Επιστροφή στο Forum : Cherry Shrimp
Κάποιος που να έχει αυτές τις γαρίδες τι συμπεριφορά έχουν? Φαίνονται τη μέρα ή είναι κρυμμένες και βγαίνουν μόνο βράδυ σαν τις amano?
Zorba_The_Freak
02-10-07, 18:47
Αν αισθανονται ασφαλεια κυκλοφορουν. Το ιδιο βεβαια ισχυει και για τις αμανο.
Οι δικιές μου που ειναι μoνες τους σε ενα ενυδρειο, τρωνε κανονικα απο το χερι μου...
Εχω αμανο, τσερυ ρεντ, και green.
Τσιόνογλου Σταύρος
02-10-07, 20:40
Aγόρασα 10 κομμάτια πριν 8 μήνες και αυτή την στιγμη ο αριθμός τους είναι τεράστιος γεννάνε συνέχεια αν και έχω δίσκους δεν τους φοβούνται κυκλοφορούν άνετα ολη μέρα βέβαια τις περισσότερες τις βρίσκω μέσα στα εξωτερικά φίλτρα όποτε τα καθαρίζω ( μια φορά εβγαλα πάνω από 100 κομμάτια) ,μόνο 4 ραμιρέζια που είχα μου τις έτρωγαν οπότε και κρυβόντουσαν βέβαια μετα την απομάκρυνση των ραμιρεζ γίνεται και πάλι ο χαμος.Συμβιώνουν αρμονικά με τις αμάνο.
Ενδιαφέρουσες οι απαντήσεις thanks.Αυτό ότι γενάνε συνέχεια δεν μου πολυάρεσε βέβαια...Θα μπουν σε ενυδρείο με barbs.Kάποια τέτοια εμπειρία ή γνώμη?Θα είναι οκ ή θα υπάρχει πρόβλημα όπως με τα ραμιρέζι?
Τσιόνογλου Σταύρος
02-10-07, 20:52
Δεν ξέρω τι να σου πώ ,ας απαντήσει κάποιος αλλος που ξέρει
chemical mac
02-10-07, 22:28
Τα barbs είναι γενικώς παιχνιδιάρικα και τσιμπολογούν τους υπόλοιπους. Τρέφονται με ζωντανή τροφή και φαντάζομαι πως αν η γαρίδα χωράει στο στόμα του δεν θα την αφήσει :D
... βέβαια τις περισσότερες τις βρίσκω μέσα στα εξωτερικά φίλτρα όποτε τα καθαρίζω ( μια φορά εβγαλα πάνω από 100 κομμάτια)...
Αγαπητέ Σταύρο, θα μπορούσες να βάλεις μπλέ σφουγκάρι στις εισόδους των εξωτερικών. Εγώ δεν έχω βρεί ποτέ γαρίδα σε φίλτρο (ούτε μωρό), παρότι είναι 100άδες στο κάθε ενυδρείο. Έχει και το πλεονέκτημα ότι μειώνει τις ανάγκες καθαρισμού, αφού ενδιάμεσα καθαρίζω μόνο τα σφουγκάρια στις εισόδους και όχι όλο το φίλτρο. Τα σφουγκάρια δεν μου μπουκώνουν γιατί είναι μεγάλα (άρα έχουν μεγάλη επιφάνεια) και δεν μειώνεται η ροή. Αν βάλεις μικρό κομμάτι ή σκέτη κάλτσα/διχτάκι κ.λ.π θα βουλώνει συνέχεια και θα ρουφάει και γαριδάκια (λόγω μεγαλύτερης ταχύτητας νερού (λόγω μικρότερης επιφάνειας) )
Σχετικά με το "πρόβλημα" του να γεννάνε συνέχεια, είναι απίθανο να το συναντήσει κανείς σε ενυδρείο με ψάρια, γιατί οι μικρές red chery είναι πραγματικά πολύ μικρές και νόστιμες. Έτσι δε θα επιβιώνουν πολλά μωρά.
Σχετικά με τη συμπεριφορά, κυκλοφορούν πολύ, αρκεί να νοιώθουν ασφάλεια.
απ οτι καταλαβαινω σε αντιθεση με τις αμανο, αυτες μπορουν και αναπαραγονται ευκολα?
GAIA LYKAIA
03-10-07, 09:45
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-u260-spiderpuke-cherry.shrimp.jpg
Μία ενήλικη Cherry απαλάσσει το ενυδρείο μου από νηματώδη άλγη.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-u260-spiderpuke-cherryshrimp.small.jpg
Κόβωντας βόλτες στις παρυφές του δάσους tennelus...
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-u260-spiderpuke-cherryshrimpsmall.closeup.jpg
Η νεαρά (μπορεί βέβαια να είναι και νεαρός) από κοντά!
Μόλις προσαρμοστούν πάνε παντού και καθαρίζουν τα πάντα. Κάποια από τις δικές μου είχε ήδη αυγά πάνω της (όχι ότι τα είδα) οπότε μετά από 1 εβδομάδα ξαφνικά είχα νεαρές να κυκλοφορούν. Βασικά καθόνται στις παρυφές του tenellus, στο μονοπάτι που έχω, και φιλτράρουν το νερό με τα στοματικά τους μόρια. Το crown tail μου έχει λυσάξει, μπαίνει-βγαίνει ανάμεσα από το tenellus, προσπαθεί να τις πιάσει αλλά επί ματαίω μέχρις στιγμής. Το άχρωμο της ηλικίας τους τις βοηθάει να μη φαίνονται και όταν εντοπιστούν, το σπασμωδικό της διαδικασίας αποφυγής (evasive action - όπως έκανε και το Star Trek) τις κάνει πάρα πολύ δύσκουλους στόχους. Εξάλλου δεν είναι χαζές. Όσο υπάρχει βλάστηση ξέρουν πολύ καλά να την εκμεταλεύονται.
αφου μπαινουν σε δισκοενυδρειο θελω και εγω....
εχω 5 αμανο αλλα απο τοτε που τις εβαλα δεν τις ξαναειδα....
Ξέρει κάποιος και κανένα πετ που να έχει?
Οι Cherry shrimps τι συνθήκες νερού/θερμοκρασίας θέλουν ;
νομιζω εχει ο αζορες.
τις αμανο απο εκει τις πηρα.
μαλλον λεωνε σου πεφτει λιγο μακρυα
Μπα δεν ειναι και τόσο μακρυά.Εχει κτελ Χανιά-Θεσσαλονίκη:p
:D:D:D:D Με την υποθαλάσσια???
:D Το λεωφορείο μπαίνει στο καράβι:D και τώρα έχουμε και γρήγορο.
chemical mac
03-10-07, 11:43
Οι Cherry shrimps τι συνθήκες νερού/θερμοκρασίας θέλουν ;
Οχι ιδιαίτερα σκληρό νερό (αν και με pH 7.6 γνωρίζω κάποιον που τις διατηρεί υπέροχα) και με θερμοκρασίες από 26 έως 28 αναπαράγωνται εύκολα
Οι chery θέλουν γενικά αλκαλικό νερό.
Διαβάστε στο http://www.petshrimp.com/redcherryshrimp.html για λεπτομέρειες (ο τύπος είναι λίγο περίεργος αλλά έχει σοβαρές πληροφορίες).
Οι δικές μου είναι σε 2 ενυδρεία, το ένα με PH7,7-8,0 και το άλλο με PH7,2-7,3. Στο πρώτο είναι πολύ ζωηρότερες, αναπαράγονται και μεγαλώνουν καλύτερα.
Επίσης φαίνεται να ζορίζονται πάνω από τους 26-27 βαθμούς.
Έχω λοιπόν την εντύπωση ότι σε δισκοενυδρείο θα είναι οριακά από σκληρότητα, PH και θερμοκρασία.
Βαγγέλης (Dearangelo)
03-10-07, 14:33
διαβάζοντας αυτό το post, ζήλεψα, αν καί έχω καμια δεκαρια αμανο σε κοινωνικό με γκαπάκια κλπ, ήθελα να ρωτήσω, πρώτα απο όλα, πόσα και τι είδη γλυκού γαρίδες έχουμε?
και δεύετρον, αν κάπου μπρώ να βρώ αυτές τις cherry η τις green?
ευχαριστώ
διαβάζοντας αυτό το post, ζήλεψα, αν καί έχω καμια δεκαρια αμανο σε κοινωνικό με γκαπάκια κλπ, ήθελα να ρωτήσω, πρώτα απο όλα, πόσα και τι είδη γλυκού γαρίδες έχουμε?
και δεύετρον, αν κάπου μπρώ να βρώ αυτές τις cherry η τις green?
ευχαριστώ
Για την πρώτη ερώτηση δες στο site που έγραψα πριν, εκεί που λέει για τα είδη:
http://www.petshrimp.com/shrimpspecies.html
red cherry φέρνουν κατά καιρούς μερικά μαγαζιά.
επίσης θα μπορούσες να πάρεις από εμένα ή άλλο συν-χομπίστα.
Zorba_The_Freak
03-10-07, 16:39
Green ειχε φερει πριν κανενα μηνα το Water Inn...
Βαγγέλης (Dearangelo)
03-10-07, 17:30
Για την πρώτη ερώτηση δες στο site που έγραψα πριν, εκεί που λέει για τα είδη:
έχω μικρα γκαπάκια, θέλεις?
το σαββατοκύριακο είναι καλα? για να μου δώσεις?
Βαγγέλης (Dearangelo)
04-10-07, 20:25
πήρα σήμερα πράσινες, έχεις περίσευμα τσέρυ?
έχω μικρα γκαπάκια, θέλεις?
το σαββατοκύριακο είναι καλα? για να μου δώσεις?
Το σαββατοκυριακο θα λείπω. Θα στείλω ΠΜ για τηλέφωνα και βρισκόμαστε από Τρίτη.
Πριν καμιά βδομάδα τελικά μου ήρθαν 5.Τη μία, 1 ώρα μετά την έβλεπα στο στόμα ενός barb...Από τότε ως τώρα 3 βλέπω που κινούνται παντού χωρίς πρόβλημα και όταν ξαναβρώ θα μπουν μερικές ακόμη.Καταπληκτικές γαρίδες!:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.