Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα σε φυτά με αλάτι...

kostasthess_
28-09-07, 02:47
Παιδιά SOS... έριξα ενυδρειακό αλάτι για την ουρά του μονομαχούλι μου κ μετα συνειδητοποιησα ότι το κουτί επάνω έγραφε "for reef and marine aquariums" Κόντεψα να τρελαθώ... δεν μπορείς να φανταστείτε τη καβγά έστησα με το μαγαζάτορα και εννοείται δεν θα ξαναπατήσω σε εκείνο το μαγαζι...
τώρα στο θέμα.. τα φυτά μου κάτι πάθανε... κάποια φύλλα τους σαν άρχισαν να ''λιώνουν'' κ να μαυρίζουν... δεν είναι σίγουρα άλγη αλλά σαν σαπήλα κάτι.. τι να κάνω...?????έκανα μια μεγάαααλη αλλαγή νερού 60% έριξα prime kai Cycle... αφήστε που μια τρελλή μυρωδιά βγαίνει απο το ενυδρείο... τον μονομάχο τον έβγαλα απο μέσα...

klaz
28-09-07, 08:21
τι λες τωρα.....
το αλατι για θαλασσινο,ειναι εντελως ακαταλληλο για γλυκο νερο.....
ειναι φτιαγμενο απο 100% χημικα,οποτε καταλαβαινεις οτι γι γλυκο νερο ειναι απαγορευτικο...
καλα εκανες με την αλλαγη,κανε και αλλες αλλαγες νερου,και παραλληλα κανε και μετρησεις για να δεις που εισαι...

kostasthess_
29-09-07, 02:40
Σήμερα έκανα άλλη μία αλλαγη 90%!!! κ σκούπα βυθού καθάρισα πολύ καλα τα σημεία που έχαν σαπήσει 2 φύτα... αλλά το νερό συνεχίζει να έχει μια πολυυυυυ περιεργη μυρωδια... λέτε να μυρίζουν οι ταμπλέτες βυρού που έχω βάλει... τα φυτά που υποθέτω έιχαν σαπήσει τα έβγαλα κ τα πέταξα... τα φυτά που έζησαν δείχνουν καλά σημάδια... μήπως πρέπει να πλύνω το φίλτρα????
οι μετρήσεις μου είναι οι εξής
Ph 7.2
Kh 8~10
Gh 16~18
NH 0
NO2 0
NO3 20~25

crazyio
29-09-07, 08:43
Κράτησες νερό απο το ενυδρείο για να πλύνεις το φίλτρο σου ?
Δεν καθαρίζουμε ποτέ το φίλτρο με νερό βρύσης ..