Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?

LOUKAS2007
20-09-07, 15:30
Θα φυγω για 10 μερες διακοπες. Δεν εχω καποιον να μου ταϊζει τα ψαρακια μου. Μου ειπαν να παρω ταϊστρα. Εχετε καποια να προτεινετε? Η' καποια αλλη λυση?
Εχω 20 Cardinal Tetras 2 γατοψαρα και 2 guppy.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

klaz
20-09-07, 16:44
υπαρχουν τροφες μακρας διαρκειας πχ εβδομαδος η 10ημερου..απο εκει και μετα υπαρχουν οι λυσεις της ταιστρας,την οποια για λογους ασφαλειας θα πρεπει να την δοκιμασεις τουλαχιστο μια βδομαδα πριν φυγεις,για να ξερεις οτι οντως δουλευει σωστα,και τελος να ''χωσεις'' καποιο συγγενικο-φιλικο σου προσωπο...
αυτα....

Giorgos
20-09-07, 17:15
Ή ακόμη πιο απλά και χωρίς να εγκυμονεί κινδύνους, μπορείς -όταν πλησιάζει η μέρα της αναχώρησης (ας πούμε μια βδομάδα πριν)- να αρχίσεις να ταΐζεις τα ψάρια σου λίγο παραπάνω. Την ημέρα πριν φύγεις, κάνεις μια μεγάλη αλλαγή νερού (50-60%) και τα ψάρια θα είναι μια χαρά ακόμη και για 2-3 εβδομάδες.

Τα παραπάνω ισχύουν μόνο για ενήλικα ψάρια. Τα νεογέννητα χρειάζονται τάισμα τουλάχιστον 3-4 φορές την ημέρα.

jockler
05-10-07, 08:39
Τι εννοεις "τροφές μακράς διαρκείας" ΄?

Πρώτη φορά το ακούω. τη ακριβώς είναι αυτές οι τροφές??

Η τιμή τους?

chemical mac
05-10-07, 09:01
Οι τροφές του Σαββατοκύριακου ή οι μακράς διαρκείας εγκυμονούν κινδύνους. Υπάρχει η περίπτωση να σου λερώσουντο ενυδρείο και να αλλάξουν δραματικά τις συνθήκες στο νερό σου. Αυτή της SERA που έβαλα κάποτε εγώ μου ξεπάστρεψε ένα ολόκληρο ενυδρείο. Δε ξέρω τι άλλο κυκλοφορρεί στην αγορά, μπορεί να υπάρχει κάτι καλύτερο. Ταϊστρες υπάρχουν διάφορες. Έχω μια της Hydor με μπαταρίες και πρόγραμμα για 2 ταϊσματα τη μέρα. Εξαιρετική δουλειά. Κοστος γύρω στα 40 ευρώ. Αν τα ψάρια είναι ενήλικα δεν έχεις πρόβλημα να μείνουν ατάιστα για 10 μέρες αφού κάνεις μια μεγάλη αλλαγή νερού πριν φύγεις (όπως είπε και ο Mod)

stav
05-10-07, 09:32
Εγω χρησιμοποιω τα sticks της TETRA αρκετα χρονια χωρις κανενα προβλημα.