Επιστροφή στο Forum : echinodorus tenellus
Καλημερα.
Στο ενυδρειο http://www.juwel-aquarium.de/en/lido437.htm (με ανακλαστηρες και CO2 ) θελω να βαλω για γκαζον echinodorus tenellus http://www.tropica.com/productcard.asp?id=067 αλλα μου ειπαν οτι μπορει να φτασει σε υψος και τα 20 εκατοστα , πραγμα το οποιο το κανει μαλον απαγορευτικο. Ισχυει κατι τετοιο , και αν ναι απο τι εξαρταται???
Ευχαριστω ΠΕΤΡΟΣ
Εγώ δεν το έχω δει να φτάνει σε τέτοιο ύψος!!
Κάποια στιγμή θα πιάσει τα 10 εκ.
....αλλα μου ειπαν οτι μπορει να φτασει σε υψος και τα 20 εκατοστα , πραγμα το οποιο το κανει μαλον απαγορευτικο. Ισχυει κατι τετοιο , και αν ναι απο τι εξαρταται???
..
Όταν είχα αυτό το φυτό δεν ξεπέρασε τα 10εκ.
Υπάρχει περίπτωση όμως ένα φυτό να ξεπεράσει το συνηθισμένο ύψος για λόγους 'επιβίωσης'. Αν το έχουν περιορίσει άλλα φυτά τότε ίσως να αυξηθεί το ύψος του για φτάσει σε σημείο που υπάρχει φως.
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας:)
Βαγγέλης (Dearangelo)
20-09-07, 16:06
αν η επιθυμία σου είναι γκαζόν, βάλε ρίτσια... γίνεται υπέροχη!
ο εχινόδορος παραμένει αραιός ...
άποψη ήταν.
αν η επιθυμία σου είναι γκαζόν, βάλε ρίτσια... γίνεται υπέροχη!
ο εχινόδορος παραμένει αραιός ...
άποψη ήταν.
Δεν εχει την ταση να επιπλεει??
Βαγγέλης (Dearangelo)
20-09-07, 16:27
οχι αν την κρατήσης κάτω και δεν την χτυπάς με ρεύμα νερου..
λιγα φυλλαράκια επιπλέουν αλλα τα βγάζεις..
όμως στρώνει υπέροχα και έχει φωσφοριζέ πράσινο που ζωντανευει..
αλλοι χρησιμοποιού φιλε να την στρώσουν σε ξύλο..
εγώ την σκεπασα λίγο με το χαλίκι μου.. πριν τρεις βδομάδες, και τώρα έχει φουντώσει..
giagligian
20-09-07, 16:33
Καμμιά φώτο πρόχειρη να παίρνουμε ιδέες και μεις? :)
Με την διαφορά οτι η riccia ως φυτό επιφανείας που κανονικά είναι θέλει πολύ φως και Co2 για να τα καταφέρει στον βυθό! Σε αντίθεση με τον tenelus που είναι ποιο εύκολο φυτό!
O tenellus μονο αραιος δεν μενει..
Καμμια σχεση με τους αλλους εχινοδορους...
οχι αν την κρατήσης κάτω και δεν την χτυπάς με ρεύμα νερου..
λιγα φυλλαράκια επιπλέουν αλλα τα βγάζεις..
όμως στρώνει υπέροχα και έχει φωσφοριζέ πράσινο που ζωντανευει..
αλλοι χρησιμοποιού φιλε να την στρώσουν σε ξύλο..
εγώ την σκεπασα λίγο με το χαλίκι μου.. πριν τρεις βδομάδες, και τώρα έχει φουντώσει..
Είναι καταπληκτική η riccia όμως...Ο τρόπος που τη στερέωσες δεν είναι ο καλύτερος και σε λίγο καιρό θα τη βρεις να επιπλέει.Το καλύτερο είναι να την πιάσεις με διχτάκι σε πέτρα, ξύλο ή και σπασμένη πήλινη γλάστρα.Θέλει συχνά κλαδέματα για να μην χαλάσει γρήγορα το κάτω μέρος αλλά και πάλι μέσα στο χρόνο πάνω κάτω θα σαπίσει και θα βρεθεί πάλι πάνω.Βέβαια μπορείς να την ξαναστείσες απ την αρχή όταν βλέπεις ότι φεύγει, αρκετή φασαρία αλλά αξίζει τον κόπο.
Γενικά όλα τα γρασίδια έχουν τη δυσκολία τους είτε σε απαιτήσεις είτε στήσιμο ή συντήρηση και μια δυο φορές το χρόνο ένα γενικό λίφτινγκ το θέλουν...
Τσιόνογλου Σταύρος
20-09-07, 20:16
Ο tenellus είναι απο τα πιο εύκολα γρασίδια και αναπτύσσεται αρκετά καλά και γρήγορα χωρίς να χρειάζεται υπερβολικό φωτισμό δέν υπερβαίνει σε ύψος τα 10 εκ. και αν συμβεί αυτό σημαίνει ότι δεν επαρκεί ο φωτισμός κενά δεν αφήνει αρκεί να φυτευθεί σωστα και όταν αραιώνεται τα κλαδέματα να φυτεύονται όπου τυχών μείνουν κενά (προσωπικά με 3 γλαστράκια κάλυψα στο τέλος πυθμενα ενυδρειου 120Χ50 και χάρισα και αρκετό)
chemical mac
21-09-07, 08:28
Επειδή κι εγώ έχω tenellus τολμώ να πω πλέον πως είναι εύκολος. Μεγαλώνει γρήγορα με σωστή φωτοπερίοδο, τα runners απλώνουν παντού και αν έχεις σωστό φως δε πρόκειται να ψηλώσει αρκετά. Όπου δεις ότι έχει κενά απλά κόβεις αυτά που έχουν θεριέψει και κλείνεις τρύπες.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.