Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Χρυσόψαρα + Μονομάχοι γίνεται???

Kaede
16-09-07, 17:30
Γειά σε όλους! :)
Εδώ και 3 μήνες έχω ένα ενυδρειάκι 45lt. με εσωτερικό φίλτρο αλλά όχι θερμοστάτη. (όχι ακόμα τουλ.) Από ψαράκια έχω 2 μικρά χρυσοψαρα (3 cm χωρίς την ουρά) και αναρωτιέμαι αν μπορώ να βάλω και έναν μονομάχο...
Αν όχι, με ποια άλλα ψάρια είναι συμβατά τα χρυσόψαρα??
Και τέλος, για να μην σας κουράζω, τα χρυσόψαρα τα έχω 10 μήνες περίπου. Είναι φυσιολογικό να είναι τόσο μικρά?? :confused:

george
16-09-07, 17:39
Xρυσόψαρα με μονομάχους....δεν :smt120

Στο ενυδρείο σου έπρεπε να έχεις ΜΟΝΟ ένα χρυσόψαρο για αυτό να μην απορείς γιατί δεν μεγαλώνουν.

Kaede
16-09-07, 17:54
Στο pet shop που αγόρασα το ενυδρείο και τα ψαράκια, μου είπαν οτι δεν θα υπάρξει πρόβλημα για αυτά τα 2. Ακόμα και για τρίτο! Προφανώς δεν θα ήξεραν... :mad: Τώρα, αν αφήσω αυτά τα δυο όπως είναι, υπάρχει πρόβλημα??
Και κάτι που ξέχασα, ένα από τα δυο, από πορτοκαλο-άσπρο έχει γίνει κατάμαυρο με ασπρη κοιλίτσα. Είναι οκ?
Sorry αν σε κούρασα, και ευχαριστώ για την απάντηση...!

aafent
16-09-07, 18:10
Για δες και εδώ http://www.goldfish.gr/forum/forum_posts.asp?TID=1320&get=last#22098

ένα από τα δυο, από πορτοκαλο-άσπρο έχει γίνει κατάμαυρο με ασπρη κοιλίτσα. Είναι οκ?

Εάν είναι ζωντανό είναι ίσως είναι ΟΚ. Όταν λες κατάμαυρο υπάρχει περίπτωση να εννοείς ότι έχει αποκτήσει μαύρες γραμμές παντού ;

Kaede
16-09-07, 19:16
Thanks για το link. Κατάλαβα....
όσο για το ψαράκι, δεν έχει γραμμές, είναι ΟΛΟ μαύρο... (εκτός από την κοιλιά). Αρχισε να αλλάζει απο τότε που το έβαλα στο ενυδρείο. Πριν το είχα σε γυάλα, αλλά μετά από ψάξιμο σε σχετικά sites κατάλαβα οτι κάτι τέτοιο ήταν απαράδεκτο, οπότε και το "μετακόμησα" ... :???:

aafent
16-09-07, 19:44
Το πιθανότερο είναι να ενηλικιώνεται. Απλά να το παρακολουθείς. Με 3 λεπτά παρατήρηση την ημέρα θα έχεις πάντα υγιή ψάρια

PascM
16-09-07, 20:16
Ή να έχει καεί από την αμμωνία και τώρα να επουλώνονται οι πληγές!!

Kaede
16-09-07, 20:33
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!! :) Τα παρατηρώ πάντως κάθε μέρα και φαίνονται μια χαρά..! Το οτι ενηλικιώνεται, το είχα σκεφτεί, αλλά στο internet που το έψαξα, ελεγαν γενικά πως απο σκούρα γίνοται ανοιχτόχρωμα γι'αυτό και ανησύχησα.
Αν είναι τώρα από την αμμωνία, τουλάχιστον επουλώνονται οι πληγές. (Αν και δεν νομίζω να ήταν από αυτό γιατί θα το είχα προσέξει και εξάλλου το άλλο ψαράκι δεν έχει αλλάξει καθόλου!) ;)
Ευχαριστώ και πάλι!!! :p

george
16-09-07, 20:35
Μετρήσεις έχεις κάνει ποτέ ;
Τι ρουτίνες συντήρησης ακολουθείς ;
Το φίλτρο σου πως το καθαρίζεις ;

Kaede
16-09-07, 20:48
Μετρήσεις είχα κάνει μια φορά και είχαν βγει φυσιολογικές, αλλά από τότε δεν ξαναέκανα... (:smt120)
Το φίλτρο, είναι με σφουγγαράκι και το καθαρίζω περίπου 2 φορές το μήνα με κάθε αλλάγή του νερού, ξεπλένοντάς το στο νερό που βγάζω από το ενυδρείο. Και κάθε φορά αλλάζω το 1/3 του νερού χρησιμοποιόντας αντιχλωριακό κανονικά...