PDA

Επιστροφή στο Forum : Ερώτηση για το φίλτρο


Filotas
16-09-07, 08:08
Καλημέρα και σηγγνόμη αν σας έχω ζαλήσει αλλά είμαι πολύ αρχάριος και γεμάτος απορίες και αγονία μήν πάθουν τίποτε τα ψαράκια μου.
Το ενυδρείο μου το έχω ένα μήνα περίπου και το έστρωσα πέρνοντας μπόλι απο έναν γνωστό. Η ερώτηση μου είναι: καθε πότε και πώς θα πρέπει να καθαρίζω το φίλτρο μου; και μία δεύτερη άν δώσω και εγό μπόλι επειδή δεν ξέρω πώς θα πάθει τίποτε η βιολογία του ενυδρείου μου ή όχι; Ευχαρηστώ πολύ και πάλι συγγνώμ η για την ζαλάδα που σας προκάλεσα.

nickall13
16-09-07, 08:14
Καλημέρα:). Λοιπόν, τα υλικά του φίλτρου σου θα τα πλένεις όταν η ροή του φίλτρου μειωθεί πάρα πολύ. Το πλύσιμο θα το κάνεις με νερό από το ενυδρείο σου (δηλαδή κάνεις και μια αλλαγή νερού ταυτόχρονα) ΜΟΝΟ. Αλλιώς πάει στράφι το στρώσιμο και φτου κι απ'την αρχή.;)

kdros
16-09-07, 08:16
το φιλτρο το καθαριζουμαι οταν βλεπουμαι οτι
μειονεται η ροη του νερου.
χρισημοποιουμαι παντα νερο απο το ενυδρειο μας
δεν στιβουμαι τα υλικα απλος τα ξεπλενουμαι μεσα στον κουβα που χρισιμοποιουμαι μονο για αλλαγες νερου και οχι αλλη χρηση

Filotas
16-09-07, 08:28
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας

halvas69
16-09-07, 08:53
δεν στιβουμαι
Λάθος.
Σαφέστατα τα στίβουμε (αν μιλάμε για ανάλογο υλικό πχ σφουγγάρι) για να μπορεί να περνάει το νεράκι ανάμεσα πιό ελεύθερα.
Δεν προσπαθούμε να του βγάλουμε τα μάτια, ούτε να το κάνουμε σαν καινούργιο, έλα ελαφρό στιψιματάκι 4-5 φορές.

Filotas
16-09-07, 10:29
Ευχαριστώ πολύ Halvas69. Με λίγα άν κατάλαβα καλά το λίγο στίψιμο δεν πρόκειτε να μου χαλάσει την βιολογία του φίλτρου.

george
16-09-07, 10:31
Πολύ καλά κατάλαβες.

chris129
16-09-07, 10:51
να σου πω πως το καθαριζω εγω ( εχω ενα κουβα που ειναι μονο για ενυδρειακη χρηση περνω νερο απο το ενυδρειο με ενα ποτηρι που εχω μονο για τα ενυδρεια ριχνω μεσα τα υλικα βιολογιας που ειναι μεσα σε καλτσακι ναυλον και τα ξελπενω εκει μεσα οπως ειπε και ο φιλος halvas 2-3 φορες τριψιματακι και τελος