Επιστροφή στο Forum : Αμμο θαλάσσης απο μανδρα οικοδομών
Γνωρίζει κανείς αν η αμμος θαλάσσης από μάνδρα κάνει για ενυδρείο με αφρικάνικες κιχλίδες?
Είναι αμμος χρώματος σκούρο πρασινόμαυρο.Πολύ λεπτός κόκκος.Βαθος εξορυξης πάνω από 20-30μ από τον Ευβοικό.Δεν έχει υποστεί επεξεργασία από ότι έμαθα.
Γιώργος
Απο οτι ξερω η αμμος απο μαντρες γινεται πολυ γρηγορα συμπαγης - πετρωνει δλδ.
εχει ξανασυζητηθει το θεμα..... Η αμμος στις μανδρες οικοδομων δεν ειναι θαλασινη αλλα ποταμισια........Κατα τα αλλα ισχυει αυτο που ειπε ο Τολης.....
jimfytakis
08-10-07, 18:48
Αν μιλαμε ομως για μαλαουι κιχλιδες το σκαψιμο δεν εμποδιζει το πετρωμα της αμμου?
Δεν σκαβουν κι ολο το υποστρωμα.
jimfytakis
08-10-07, 18:52
Ισως με melanoides tuberculata?Λεω τωρα,δεν ξερω...
Τα m. tuberculata σκαβουν και κρυβονται στα πρωτα 1-2 εκ απο την επιφανεια.
Απο οτι ξερω η αμμος απο μαντρες γινεται πολυ γρηγορα συμπαγης - πετρωνει δλδ.
Χρησιμοποιώ τέτοια άμμο (3-4 Ευρώ τα 25άκιλα) τα τελευταία 4 περίπου χρόνια -σειμιοτέον, χαλαζιακή, όχι ασβεστολιθική. Είναι μια χαρά, χωρίς κανένα απολύτος πρόβλημα.
Είναι όντως ποταμίσια, και θέλει καλό πλύσιμο, και ίσως κοσκίνισμα, μόνο!
Η αμμος ειναι θαλασσης ειναι εξαιρετικα λεπτη και απο οτι μου ειπε ο μανδρας δεν λασπωνει δεν σκληραινει με το νερο. Το χρώμα της ειναι μαυρο πρασινο.Θα πειραματιστώ το Σαββατο κυριακο και θα σας πω από εβδομάδα τα αποτελέσματα σχετικά.
Μου είπε σίγουρα ότι δεν είναι ποταμίσια γιατι ξερει από που την βγαζουνε
Εγω πήγα την Κυριακη και μάζεψα άμμο απο την παραλία.
Αν την κράταγα, ακόμα θα έπλενα! ασε που γινόταν μπετό όταν βρεχόταν.
Τελικα πήγα την Δευτερα στον Ερμη, (www.votsalo.net (http://www.votsalo.net)) και πήρα χαλαζιακή άμμο, περίπου τα 25κιλά, και ησύχασα.
Αν σε ενδιαφέρει, επειδή πήρα δυο τσουβάλια, χρησιμοποιήσα το ένα.
Το άλλο το έχω έτοιμο πλυμένο μέσα σε λεκάνη. Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να την πουλήσω.
Η Χαλαζιακή λόγω του ότι ουδετερη δεν ανεβάζει ph.Δεν κάνει και τόσο για Αφρική.
Το οτι δεν ανεβαζει σκληροτητες δεν σημαινει οτι δεν κανει.
Εγω πήγα την Κυριακη και μάζεψα άμμο απο την παραλία.
Αν την κράταγα, ακόμα θα έπλενα! ασε που γινόταν μπετό όταν βρεχόταν.
Τελικα πήγα την Δευτερα στον Ερμη, (www.votsalo.net (http://www.votsalo.net)) και πήρα χαλαζιακή άμμο, περίπου τα 25κιλά, και ησύχασα.
Αν σε ενδιαφέρει, επειδή πήρα δυο τσουβάλια, χρησιμοποιήσα το ένα.
Το άλλο το έχω έτοιμο πλυμένο μέσα σε λεκάνη. Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να την πουλήσω.
Εχεις π.μ.
Stelios_Rjk
17-10-07, 01:05
Ποσο κοστιζει στο votsalo.net το σακι της αμμου 25 κιλων?
Ποσο κοστιζει στο votsalo.net το σακι της αμμου 25 κιλων?
περίπου 10ευρω.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.