostantakis
04-11-07, 16:56
Σχεδόν έτοιμο και το καπάκι (πρέπει να το παω σε λουστραδόρο να βαφτεί μπλε) και μετά να του περάσω και τις απαραίτητες λάμπες, που αν μπορείτε θα ήθελα να μου προτείνεται ποιες είναι η κατάλληλες για κιχλιδες μαλάουι !!

Φωτογραφίες και απο τις πετρες που θα χρησιμοποιησω !!!

glazar
04-11-07, 23:12
Αντε ακομα λιγο και τελειωνει....!!
Ετσι οπως ειναι το καπαικι θα σε δυσκολεψει γιατι οταν θελεις να πιασεις ενα ψαρι,να αλλαξεις τον διακοσμο ή να αλλαξεις νερο,σηκώνοντας το τα φωτιστικα θα φωτίζουν εσενα και δεν θα βλεπεις μεσα στο ενυδρειο,γιατι θα σκοτεινιάζει.

kostantakis
05-11-07, 00:17
δυστυχώς είχα δόσει στον μαραγκό το σχέδιο του καπακιού και πρόλαβε και έκοψε τα ξυλα... :smt120

kostantakis
08-11-07, 21:11
Θα δούμε λοιπόν αν χρειάζετε εφόσον η βαφή μείνει επάνω!! :D

Tελικά είχες δίκιο .... η βαφή με το σπρέι φεύγει με το παραμικρό..... :confused:
Kαμια άλλη ιδέα πως μπορώ να βάψω τις αλουμινογωνιές χωρίς ξεφτίσματα ???? :rolleyes:

johnpalavos
08-11-07, 23:03
θα πας σε ενα μαγαζι και θα ζητησεις ασταρι για αλουμινιο και γαλβανιζε της βιβεχρωμ.και ενα σφουγκαρακι γυαλοχαρτο... σχολαστικοτατο τριψιμο και ασταρι μετα δυο χερια!!!! για καλυτερο δεσιμο με την μπογια, αν θες μαυρο χρωμα παλι η ο,τι αλλο, παρε ενα σπρει... και πριν στεγνωσει εντελως το δευτερο χερι απο το ασταρι , βαψε τις. ομως το χρωμα θα το κανεις σε δυο χερια... δηλαδη περνας ενα χερι μπογια οσο το δευτερο χερι με το ασταρι ειναι νωπο, και αστο να στεγνωσει... τστερα θα κανεις ενα τελευταιο χερι με σπρει για να μελωσει το χρωμα . αυτα!!! εγω τουλαχιστον αυτο κανω. να ξερεις τα πολλα χερια μπογια κανουν το ξεφλουδισμα (συνηθως).

kostantakis
09-11-07, 07:56
θα πας σε ενα μαγαζι και θα ζητησεις ασταρι για αλουμινιο και γαλβανιζε της βιβεχρωμ.και ενα σφουγκαρακι γυαλοχαρτο... σχολαστικοτατο τριψιμο και ασταρι μετα δυο χερια!!!! για καλυτερο δεσιμο με την μπογια, αν θες μαυρο χρωμα παλι η ο,τι αλλο, παρε ενα σπρει... και πριν στεγνωσει εντελως το δευτερο χερι απο το ασταρι , βαψε τις. ομως το χρωμα θα το κανεις σε δυο χερια... δηλαδη περνας ενα χερι μπογια οσο το δευτερο χερι με το ασταρι ειναι νωπο, και αστο να στεγνωσει... τστερα θα κανεις ενα τελευταιο χερι με σπρει για να μελωσει το χρωμα . αυτα!!! εγω τουλαχιστον αυτο κανω. να ξερεις τα πολλα χερια μπογια κανουν το ξεφλουδισμα (συνηθως).

thank you !!!!!!!! :) :)

johnpalavos
09-11-07, 11:23
u are welcome! καλο κουραγιο!!! αναμενουμε νεα σου. :smt023:smt023:smt023

mmbuna
09-11-07, 11:43
Tελικά είχες δίκιο .... η βαφή με το σπρέι φεύγει με το παραμικρό..... :confused:
Kαμια άλλη ιδέα πως μπορώ να βάψω τις αλουμινογωνιές χωρίς ξεφτίσματα ???? :rolleyes:

Αλουμίνιο νομίζω μόνο ηλεκτροστατικά (πούδρες χρώματα) μπορείς να το βάψεις (σου το βάψουνε) για να έχεις απαιτήσεις οτι δεν θα φύγει/ξεφτύσει με το παραμικρό.

johnpalavos
09-11-07, 14:49
μα ολες οι αλουμινογωνιες ειναι βαμμενες με ηλεκτροστατικη!!!! το θεμα ειναι οτι αερνανε απο μηχανημα... οι γωνιες σκετες-οχι το ενυδρειο....

kostantakis
13-11-07, 08:13
SOS !! Είμαι στα τελειώματα του ενυδρείου μου ... εχτές αγόρασα φίλτρα θερμοστάτες και όλα τα σχετικά.... ήρθε εδώ σπίτι μου ο ιδιοκτητης του pet shop για να στήσουμε μαζί το ενυδρείο φτάνει λοιπόν η ώρα να βάλουμε την πετρα μέσα αφού όμως την περάσουμε από test aquaforte !!!! μου λέει εάν αφρίσει η πετρα δεν κάνει για το ενυδρείο malawi... ζεματίζουμε λοιπόν 1 πετρα ρίχνουμε aguaforte και άφρισε !!! :smt120 και μου λέει : εγώ στην θέση δεν θα τις έβαζα μέσα .... τι λέτε εσείς για όλα αυτά ???

dimitris21
13-11-07, 09:00
Δεν κάνει για Malawi? :smt021
Φυσικά και κάνει και επιβάλλεται μάλιστα. Αυτό θέλεις σε ένα ενυδρείο Malawi. Πέτρες ασβεστολιθικές, για να σου ανεβάζουν σκληρότητες.

Υ.Γ.Μήπως τις πέτρες αυτές τις μάζεψες από τη μάνα φύση?
Αν ναι, τότε εξηγείται η άποψη του φίλου μαγαζάτορα.

billy
13-11-07, 09:27
Μα φυσικά και σου κάνουν αυτές οι πέτρες .....Τι είναι αυτά που σου λέειzw

kostantakis
13-11-07, 17:00
Nαι οντως τις μαζεψα απο τη μανα φυση !!! Τις εχω πλυνει πολυ καλα με χλωρινη στιν αρχη και με πολλα νερα για ξεβγαλμα..... :) niceeeeeee !!!

Neoklis
13-11-07, 18:12
Nαι οντως τις μαζεψα απο τη μανα φυση !!! Τις εχω πλυνει πολυ καλα με χλωρινη στιν αρχη και με πολλα νερα για ξεβγαλμα..... :) niceeeeeee !!!

Εκτός από το πολύ καλό ξέβγαλμα τώρα που τις έκανες με χλωρίνη, εγώ θα έλεγα να τις έβαζες και σε κουβάδες με διπλή δόση αντιχλώριο και άστες εκεί λίγο..:rolleyes:

kostantakis
30-11-07, 22:33
Να 'μαι και πάλι εδώ να σας πληροφορήσω ότι είμαι στην διαδικασία στρωσίματος του ενυδρείου ... Σε όλη την διαδικασία στρωσίματος έχω στο πλευρό μου τον CASTMANIAC (Γιωργος) τον οποιο και θέλω να ευχαριστήσω για την βοήθεια και τις πολυτιμες συμβουλές του !!! Φωτογραφίες σύντομα με αναλυτική παρουσίαση του ενυδρείου :p

johnpalavos
30-11-07, 23:31
θα περιμενουμε !!!!:smt041:smt041:smt041