Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με ξιφοφορο και αγγελόψαρο

jockler
30-09-07, 19:45
Γεια σας και απο μένα... νέος στο φορουμ.

Eδώ και 3 μήνες Εχω ένα ενυδρείο 96λ με μια λαμπα 18W με ph 7.5 και θερμοκρασια 26 βαθμούς.Νιτρικα και αμμωνια ειναι οκ(στο πρώτο επίπεδο των μετρήσεων της σερα , βαθμουσ δεν θυμαμαι).Σκληροτητα δεν γνωριζω ουτε μέτρησα ποτε(νερό δικτύου Αθήνας)

Τα φυτά μου: 1 anubia hatifolia , 1 cabompa aquatica + 1 echinodorous rose

Tα ψαρακια μου: 1 pleco και 3 clown για τον βυθό μου και τα υπόλοιπα ειναι 1 ζευγάρι pearl gourami , 2 αγγελόψαρα , 1 αρσενικό ξιφοφόρο και 1 red gourami colisa lalia.

Εκτος απο το ένα αγγελοψαρο τα υπόλοιπα είναι ανήλικα

Προβλημα: :smt120

1) To προβλημά μου είναι οτι ο ξιφοφόρος δεν αφήνει το red gourami σε ησυχία απο την ωρα που το έβαλα μεσα.Το τσιμπάει συνεχώς( το red είναι το τελευταίο ψάρι που εβαλα μέσα (πριν 3 μέρες) και ο ξιφοφόρος ειναι "παλιοτερος" κατα 2 μήνες χωρις να έχει δείξει ξανά τετοια συμπεριφορα.

Αν του πάρω θηλυκο θα χαλαρωσει λέτε?

2)Το μεγαλο αγγελοψαρο είναι στο ενυδρείο 6 μέρες και δεν εχει φάει τπτ ακομα, ενω τα υπολοιπα τρωνε κανονικά τα φυλαράκια τους, και φοβάμαι μήπως ψοφίσει από την πείνα.. (λέω τωρα....)

σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
-------------------------
ξεχασα να σας πω οτι το red gourami ειναι κ αυτό αρσενικό

Tolis
01-10-07, 02:08
Ο ξιφοφορος με 2 η 3 θηλυκιες (ποτέ μια μονο) θα σταματησει να ασχολειται με τα αλλα ψαρια - το προβλημα ομως ειναι οτι εχεις παρα πολλα ψαρια ηδη για τα λιτρα σου.

jockler
01-10-07, 17:28
αυτό σημαίνει οτι θα χασω καποια? οτι θα αρχισουν τσακωμοι? και τα 2 ισως?

Αν πρέπει να απομακρύνω καποια ποια προτείνεις?

μηπως ξέρεις να μου πεις και για το αγγελοψαρο? συνεχίζει να μην τρωει και νομίζω πως αυτό δεν είναι καλό

stav
03-10-07, 10:22
[quote=jockler;203357]
Αν πρέπει να απομακρύνω καποια ποια προτείνεις?

Τα αγγελοψαρα.

magman
01-08-10, 09:04
Παιδιά ξέθαψα αυτό το τόπικ για να ρωτήσω κάτι που μου έκανε εντύπωση. Το ψάρι κλόουν ζει σε αλμυρό νερό ενώ τα αγγελόψαρα, ξυφοφόροι κλπ σε γλυκό. Έτσι δεν είναι;

exelix
01-08-10, 09:25
Άλλος ο κλόουν του γλυκού νερού και άλλος του αλμυρού! Αν τα μπλέξει κάποιος τόσο δε θα έχει χρόνο να ψάξει και να ρωτήσει τι φταίει που κάτι δεν πάει καλά!