Επιστροφή στο Forum : co2 φυαλη και ολα τα σχετικα
μπορειτε να μου προτινετε κατι σε φυαλη μικρου μεγεθου μζι με ολα τα παρελκομενα.να μην ξεπερναει τα 50 ευρω;πειτε μου και ενα καταστημα στη Θεσσαλονικη.
μπορειτε να μου προτινετε κατι σε φυαλη μικρου μεγεθου μζι με ολα τα παρελκομενα.να μην ξεπερναει τα 50 ευρω;πειτε μου και ενα καταστημα στη Θεσσαλονικη........αν και μου μοιαζει με θαυμα αυτο που ζητας,γινε πιο συγκεκριμενος για τα ''παρελκομενα''που μιλας....:rolleyes:
με τοσα λεφτα μονο φιαλη παιρνεις
τα παρελκομενα που θες εκτος μπουκαλας ειναι αυτα για παραδειγμα
μανομετρα
http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/1f4b9890772c77286435fe799c0eaf21/cl/details/anid/190012/pgNr/3/CO2%20Pressure%20reducer%20with%202%20Manometer%20 %2B%20dosage%20valve//listtype/search/searchparam/CO2
μια ηλεκτροβανα http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/1f4b9890772c77286435fe799c0eaf21/cl/details/anid/190030/pgNr/3/Magnetic%20valve%20220%20V%20for%20CO2//listtype/search/searchparam/CO2
επισης πρεπει να υπαρχει και μια βανα αντεπιστροφης. αυτηhttp://www.aquaristic.net/shop.php/sid/1f4b9890772c77286435fe799c0eaf21/cl/details/anid/190041/pgNr/3/CO2%20check%20valve%20brass//listtype/search/searchparam/CO2
ενας μετριτης φυσαλιδων οπως αυτοςhttp://www.aquaristic.net/shop.php/sid/1f4b9890772c77286435fe799c0eaf21/cl/details/anid/39d463c88eec1cc12.04823125/pgNr/6/CO2%20Bubble%20counter//listtype/search/searchparam/CO2
και ενας τροπος διαχυσης μεσα στο νερο.
http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/1f4b9890772c77286435fe799c0eaf21/cl/details/anid/27744fac6973b5bf1.68284779/pgNr/5/JBL%20Proflora%20CO2%20vario%20reactor//listtype/search/searchparam/CO2
τι θελω για ενα ενυδρειο 60 λιτρα φυτεμενο.παρελκομενα ενωω τα βασικα.το πιο φθηνο ποσο μπορει να κανει;klaz εχεις τετοια στο μαγαζι;
Seachem excel και εισαι κομπλε για τα λεφτα που διαθετεις.
δεν θα το παρωκαι αμεσως μια ερευνα κανω.πειτε εσεις πειτε.
jimfytakis
16-09-07, 17:24
Μεχρι 50 ε?Μια 6αδα κοκα κολα μερικα σακουλια ζαχαρη και μαγια απο σουπερμαρκετ ενας μετρητης φυσαλιδων απο ακουαριστικ καθως και τη σκαλα διαχυσης της jbl απο ακουαριστικ.Τελος λεπτο σωλινακι σαν αυτα απο αεραντλιες και μετα διαβαζεις και το υπομνημα στη κατηγορια φυτεμενα για DIY Co2
εχω τετοιο και ειναι σπαστικο να αλλαζω το μειγμα καθε 20 μερες.πειτε και πανω απο 50 ευρω δεν πειραζει.ερευνα κανω.
Φθηνή μπουκάλα (έως και δωρεάν) μπορείς να βρείς σε μαγαζί με πυροσβεστήρες... Τώρα για τα υπόλοιπα δεν ξέρω ακριβώς τιμές αλλά κάνε μια έρευνα αγοράς. Καλή συνέχεια
Το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές και σχετικά πρόσφατα.
Υπάρχουν και καταστήματα και τιμές.
Κάνε μια αναζήτηση ;)
ναι αλλα δεν ξερω απο τι αποτελειτε ενα πληρες συστημα co2.πειτε μου τι θα χρειαστω ακριβως εκτος απο μπουκαλα.
Φιάλη για CO2 με κλείστρο/βαλβίδα
Μειωτή/σταθεροποιητή πίεσης που κακώς αποκαλείται "μανόμετρα"
Βελονοειδή για μικρορύθμιση
Αντεπίστροφη βαλβίδα
Σωληνάκια για CO2
Διαχυτή
και προαιρετικά κοντρόλερ και ηλεκτροβάνα
καποια εκτιμιση για συνολικη τιμη;
200 εβρο +- κατι με controler
καλος ευχαριστω σε ολους για τη βοηθεια.θα βρω ενα καλο σετ και θα το παρω.
Zorba_The_Freak
16-09-07, 21:35
Τα σετ δεν συμφερουν οικονομικά.
Κανε μια αναζητηση και θα βρεις τι ακριβως πρεπει να αγορασεις...
Μήπως της nutrafin?Τα λιτρα ειναι λιγα και θα πρεπει να πάρεις πιο σπάνια ανταλακτικο...
-------------------------
κατι τέτοιο...
http://picture.yatego.com/images/420cba2957d646.8/297.jpg
και εγω παιδια αυτο ηθελα να ρωτισω σημερα, ειδα σε ενα πετ σοπ να δουλευουν το TetraPlant CO2-Optimat.
http://www2.tetra.de/tet_internet_import/import_data/T700651_p00_a01_v001.gif
απλος παταγε την φιαλλη, γεμιζε ενα δοχείο μεσα στο ενυδρείο, και περναγε σιγα σιγα μονο του στο νερο. το εχει δοκημασει κανεις? 29 ευρο κανει μονο.
The practical complete CO² set for lush, healthy aquatic plants.
easy way of enriching the aquarium water with CO²
aquatic plants develop more strongly and healthily
the optimum growth of plants leads to an increase in the water's oxygen content, which is important for the fish's well-being
prevention of lime deposits on the plants and glass
consists of 11 g CO²-Depot, 1 diffusion tube, 1 tube connection
for aquaria containing up to 100 litres
Για πόσα λίτρα το θες?
Το θέμα της είναι οτι βουλώνει γρήγορα η μεμβράνη και θέλει συχνό καθάρισμα!
εγώ το έχω στο δικό μου 40λιτρο και μέχρι στιγμής δεν είχα κανένα πρόβλημα. Το έχω όμως μόνο 2 εβδομάδες. Το θέμα όμως είναι οτι δεν έχω καταλάβει πόσο συχνά πρέπει να γεμίζω το δοχείο του;
Το γεμιζεις οταν αδειασει...
Δηλαδή καθημερινά, Το θέμα είναι αν το γεμίζω καθημερινά πόσο καιρό θα πάει η φιάλη και τελικά άν είναι όντος φτηνή λύση αυτή!!!!
Φτηνη δεν ειναι. Οι πιο πολλοι που την αγοραζουν οταν τελειωσει η φιαλη κρατανε τον διαχυτηρα και το γυριζουν σε μιγμα μαγιας-ζαχαρης.
Ο διαχυτηρας για ενυδρεια μεχρι 100 λιτρα ειναι καλος, αν ειναι η επιφανεια του κοντα σε εξοδο φιλτρου, και αν μια φορα στις μια0δυο βδομαδες καθαριζεις την μεμβρανη με μια οδοντοβουρτσα.
Κατάλαβα με βλέπω σύντομα με μπουκάλι κοκακολας στο γραφείο. Αλήθεια ο διαχυτήρας μπορεί να χρεισημοποιηθεί και σε 120λίτρα όπως το Lido 120;
Ίσως τελικά είναι προτιμότερη η σκάλα της HAGEN από αυτή εδώ της TETRA.
Και τί είναι αυτό;
εγω χρησιμοποιω αυτο της tetra ....ολα καλα ρα παιδια αλλα πολυ καθαρισμα η μεμβρανη(και οχι και τοσο οικονομικη λυση)...τελειωνει η φυαλη που εχω και χρησιμοποιω απο δω και περα μονο το διαχυτηρα!αλλα πως??
εχω δει ενα σετ στο quiko με 25 ευρω φιαλη 1-2 λιτρα και μανομετρα.
Είσαι σίγουρος gutsi ? Σαν λίγα μου φαίνονται!
Δηλαδη να χρεισημοποιώ την σκάλα αυτή με CO2 DIY;
επειδη μου εχει δωσει ενας φιλος μια αδεια φιαλη
αυτες οι φιαλες δεν γεμιζουν ξανα σε καποιο καταστημα οπως την προνοια;
μιλαω για φιαλη tetra σαν αυτη που φενεται στο μηνυμα 20 (αν και για να ειμαι ακριβης η συγκεκριμενη φωτογραφια δειχνει το σετ (φιαλη, σωληνακια, διαχυτης κλπ)
Δηλαδη να χρεισημοποιώ την σκάλα αυτή με CO2 DIY;
Μια χαρά!
Πιστεύεις δηλαδή οτι για εύκολα φυτά σε ενυδρείο 120Λιτρα και με 2 λάμπες Τ5 24W η καθε μία ένα τέτοι σύστημα θα μου έφτανε;
Εφόσον πας για εύκολα φυτά ναι! Αργότερα αν το δυσκολέψεις το πράγμα το ξανασυζητάμε!
Για την ώρα έχω βάλει μόνο κερατόφυλλο, Anubia nana, echinodorus, Criptocorina, Cheratopteris cornuta και σκέφτομαι να βάλω και λίγη moss. Κατα την γνώμη σας είμαι καλά με CO2 DIY ή όχι.
Μία άλλη απορία βρε παιδιά. Στο μικρό μου ενυδρείο έχω βάλει το σύστημα CO2 της Tetra. Γεμίζω τον διαχυτήρα κάθε πρωί αλλα έχω παρατηρήση οτι το pH δεν πέφτει με τίποτε είναι καρφωμένο στο 8. Το ίδιο με το pH του νερού του δυκτίου. Δεν είναι λίγο παράξενο αυτό δεν θα έπρεπε να πέσι έστω και λίγο με το CO2;
Αν έχεις μεγάλη ανατάραξη στην επιφάνεια τότε το Co2 που προσθέτεις χάνετε! Για πες μας όμως και τα λίτρα του μικρού ενυδρείου!?
Τα λίτρα ονομαστικά είναι 40. Καθαρά είναι λιγότερα. Το ενυδρείο είναι ένα Cayman 50 profesional και έχει το εργοστασιακό φίλτρο. Αππο ανατάραξη στην επιφάνια πάει καλά νομίζω λες να φτέει αυτό. Τα φυτά πάντως αναπτύσωνατι καλά!!!! Ίσως επιδεί είναι "εύκολα".
Λογικά λόγω ανατάραξης χάνεις το Co2 τελικά που ρίχνεις!
Δηλαδή λες να το βάζω τσάμπα και να μήν το παίρνουν καθόλου τα φυτά μου;!!!! Και τσάμπα έξοδα κιολας!!!!!
Πολύ γρηγορος φίλε PascM, ευχαριστώ.΄
Υ.Γ. Τί να κάνω όμως για να αποφύγω αυτό το πρόβλημα;
Φρόντισε να μειώσεις την ανατάραξη της επιφάνειας!
Κάτι θα σκευτείς π.χ. να κατέβει με ένα κομμάτι λάστιχο η έξοδος του φίλτρου σε τέτοιο επίπεδο σε σχέση με την επιφάνεια του νερού που να μην δημιουργεί τόση μεγάλη ανατάραξη!
Μπορώ να γυρίσω το στόμιο προς το πλάι και έτσι θα μειωθεί η ανατάραξη. Δεν θα έχω όμως έτσι πρόβλημα με την οξυγώνωση του νερού;
Δεν είναι ανάγκη να έχεις μεγάλη ανατάραξη!
Χωρίς να φτάσεις στο άλλο άκρο! Να είναι εντελώς ήρεμη η επιφάνεια δηλαδή γιατί έτσι θα έχεις πρόβλημα οξυγόνωσης!
Ευχαριστώ θα το φροντίσω σήμερα κιόλας!!!!!
υγροφιλοι καλημέρα, θέλω την βοηθεια σας. εχω κάνει το σύστημα με το μπουκάλι της κοκα- κολα , έχω βάλει και τον μετρητη φυσαλλιδων του co2(βγάζει 30φυσαλλίδες το λεπτο.) Ομως δεν έχει δύναμη ώστε να το ωθήσει μέσα στο ενυδρείο. -Οι διστασεις του ενυδρείου είναι 60*15*17, χωριτητότητας 20λίτρων-.το co2 παρόλο που έχω βάλει αντεπιστροφο, δεν εχει δυναμη να διωξει το νερό που εισερχεται μέσα στο σωληνάκι που βρίσκεται στον πυθμένα. Είναι φυσιολογικό αυτο; Μήπως χρειαζεται κάποιος μηχανισμος, κάτι άλλο ; Ευχαριστω πολύ :confused:
Καπου εχεις διαρροη co2.. Κοιταξε το.
και εγω το ιδιο προβλημα ειχα ,εχεις διαροη!
ευχαριστώ πολύ , είχα διαρροή από τον μετρητή σταγόνων. Τον άλλαξα και τώρα είναι εντάξει.άλλη απορία τώρα:confused:, πως μπορούμε να διοχετεύουμε καλύτερα το co2 μέσα στο ενυδρείο;
40 litra exeis?
μαλλον για σκαλα διαχυσης θα σου προτεινα....
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.