Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : βοηθηστε τον αοματο....

aristomenis
03-10-07, 21:18
Την καλησπερα μου σε ολους.

ερειξα το nitrogen με βασει της οδηγιες της σιτσεμ και μολις μετρησα με το τεστ της σερα για ΝΟ3 μου εβγαλε 0! το τεστ το τσεκαρα απο το νερο του αλλου ενυδρειου και ειναι οκ.Ο Ηλιας μου ειπε οτι η συνθεση του nitrogen δεν ειναι ανιχνευσιμη απο τα τεστ(ετσι καταλαβα...)τι να κανω για να εχω ελεγχο τον ΝΟ3 ;μηπως πρεπει να ριξω και δευτερη δοση;γιατι ειναι αρκετες μερες τα ΝΟ3 μου στο μηδεν ....περιμενω υπευθυνες απαντησεις μα τις χιλιες αρκουδες...ουγκ!:rolleyes:

leonm
03-10-07, 21:32
Παλιότερα που χρησιμοποιούσα το nitrogen ήταν ανιχνεύσιμο στα τεστ απ όσο θυμάμαι. Της τετρα δεν είναι αξιόπιστα, αλλά για να λες ότι το τσέκαρες με νερό άλλου ενυδρείου και φαντάζομαι θα σου έδειξε νιτρικά δεν ξέρω....ίσως και στο άλλο να είναι αρκετά περισσότερα απ ότι δείχνει.Αν πάλι έχεις και full planted δεν είναι περίεργο να βγαίνουν 0 ακι φυσικά το τεστ θα πρέπει να το κάνεις αφού περάσει κάποιος χρόνος αφότου βάλεις το nitrogen .Θα σούλεγα πάντως να πάρεις κάποιο αξιόπιστο τεστ όπως API ή tetra και με βάση αυτό να ρυθμίσεις την ποσότητα.

aristomenis
03-10-07, 22:50
Να σου πω την αληθεια χθες που μετρεισα τα ΝΟ3 με το τεστ της σερα το χρωμα δεν ηταν μαλλον τελειως κιτρινο, μαλλον πηγαινε προς το ελαφρος-ελαφρος-ελαφρος πορτοκαλι.Οι διαβαθμισεις της σερα απο 0 παει κατευθειαν στα 10mg/lit......τωρα τι να κανω να ριξω αλλη μιση δοση; χθες εριξα μια δοση κανονικη να περιμενω ...και να ξαναριξω σε τρεις μερες παλι;δεν ξερω τι να κανω ......εχω μπερδευτη πολλη :smt120

παντος σε ευχαριστω πολλη.

ΥΓ.θα μου δωσει κανενας ειδικος μια λυση;

netblues
03-10-07, 22:54
Προσθετεις μια δοση Seachem Nitrogen σε 100 ml νερο ενυδρειου, και μετρας, πριν και αφου το βαλεις...
Αμα δεν δεις διαφορα, κατι δεν παει καλα, μαλλον με τα τεστ.

aristomenis
03-10-07, 23:20
ΜΕΓΑΛΕΕΕΕΕΕΕ με εστειλες.....σωστος.....:D ξεκιναω και τα ξαναλεμε......

netblues
03-10-07, 23:32
Ισως τα 100ml ειναι λιγα.. Αν δεις και βγαινει η μετρηση εκτος, δεν εχεις παρα να αραιωσεις τα 100ml σε 900 ml νερο ενυδρειου..

aristomenis
03-10-07, 23:44
ΜΕΓΑΛΕΕΕΕΕΕΕΕ......το εκανα το τεστ και ολα οκ (το τεστ ειναι οκ) τωρα να ξανα ριξω nitrogen μεχρι να παω 5,10 ml/lit η να το ανεβασω σιγα σιγα...μην τα πεξουν και οι ψαρουκλες μου......παντως με ξελασπωσες......

ΥΓ. και εγω ο ******* προσπαθω να τετραγωνισω τον κυκλο.....
νασε καλα...:grin:

george
04-10-07, 00:00
:smt084

aristomenis
04-10-07, 18:49
ok giorgo εχεις δικιο...συγνωμη......+-3