Επιστροφή στο Forum : Υψηλή Θερμοκρασία
Γεια σας φίλοι,
Είμαι στο στρώσιμο του ενυδρείου χωρίς ψαράκια αλλά μόνο με φυτά και παρατήρησα ότι με τις λάμπες που έχω μου ανεβαίνει η θερμοκρασία περίπου 31 βαθμούς. Σημειωτέων ότι τις λάμπες τις ανάβω από τις 7 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Το δε ενυδρείο μου είναι Jewel Rio 125 με τις δικές του λάμπες. Τι να κάνω? ή μήπως κάνω κάτι λάθος?
Θερμοστατη εχεις κι αν ναι σε τι θερμοκρασια τον εχεις ρυθμισει?
Το ενυδρειο ειναι σε ζεστο χωρο?
Είναι όπως το έχει προρυθμίσει η εταιρεία. Το πρόβλημα το παρατήρησα κυρίως όταν άναψα τις λάμπες. Ο δε χώρος είναι περίπου 60 τ.μ. και δεν το χτυπάει ούτε ήλιος αλλά δεν υπάρχει τριγύρω κάποια θερμαντική πηγή.
Ποιά είναι η προρύθμιση ;
γιατι αναβεις τοσες ωρες τις λαμπες..?
ποση θερμοκρασια εχει το δωματιο σου..?
τι ενδειξη σου δειχνει ο θερμοστατης..?(ποσους βαθμους δηλαδη..)
26 βαθμούς είναι η προρύθμιση, το δωμάτιο έχει θερμοκρασία 26 περίπου βαθμούς με 60% υγρασία. Πόση ώρα πρέπει να ανάβω τις λάμπες?
εαν δεν εχεις αληθινα φυτα μεσα 6-8 ωρες ειναι καλα για καλοκαιρι και για ζεστη....το χειμωνα ισως και λιγο παραπανω..
Μήπως είναι χαλασμένο το θερμόμετρο ;
Οι προρυθμισεις των θερμαντηρων ειναι πολυ χοντρικες και γενικα δεν προσφερονται. Χρησιμοποιησε ενα θερμομετρο ενυδρειου και ρυθμισε τον θερμοστατη σε χαμηλοτερη τιμη
11 ωρες φως εφοσον εχεις φυτα ειναι καλα, αλλα πες μας και τι φυτά....
Γενικα σε ενα φρεσκο ενυδρειο ειναι αρκετο το φως και η αλγη θα φουντωσει.
31 βαθμοι και φυτα δεν.. 28 μεγιστο.
Βγαλε το θερμαντηρα απο τη μπριζα για 48 ωρες , μιας και ο καιρος δροσιζει να κρυωσει το νερο, και μετα πειραματισου μετη ρυθμιση ωστε να παρεις 25 βαθμους.
Το πρόβλημα από ότι διαπίστωσα είναι από τις λάμπες και μάλλον θα είναι καλύτερο να αφήνω ανοιχτά τα καπάκια ή να χρησιμοποιώ μόνο τη μία λάμπα.
Με μια λαμπα πιθανον να μην εχεις σωστη αναπτυξη των φυτων(εκτος εαν τα φυτα σου ειναι χαμηλων απαιτησεων),με ανοιχτο το καπακι θα εχεις απωλειες στο νερο του ενυδρειου σου και υπαρχει η περιπτωση να βρεις
καποιο ψαρι εκτος ενυδρειου.
θα είναι καλύτερο να αφήνω ανοιχτά τα καπάκια ή να χρησιμοποιώ μόνο τη μία λάμπα.
Φίλε μου σορυ που θα στο πώ αλλά μεγαλύτερο πρόβλημα είχες με κλειστά τα καπάκια παρά με τις λάμπες.Αφήνοντας ανοιχτά τα καπάκια και βάζοντας στην επιφάνεια την έξοδο του φίλτρου για να υπάρχει κίνηση του νερού δέ θα έχεις πρόβλημα.Εξάλλου τέρμα κι οι ζέστες,προσωρινά χωρίς θερμοστάτη θα είσαι οκ,αργότερα θα τον χρειαστείς....
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.