Επιστροφή στο Forum : κιτρινίζει και μαδάει
Το 96αρι μου εχει μια λαμπα 18w και εδώ και 1 μηνα περίπου φιλοξενεί μια
cabompa aquatica η οποία είναι ακριβώς κάτω από τη λάμπα μου και στο κέντρο του ενυδρείου.
Ριχνω υγρο λίπασμα στα φυτά μου
Το πρόβλημα είναι οτι παρόλο που μεγαλώνει αρκετα γρήγορα τα κάτω κάτω φύλλα κιτρινιζουν και μαδάνε και επίσης πετάει κάτι λεπτές ίνες (σαν ρίζες) από πάνω μέχρι κάτω και γίνεται όλο και πιο ασχημο.
Γιατι όλα αυτά??
Πώς κλαδεύεται αυτό το φυτο?
Τι θερμοκρασία και ΡΗ έχεις?
Το συγκεκριμένο φυτό δεν είναι και από τα εύκολα! Μπορεί να είναι κάτω από την λάμπα σου αλλά δεν νομίζω οτι του φτάνει ο φωτισμός! Επίσης Co2 υπάρχει?
ph 7 και θερμοκρασία 26 - 27 Co2 δεν υπάρχει. Να το βγάλω, θα χαλάσει?
πώς κλαδεύεται?
Τσιόνογλου Σταύρος
03-10-07, 20:58
Η απώλεια των κάτω φύλλων ωφείλεται σε μη επαρκη φωτισμο χρειάζεσαι αρκετά περισσότερο φως και CO2 του αρέσει και PH από 4 έως 7(όχι οτι δεν επιβιώνει και σε ψηλότερο PH) . Το φυτό μπορεί να μη χαλάσει αλλά δεν θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα ο πολλαπλασιασμος του γίνεται με κορυφοτομή (κόβεις κάτω απο την κορυφη και φυτεύεις το υπόλοιπο κομμάτι κάποια στιγμή θα πετάξει καινούργιο κλαδι απο το πλάι).
Βαγγέλης (Dearangelo)
04-10-07, 11:15
ίδιο φυτό, παρόμοιο πρόβλημα, το τρώνε συνέχεια τα mollies, δεν τραβάει..
και με co2 και με φως πολύ και ρΗ 6.8. Η riccia μεγαλώνει και θεριεύει, ενώ η cabompa παραμένει εκεί, μια άλλη παραλλαγή της, πετά συνέχεια "τούφες", αλλα τις κρατά κλειστές... και βγάζει και ρίζες απο ψηλά!
είναι το μόνο φυτό που δεν τραβά
Τσιόνογλου Σταύρος
04-10-07, 12:36
Ti να σας πώ φίλοι μου σύμφωνα με τον κατάλογο τις τρόπικα είναι φυτό όχι εύκολο θέλει μέτριο ως πάρα πολυ φως PH 4-7 και θερμοκρασία απο 18-26 βαθμους. Τώρα στο δικό μου ενυδρείο 450λ. με θερμοκρασία 29 λόγω δίσκων PH 6,4 και φωτισμο στα 0,8 W ανα λίτρο και παροχη CO2 2 φυσ/δευτ. με ένα γλαστράκι που αγόρασα μέσα σε 1 μήνα κλάδεύω κάθε εβδομάδα και δεν το προλαβαίνω και είναι και πάρα πολυ πυκνο άντε τώρα βγάλτε άκρη το θέμα βέβαια είναι και η λίπανση πιστεύω που κάνω καθημερινά με σειρα λιπασμάτων της Seachem.
εγω πιστεύω πως είναι το φως και μονο.γιατι και γω από υγρό λίπασμα αλλο τπτ.......
Φιλε Dearangelo νομίζω πως έχω αυτή την παραλαγή που λες.Η δικια μου ανοίγει τα φυλλα της αλλα με τον καιρό γεμίζει από πανω ως κάτω με ριζες.Εχουν μορφή ασπρης ίνας (λεπτή σαν τρίχα )και γ'ινεται πολύ ασχημη όταν είναι ετσι.Ισώσ και να βγάζει τις ίνες αυτές από την ελλειψη φωτός... ποιος ξέρει...
Είναι δυσκολη...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.