Επιστροφή στο Forum : Limnophila aromatica
Τσιόνογλου Σταύρος
04-10-07, 23:37
Πριν απο 3 εβδομάδες μου δόθηκαν 2 ρίζες limnophila aromatica της Τropica ,στο βιβλιαράκι της εταιρίας φαίνεται οτι το παραπάνω φυτο παιρνει μία αποχρωση του μωβ ίσως και κόκκινο .Αν και τα φυτά πάνε πάρα πολύ καλά εχουν ψηλώσει και είναι περίπου 65 με 70 εκατοστα με πλούσιο και πυκνο φύλλωμα συνεχίζουν να παραμένουν τα φύλλα του πράσινα ,τo PH μου είναι 6,4 ΚΗ 3,GH 4 φωτισμός 0,8 W ανα λίτρο για 8,5 ώρες την ημέρα και καθημερηνές δόσεις λιπανσης σε σίδηρο,καλιο και ιχνοστοιχεία της Seachem. Τι μπορει να φταίει και δεν παίρνει χρώμα το φύλλωμα ενώ όλα τα υπόλοιπα φυτα έχουν τα κανονικά τους χρώματα και ακόμη πιο έντονα, μήπως υπάρχει και πράσινη ποικιλία?
Θέλεις και άλλο φως για να γίνει έτσι όπως λες
http://www.tropica.dk/productcard_1.asp?id=047B
Mε 0,8w/l είσαι μια χαρά από φως.Εδώ με 0,36w και κοκκινίζει πολύ.8,5 ώρες φωτισμού είναι λίγες για φυτεμένο αν και δε νομίζω να φταίει αυτό.Μήπως δεν είναι aromatica αλλά eusteralis stellata?
Zorba_The_Freak
05-10-07, 07:29
Και προσωπικα θεωρω τις 8,5 ωρες λιγες.
Τσιόνογλου Σταύρος
05-10-07, 07:41
Καλημέρα, ξέχασα να γράψω οτι ο φωτισμός αποτελείται απο 2 λάμπες ΜΗ 150W της Arcadia 5200K και κατέληξα σε αυτές τις ώρες μετα απο και πολυμηνους πειραματισμούς και επίσης εχω και Glosso που και αυτό χρειάζεται πολύ φώς και πάει μια χαρα και άλλα φυτα να μην τα απαριθμο τώρα τα οποία πάνε καλά και σύμφωνα με όσα έχω δεί και διαβάσει τα χρώματα που έχουν υποδηλώνουν ότι ο φωτισμος και η φωτοπερίοδος τους αρκει πάντως ευχαριστώ:p :p .το φυτό και έτσι είναι εντυπωσιακό ας μην το παιδεύω και το ματιάξω:D :D .
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.