PDA

Επιστροφή στο Forum : Μπλοκάρισμα Skimmer


marios
14-09-07, 17:36
Έχω προμηθευτεί και λειτουργώ στο ενυδρείο μου ένα Σκίμερ που εργάζεται παράλληλα με το βιολογικό φίλτρο της Aqua Medic το Aqua Medic Biostar Flotor, το οποίο όταν κλείνω τον διακόπτη ή, σε διακοπές ρεύματος συνήθως μπλοκάρει και για να δουλέψει ξανά πρέπει να ανοίξω το καπάκι που περιβάλει το στόμιο αναρρόφησης και να γυρίσω δεξιά-αριστερά τον δακτύλιο (μπαγιονέτα) που ασφαλίζει τον μηχανισμό του μοτέρ.Δεν τίθεται θέμα σκουπιδιών ή άλγης που μπλοκάρει την λειτουργεία του.Τι μπορεί να είναι?:confused:

accnt
14-09-07, 17:53
Δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι ο δακτύλιος που ασφαλίζει το μοτέρ.
Το μοτέρ είναι η αντλία? Και αυτή έχει διακόπτη ασφαλείας?

marios
14-09-07, 18:06
Στο κυρίως σώμα της τρόμπας που ευρίσκονται μαγνήτης άξονας πτερύγια ασφαλίζονται με μία μπαγιονέτα(δακτύλιο) που όταν την γυρίσεις αριστερά ή δεξιά απασφαλίζει και μπορείς να βγάλεις μαγνήτη άξονα κλπ για να τα καθαρίσεις.

accnt
15-09-07, 21:35
Α εννοείς το καπάκι της αντλίας? Σε αυτό που κουμπώνει το ένα άκρο του impeller?

marios
16-09-07, 09:40
ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΝΟΩ

accnt
16-09-07, 21:17
Μου κάνει εντύπωση που έχεις αυτό το πρόβλημα. Το skimmer σου δηλαδή είναι τελείως αναξιόπιστο. Ίσως έχει κατασκευαστικό πρόβλημα το σώμα της αντλίας ή το impeller.
Θα σου πρότεινα να έκανες μερικά test κλείσιμο ρεύματος και ξαναάνοιγμα και να παρατηρήσεις αν το κάνει συνέχεια. Αν όντως γίνεται πρέπει να ζητήσεις αντικατάσταση της αντλίας. Άρα επικοινωνία με το κατάστημα που το αγόρασες ή αν μπορείς να έρθεις σε επαφή με τον αντιπρόσωπο.
Αν δεν καταφέρεις τπτ από αυτά mail στα κεντρικά της aqua medic.