PDA

Επιστροφή στο Forum : Φωτιστικό juwel τέλος

Παπαδόπουλος Κώστας
02-10-07, 20:36
Αγαπητοί συνχομπίστες το φωτιστικό του rio 240 μου παρέδωσε το πνεύμα... :smt089 :smt088 Ανάβει για κανένα λεπτό και μετά σβήνει για να επανέλθει μετά από δεκάλεπτο. Το φαινόμενο ξεκίνησε με διακοπές λειτουργίας λίγων δευτερολέπτων που μέρα με την μέρα γίνονταν πιο συχνές. Σήμερα ξαφνικά έσβησαν και άναψαν μετά από πολλή ώρα . Έτσι θα πρέπει να προμηθευτώ νέο φωτιστικό. Το δίλημα τώρα είναι, τί φωτιστικό. Το κλασικό με Τ8 ή το νέο High Lite με λάμπες Τ5. Και λέω δίλημα γιατί μόλις πρίν από δύο μήνες άλλαξα τις Τ8 λάμπες με μια arcadia fresh water και μια arcadia original tropical.(44 €)
Προβληματίζομαι γιατί :
1ον: Η αγορά φωτιστικού με Τ5 από την μια θα μου δώσει παραπάνω ισχύ σε watt, από την άλλη όμως θα περιορίσει την επιλογή των λαμπτήρων σε αυτές που προσφέρονται από την Juwel.
2ον: Με την αγορά φωτιστικού με Τ8 θα αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες λάμπες , από την άλλη όμως δεν θα μου εξασφαλίσει κάτι περισσότερο σε watt. Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα..........:smt027 ξεπαρταλιάσω το υπάρχον φωτιστικό για να δώ τι φταίει(dremel και άγιος ο θεός) και άν είναι κάτι απλό θα προσπαθήσω να το επισκευάσω με κάποιον τρόπο.

Κάποια γνώμη - βοήθεια στο τι να κάνω ;

υ.γ Η τιμή για το φωτιστικό Τ8 είναι 120 €, για το Τ5 δεν ξέρω ακόμη

Yiannis59
02-10-07, 20:39
Ψηφίζω Dremel

Zorba_The_Freak
02-10-07, 20:55
Η εγγυηση εχει ληξει??

Παπαδόπουλος Κώστας
02-10-07, 20:59
Η εγγυηση εχει ληξει??
Το ενυδρείο είναι 2 ετών και αν δεν κάνω λάθος η εγγύηση καλύπτει 1 έτος

Μικρος
02-10-07, 21:38
καλησπερα η εγγυηση για μηχανικα μερη ειναι 2 χρονια.επιπλεον το περιοδικο αναφερει οτι τα εισαγωμενα απο την pet-line ενυδρεια εχουν 5 χρονια.2106069800 το τηλεφωνο για περισσοτερα

Παπαδόπουλος Κώστας
02-10-07, 21:42
καλησπερα η εγγυηση για μηχανικα μερη ειναι 2 χρονια.επιπλεον το περιοδικο αναφερει οτι τα εισαγωμενα απο την pet-line ενυδρεια εχουν 5 χρονια.2106069800 το τηλεφωνο για περισσοτερα

Σ' ευχαριστώ πολύ , θα το τσεκάρω για να δω τι γίνεται.

tak660x
02-10-07, 21:56
εγω πιστευω πως θα το φτιαξεις. οτι και να εχει η επισκευη δεν θα φτασει τα 180...:rolleyes:

klaz
02-10-07, 22:07
Σ' ευχαριστώ πολύ , θα το τσεκάρω για να δω τι γίνεται.κωστα ,κανε ενα τηλεφωνακι στον κωστη αυριο,μηπως και μπορουμε καπως να βοηθησουμε.....:rolleyes:;)

Παπαδόπουλος Κώστας
02-10-07, 22:11
κωστα ,κανε ενα τηλεφωνακι στον κωστη αυριο,μηπως και μπορουμε καπως να βοηθησουμε.....:rolleyes:;)

Ευχαριστώ πολύ Κώστα, μπορεί να περάσω μια βόλτα το απογευματάκι, θα είστε ανοιχτά;

klaz
02-10-07, 22:19
εαν περασεις νωρις σχετικα το απογευμα,χτυπα θυροτηλεφωνο στο''φροντιστηριο''....χεχεχε......αλλιως απο μεθαυριο......

Παπαδόπουλος Κώστας
02-10-07, 22:22
εαν περασεις νωρις σχετικα το απογευμα,χτυπα θυροτηλεφωνο στο''φροντιστηριο''....χεχεχε......αλλιως απο μεθαυριο......
ο.κ ευχαριστώ :smt039, τα λέμε από κοντά

natmanou
02-10-07, 22:34
Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα σε 3 μηνών ενυδρείο ριο 125 και τελικά μου το άλλαξαν λόγο εγγύησης. Δες αν ισχύει ακόμα η εγγύηση κρίμα είναι να το πληρώσεις. Αν όμως δεν ισχύει και καταφέρεις να το ανοίξεις, δεν το κάνεις και dimmable να έχεις και σύστημα ανατολής δύσης? (αν το καταφέρεις ενημέρωσέ με).
Εγώ στη θέση σου σε περίπτωση αγοράς νέου θα δοκίμαζα το high-lite, ειδικά αν το έχεις φυτεμένο ή πρόκειται να το κάνεις, λέει ότι αποδίδει 150% σε σχέση με το προηγούμενο. Βέβαια παίρνει λάμπες μόνο τις Juwel αλλά διάβασα στα φορουμ από διάφορους ότι όταν η juwel βγάζει κάτι καινούργιο αργότερα και άλλες μάρκες διαθέτουν τα είδη αυτά (τους ειδικούς λαμπτήρες της). Επίσης να ξέρεις επειδή το ρώτησα και στη juwel, ούτε το high-lite, μπορεί να γίνει dimmable.

Παπαδόπουλος Κώστας
02-10-07, 22:48
Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να επιχειρήσω να το ανοίξω για να δώ τελοσπάντων τι έχει μέσα :smt108 . Δεν βρήκα πουθενά αναφορά για το αν κάποιος το έχει κάνει και με ποιό τρόπο, ούτε κάποια σχετική φωτό. Αυτό όμως θα γίνει αφού εξακριβωθεί οτι είναι εκτός εγγύησης.

nikman
03-10-07, 02:15
Η εγγυηση εχει ληξει??

H εγγύηση της εταιρίας καλύπτει και τα φωτιστικά;
το ρωτάω γιατί σε κάποιο ενυδρείο που έχω, μετά από μία πρόσφατη μετακόμιση που έκανα δεν ανάβει καμία από τις δύο λάμπες Τ8 του φωτιστικού και σκεφτόμουν να παραγγείλω καινούριο.

Το ενυδρείο είναι juwel. Υπάρχει ουσιαστική εγγύηση ή είναι μόνο προφορικά.
Το λέω αυτό γιατί έχω κάποιες ενδείξεις στο παρελθόν, που δεν το κρίνω σκόπιμο να αναφέρω τώρα, και με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η εγγύηση της juwel είναι λίγο "μαϊμού"

PascM
03-10-07, 02:24
Η εγγύηση της juwel ΔΕΝ είναι μαϊμού!

natmanou
03-10-07, 07:13
H εγγύηση της εταιρίας καλύπτει και τα φωτιστικά;
το ρωτάω γιατί σε κάποιο ενυδρείο που έχω, μετά από μία πρόσφατη μετακόμιση που έκανα δεν ανάβει καμία από τις δύο λάμπες Τ8 του φωτιστικού και σκεφτόμουν να παραγγείλω καινούριο.

Το ενυδρείο είναι juwel. Υπάρχει ουσιαστική εγγύηση ή είναι μόνο προφορικά.
Το λέω αυτό γιατί έχω κάποιες ενδείξεις στο παρελθόν, που δεν το κρίνω σκόπιμο να αναφέρω τώρα, και με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η εγγύηση της juwel είναι λίγο "μαϊμού"

Στο φυλλάδιο και στο ιντερνετ αναφέρεται εγγύηση 2 ετών για όλα τα εξαρτήματα αν δεν κάνω λάθος. Το δικό μου το αντικατέστησαν με καινούργιο, τώρα το μαγαζί το αντικατέστησε, η εισαγωγική εταιρεία δεν το γνωρίζω. Οι ενδείξεις σου στο παρελθόν ποιες ήταν και θεωρείς την εγγύηση 'μαιμού'?
Επίσης υπάρχουν και άλλοι που είχαν πρόβλημα με τα ενυδρεία juwel, γιατί τελευταία ακούω ότι κάτι χαλάει από αυτά σύντομα και από συνχομπίστες αναφέρονται να είναι από τα καλύτερα ενυδρεία.

leonm
03-10-07, 07:27
Σε μένα πάντως που χάλασε το φωτιστικό στον 1,5 χρόνο μου το κάλυψε η εγγύηση(και ήταν και δικό μου το φταίξιμο)

Yiannis59
03-10-07, 07:41
Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να επιχειρήσω να το ανοίξω για να δώ τελοσπάντων τι έχει μέσα :smt108 . Δεν βρήκα πουθενά αναφορά για το αν κάποιος το έχει κάνει και με ποιό τρόπο, ούτε κάποια σχετική φωτό. Αυτό όμως θα γίνει αφού εξακριβωθεί οτι είναι εκτός εγγύησης.

Το έχει κάνει ο Sir αν δεν κάνω λάθος

PascM
03-10-07, 08:35
Να το ανοίξεις χωρίς να το σπάσεις δεν είναι δυνατόν!
Πρέπει να βγούν τα "καπάκια" από τις άκρες και μετά το επάνω κομμάτι το οποίο είναι συρταρωτό και κολημένο να το βγάλεις.
Βέβαια θα διαπιστώσεις οτι έχει απλό μπαλαστ και όχι ηλεκτρονικό. :D

nikman
03-10-07, 09:09
Τα juwel είναι πολύ καλά ενυδρεία για τα λεφτά τους (ειδικά τώρα που έχουν πέσει οι τιμές εδώ στη Ελλάδα).
Απλά τα ηλεκτρικά εξαρτήματα τους τυχαίνει σχετικά συχνά να έχουν τα προβληματάκια τους.
Εμένα μου έτυχε δύο φορές σε θερμοστάτη και τις δύο ήταν αυτός με την αρίθμηση. Την πρώτη φορά συνέπεσε και πουλούσα το ενυδρείο οπότε ο έμπορας μου είπε να στείλω τον αγοραστή από εκεί για να κανονίσουν. Δεν ξέρω τι έγινε. Τη δεύτερη φορά ήταν το χειμώνα που μας πέρασε πάλι ίδιου τύπου με την αρίθμηση και ακόμα περιμένω την αντικατάσταση του. Μάλιστα ο έμπορος με προέτρεψε να μου δώσει ένα jager δωρεάν. Μάλλον αυτό θα κάνω.
Άλλες δύο περιπτώσεις με κυκλοφορητές αυτή τη φορά. Την πρώτη φορά έγινε η αλλαγή, αλλά όπως μου είπε τη χρεώθηκε αυτός. Την άλλη ήταν ο αδερφός του στο μαγαζί και αφού άνοιξε τον κυκλοφορητή μου λέει είναι καμένος από χρήση εκτός νερού και δεν καλύπτεται.
Τώρα είναι το φωτιστικό από ένα 400άρη. Μήπως η απάντηση που θα λάβω θα είναι αρνητική λόγω ας πούμε κάποιου φανταστικού βραχυκυκλώματος με το νερό. :smt013

PascM
03-10-07, 09:16
Έχοντας αντικαταστήσει αρκετούς θερμαντήρες και κυκλοφορητές οι περιπτώσεις που όντως ίσχυε η κακή χρήση δεν αντικαταστάθηκαν από τον εισαγωγέα!

Μην αρχίσουμε πάλι να τα ρίχνουμε στα μαγαζιά διότι ως γνωστόν η κουβέντα θα καταλήξει (και έτσι είναι) σε καλούς και κακούς επαγγελματίες!

natmanou
03-10-07, 09:24
Τώρα είναι το φωτιστικό από ένα 400άρη. Μήπως η απάντηση που θα λάβω θα είναι αρνητική λόγω ας πούμε κάποιου φανταστικού βραχυκυκλώματος με το νερό. :smt013
Βραχυκύκλωμα με νερό? πως δεν είναι στεγανά?, διότι οφείλουν να είναι, οπότε πάλι λάθος του κατασκευαστή.

PascM
03-10-07, 09:31
Είναι κατασκευασμένα να δουλεύουν εκτός νερού! Αν πέσουν μέσα σε αυτό τότε δεν....

natmanou
03-10-07, 09:43
Είναι κατασκευασμένα να δουλεύουν εκτός νερού! Αν πέσουν μέσα σε αυτό τότε δεν....
Δεν εννοώ να πέσουν μέσα στο νερό, αλλά όταν είναι σε λειτουργία και φυσικά έχεις το καπάκι του ενυδρείου κλειστό, είναι γεμάτα σταγόνες από τους υδρατμούς. Αν θελήσεις να το βγάλεις, να καθαρίσεις το βυθό για παράδειγμα τρέχουν οι σταγόνες ...... Αν δεν έχει και στεγανότητα, θα βραχυχυκλώσουν τι θα πάθουν. Τότε είναι αστοχία υλικού κατά τη δική μου τη γνώμη.

ΖΩΟΦΙΛΙΑ Αγ.Στεφάνου
03-10-07, 09:56
Η πενταετής εγγύηση που ισχύει πλέον για τα Juwel και δεν είναι μαϊμού... ισχύει για όλα τα μέρη εκτός από τις λάμπες. Αν ένας κυκλοφοριτής όμως έμεινε εκτός νερού και κάηκε εννοείται πως δεν καλύπτεται. Και είναι εμφανές πότε ένας κυκλοφοριτής είναι καμένος από στεγνή λειτουργία. Ένα κατάστημα θέλει να εξυπηρετήσει τον πελάτη και όχι να κάνει πλάτες στον εισαγωγέα ή στον κατασκευαστή. Τα καταστήματα θέλουν πελάτες και όχι να τα έχουν καλά με τους εισαγωγείς. Γι`αυτό και ειπώθηκε παραπάνω ότι κάποιος προσφέρθηκε να αντικαταστήσει τον Juwel με Jager. Είδε ο άνθρωπος ότι δεν βγάζει άκρη με τον εισαγωγέα και είπε να χρεωθεί αυτός τον θερμαντήρα. Εγώ έχω ένα συρτάρι γεμάτο με θερμαντήρες και κυκλοφορητές από ενυδρεία της Juwel.
Όσον αφορά στα συγκεκριμένα ενυδρεία είναι πιστεύω ακριβά για την ποιότητά τους, τον εξοπλισμό τους και την εμφάνισή τους.
Και μην νομίζουν μερικοί ότι έπεσαν οι τιμές στα Juwel... μέγα λάθος!!!
Απλά λόγω κάποιων παράλληλων εισαγωγών και προσπαθειών μερικών να χτυπήσουν την αγορά και λόγω της αδυναμίας μερικών άλλων να βρουν άλλο τρόπο να προσεγγύσουν το αγοραστικό κοινό... έπεσαν οι τιμές λιανικής. Και αναγκαστικά ακολούθησαν και οι υπόλοιποι.

PascM
03-10-07, 10:01
Ανδρέα πες μας (αν ίσως και λίγο off topic) την προτασή σου σχετικά με ποιο ενυδρείο θεωρείς τίμια αγορά!

Παπαδόπουλος Κώστας
03-10-07, 10:05
Πρέπει να βγούν τα "καπάκια" από τις άκρες και μετά το επάνω κομμάτι το οποίο είναι συρταρωτό και κολημένο να το βγάλεις.
Βέβαια θα διαπιστώσεις οτι έχει απλό μπαλαστ και όχι ηλεκτρονικό. :D

Σ' έναν σύντομο έλεγχο που έκανα χθές όντως διαπίστωσα και εγώ τα ίδια , δηλαδή το οτι το καπάκι είναι συρταρωτό και οτι τα πλαϊνά πρέπει να βγούν πρώτα(για εκείνο που δεν μπορούσα να σιγουρευτώ ήταν το αν είναι και κολλημένα τα κομμάτια μεταξύ τους).
Γιαυτό και θα κοπεί (αν τελικά ανοιχτεί) με ταχυτρόχο. Από τα γραφόμενα σου φαίνεται οτι έχεις προσωπική άποψη. Μήπως υπάρχει καμιά φωτό από το εγχείρημα;

petros
03-10-07, 10:05
Όσον αφορά στα συγκεκριμένα ενυδρεία είναι πιστεύω ακριβά για την ποιότητά τους, τον εξοπλισμό τους και την εμφάνισή τους.
.
Αντρεα αυτα δεν μου τα ειπες οταν πηρα το lido...:mad:

ΖΩΟΦΙΛΙΑ Αγ.Στεφάνου
03-10-07, 10:09
MP, RENA, AQUATLANTIS (σε τυχαία σειρά...)
Πιο ακριβά, αλλά ό,τι πληρώνεις παίρνεις! Την καλύτερη ποιότητα κατασκευής θεωρώ την έχει η Aquatlantis με δεύτερη τη Rena.
-------------------------
Αντρεα αυτα δεν μου τα ειπες οταν πηρα το lido...:mad:
Γιατί είχες κανένα πρόβλημα; και αν σου παρουσιαστεί, πιστεύεις δε θα στο λύσω;

petros
03-10-07, 10:15
[quote=
Γιατί είχες κανένα πρόβλημα; και αν σου παρουσιαστεί, πιστεύεις δε θα στο λύσω;[/quote]
Δεν εχω κανενα προβλημα γενικα με τα JUWEL (to record 70 λειτουργει 2 χρονια χωρις προβλημα)
Φυσικα και πιστευω οτι αν εχω προβλημα θα με βοηθησεις , γι΄αυτο και σε προτιμω σαν μαγαζι;) ... αλλα ξαναλεω οτι αυτα δεν μας τα ειπες ...:cool:

PascM
03-10-07, 10:19
Απόψεις είναι βρε Πέτρο αυτές!!! Δεν σημαίνει οτι ο Ανδρέας δεν δέχεται τα υπόλοιπα ενυδρεία!!
Εγώ από την άλλη θεωρώ για την τιμή τους πολύ καλά τα ΡΕΝΑ.
Για τα aquatlantis ε δεν ξέρω προσωπικά δεν μου αρέσουν!
Τα ΜΡ τα θεωρώ πολύ ακριβά γι'αυτό που προσφέρουν!
Και τα juwel ειδικά παλιότερα που είχαν λιγότερα προβλήματα τα παρελκομενά τους τα θεωρώ επίσης τίμια αγορά φτάνει να μην χρειαστεί να αγοράσεις ανταλακτικά της juwel η οποία έχει μια τιμολογιακή πολιτική ferrari.

nikman
03-10-07, 10:30
Μην αρχίσουμε πάλι να τα ρίχνουμε στα μαγαζιά διότι ως γνωστόν η κουβέντα θα καταλήξει (και έτσι είναι) σε καλούς και κακούς επαγγελματίες!

Φυσικά και όχι. Από το συγκεκριμένο κατάστημα δεν έχω κανένα παράπονο.
Η ερώτηση μου αφορούσε την εγγύηση της juwel καθαρά και κατά πόσο εφαρμόζεται ή την ψάχνουν με διάφορους τρόπους για να μη σε καλύψουν.
Και εξηγούμε τα φώτα οι κυκλοφορητές και η θερμοστάτες μπορεί να είναι ελαττωματικοί και μετά από κάποιο διάστημα να χάλασαν. Μπορεί όμως και να φταίει η κακή χρήση που τους κάνουμε. Εξαρτάτε πως θέλει να το δει ο κάθε ένας και τι τον συμφέρει.
Νομίζω ότι αυτοί που δεν θέλουν να εξυπηρετήσουν, λόγω βαρεμάρας ίσως, γιατί τα περισσότερα εργοστάσια δίνουν εγγύηση πραγματική και εφαρμόσιμη ,είναι πιστεύω οι αντιπρόσωποι των εταιριών εδώ στην Ελλάδα.
Έχω κάποιο προσωπικό παράδειγμα πάνω σε αυτό αλλά ας μας πουν καλύτερα οι μαγαζάτορες, αν θέλουν φυσικά και τελείως γενικά, χωρίς να θιχτούν εταιρίες και πρόσωπα αν είναι ευχαριστημένοι από τους προμηθευτές
των ενυδρειακών προϊόντων τους.

ΖΩΟΦΙΛΙΑ Αγ.Στεφάνου
03-10-07, 10:37
Δεν εχω κανενα προβλημα γενικα με τα JUWEL (to record 70 λειτουργει 2 χρονια χωρις προβλημα)
Φυσικα και πιστευω οτι αν εχω προβλημα θα με βοηθησεις , γι΄αυτο και σε προτιμω σαν μαγαζι;) ... αλλα ξαναλεω οτι αυτα δεν μας τα ειπες ...:cool:
Δεν σου τα είπα... γιατί ήθελα να το ξεφορτωθώ!!!
Φυσικά και όχι. Από το συγκεκριμένο κατάστημα δεν έχω κανένα παράπονο.
Η ερώτηση μου αφορούσε την εγγύηση της juwel καθαρά και κατά πόσο εφαρμόζεται ή την ψάχνουν με διάφορους τρόπους για να μη σε καλύψουν.
Και εξηγούμε τα φώτα οι κυκλοφορητές και η θερμοστάτες μπορεί να είναι ελαττωματικοί και μετά από κάποιο διάστημα να χάλασαν. Μπορεί όμως και να φταίει η κακή χρήση που τους κάνουμε. Εξαρτάτε πως θέλει να το δει ο κάθε ένας και τι τον συμφέρει.
Νομίζω ότι αυτοί που δεν θέλουν να εξυπηρετήσουν, λόγω βαρεμάρας ίσως, γιατί τα περισσότερα εργοστάσια δίνουν εγγύηση πραγματική και εφαρμόσιμη ,είναι πιστεύω οι αντιπρόσωποι των εταιριών εδώ στην Ελλάδα.
Έχω κάποιο προσωπικό παράδειγμα πάνω σε αυτό αλλά ας μας πουν καλύτερα οι μαγαζάτορες, αν θέλουν φυσικά και τελείως γενικά, χωρίς να θιχτούν εταιρίες και πρόσωπα αν είναι ευχαριστημένοι από τους προμηθευτές
των ενυδρειακών προϊόντων τους.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=19087&highlight=%E5%E3%E3%F5%E7%F3%E7

petros
03-10-07, 10:46
Δεν σου τα είπα... γιατί ήθελα να το ξεφορτωθώ!!!

Τοτε και εγω καλα εκανα και σε πληρωσα με πλαστη πιστωτικη καρτα...:grin:

Παπαδόπουλος Κώστας
03-10-07, 10:57
Λοιπόν φίλοι μου για την ποιότητα των juwel μπορώ να προσθέσω τα εξής:
1. Σε διάστημα λιγότερου του 1 έτους από την αγορά του ενυδρείου είχα διαρροή ρεύματος από την αντλία του φίλτρου την οποία και μου αντικατέστησαν σε τρείς ημέρες από το κατάστημα πώλησης (το πρόβλημα απ'οτι κατάλαβα τελικά ήταν η μόνωση του καλωδίου στο σημείο εισόδου στην αντλία κάτι εύκολα επισκευάσιμο)
2. Το πρόβλημα που προέκυψε με το φωτιστικό του ενυδρείου.

Προσωπικά ενοχλήθηκα από τις παραπάνω αστοχίες γιατί θεωρώ (και όχι μόνον εγώ) οτι τα συγκεκριμένα ενυδρεία είναι καλής ποιότητας επειδή είναι Γερμανικά κλπ κλπ κλπ...... (τελικά αν θες αξιοπιστία πάρε made in Japan).
Τελικά καμιά πρόταση, ανεξάρτητα με το αν καλύπτεται ή όχι από την εγγύηση, για την επιλογή του προς αγορά φωτιστικού; :rolleyes:

PascM
03-10-07, 11:05
Ανάλογα τι απαιτήσεις σου! Εγώ θα έβαζα με Τ5 και ας είμαι προς το παρόν υποχρεωμένος να βάλω λάμπες juwel.

Παπαδόπουλος Κώστας
03-10-07, 11:53
Μήπως η "ΖΩΟΦΙΛΙΑ Αγ.Στεφάνου " θα μπορούσε να δώσει τιμή για high lite 120cm κομπλέ με λάμπες για να διαμορφωθεί και κάποια άποψη για την συγκεκριμένη επιλογή;(αν φυσικά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα)
Φιλικά Κώστας.

PascM
03-10-07, 12:39
Για να μην φέρεις τον Ανδρέα σε δύσκολη θέση ίσως θα ήταν σοφότερο να το ζητήσεις στην ανάλογη κατηγορία.

ΖΩΟΦΙΛΙΑ Αγ.Στεφάνου
03-10-07, 12:55
Δεν ήξερα πώς να το θέσω...

Παπαδόπουλος Κώστας
03-10-07, 13:25
Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.

Ο.κ.
Φυσικά όπως καταλαβαίνετε δεν θέλω να φέρω κανέναν σε δύσκολη θέση και ζητώ συγνώμη αν το έκανα. Θα επανέλθω μάλλον στην ανάλογη κατηγορία.
Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση.

Παπαδόπουλος Κώστας
04-10-07, 22:17
Λοιπόν μετά από e-mail που έστειλα στην εταιρία που εισάγει τα Juwel στην Ελλάδα και την περιγραφή του προβλήματος μου καθώς και την ημερομηνία αγοράς του ενυδρείου, έλαβα την απάντηση, μέρος της οποίας σας παραθέτω:

".........Αρχικά θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχετε κάνει την καλύτερη επιλογή αγοράς. Τα ενυδρεία και ο εξοπλισμός αυτών, της εταιρείας Juwel είναι παγκοσμίως γνωστά για την ποιότητα και την ανθεκτικότητά τους.
Παρ’ όλα αυτά, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστεί λειτουργικό
πρόβλημα.
Για το λόγω αυτό η εταιρεία μας σας παρέχει πενταετή εγγύηση, η οποία
καλύπτει τα προβλήματα αυτά.
Εσείς θα πρέπει να επιστρέψετε το προβληματικό φωτιστικό στο κατάστημα
από το οποίο το προμηθευτήκατε, το οποίο όπως αναφέρατε δεν σημαίνει ότι ευθύνεται για το πρόβλημα, με την εγγύηση την οποία προμηθευτήκατε κατά την αγορά και μια φωτοτυπία της απόδειξης αγοράς (είναι απαραίτητη).Η εταιρεία μας θα στείλει ένα καινούριο φωτιστικό στο κατάστημα και θα το παραλάβετε από εκεί χωρίς οικονομική επιβάρυνση..........."

Να αναφέρω πως η απάντηση ήταν άμεση, σε πολύ ευγενικό ύφος και προέρχεται από τον "Υπεύθυνο Trade Marketing" της εταιρίας οπότε θεωρώ δεδομένη την εγκυρότητα της.
Μετά από επαφή που είχα με το κατάστημα από το οποίο αγοράστηκε το ενυδρείο, το φωτιστικό παραγγέλθηκε και αναμένεται εντός της επομένης εβδομάδας.
Οπότε το ατυχές γεγονός είχε αίσιο τέλος. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και την συμμετοχή :smt039

netblues
04-10-07, 22:30
Ετσι ομως θα μεινουμε με την απορια τι μπορει να κανει κανεις με ενα dremmel.....

Παπαδόπουλος Κώστας
04-10-07, 22:43
Ετσι ομως θα μεινουμε με την απορια τι μπορει να κανει κανεις με ενα dremmel.....
Να σου πω .......... κάπου μέσα μου απογοητεύτηκα που δεν θα μου δωθεί τελικά η ευκαιρία :smt017.................είναι άραγε φυσιολογικό; :smt101 :smt102 :smt108 :smt120 (φυσικά από την άλλη ανακουφίστηκα γιατί να δίνεις 120€ έτσι στα καλά καθούμενα δεν είναι και οτι καλύτερο ;) ).

υ.γ. αναφέρθηκε οτι έχεις κάνει την επέμβαση σε ανάλογο φωτιστικό, αληθεύει; καμιά φωτό του εσωτερικού ή του επιχειρήματος υπάρχει; να μας λυθεί και μας η απορία βρε αδερφέ. Πόσο πικρή εμπειρία ήταν; ;)

orck
23-10-07, 21:02
θα ηθελα να κανω την ερωτηση τι σημαδια εχει ενας κυκλοφορητης οτι εχει δουλεψει εκτος νερου
επισης για ποιο λογο παθαινει ζημια εκτος νερου;

...Και είναι εμφανές πότε ένας κυκλοφοριτής είναι καμένος από στεγνή λειτουργία...

Παπαδόπουλος Κώστας
23-10-07, 21:47
Λογικά ένας κυκλοφορητής νερού χρησιμοποιεί το νερό ως μέσο ψύξης. Τώρα τα σημάδια λειτουργίας σε περιπτωση που δούλεψε "στεγνός" , είναι πιθανότατα ίχνη υπερθέρμανσης από την τριβή. Ο άξονας επάνω στον οποίο βρίσκεται τοποθετημένη η φτερωτή περιστρέφεται μέσα σε ένα χιτώνιο λόγω του πεδίου που δημιουργείται από το πηνίο του κυκλοφορητή. Στην περίπτωση ξηρής λειτουργίας, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, το χιτώνιο(ελλείψη ψυκτικού μέσου = νερό) υπερθερμαίνεται και μπορεί να λιώσει κιόλας αν η λειτουργία παραταθεί για αρκετή ώρα με ότι αυτό συνεπάγεται. Στην αύξηση της θερμοκρασίας συντελεί επίσης και το γεγονός του ότι η φτερωτή περιστρέφεται με περισσότερες στροφές λόγω την έλλειψης της αντίστασης του νερού. Τα παραπάνω μπορεί να οδηγήσουν σε "φρακάρισμα" της φτερωτής, πιθανόν και σε διάτρηση του χιτωνίου από την υψηλή θερμοκρασία.
Μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει :rolleyes:

chris129
23-10-07, 22:04
κωστα καλησπερα αν θελεις εχω κανει παντεντα ενα ιδιο φωτιστικο και πετυχε μονο με 15ευρο ερχεσαι στο πατενταδικο ξερεις που μενω και το κανουμε

Παπαδόπουλος Κώστας
23-10-07, 22:09
κωστα καλησπερα αν θελεις εχω κανει παντεντα ενα ιδιο φωτιστικο και πετυχε μονο με 15ευρο ερχεσαι στο πατενταδικο ξερεις που μενω και το κανουμε
Χρήστο, σ'ευχαριστώ πολύ, αλλά το φωτιστικό έφυγε για Αθήνα προς αντικατάσταση εντός εγγύησης. Την άλλη φορά που θα χαλάσει όμως :rolleyes: θα σ'επισκευθώ σίγουρα.:smt039