Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με φίλτρο
Καλημέρα σε όλους! έχω ένα μικρό ενυδρειάκι 5 λίτρων για έναν μονομάχο κ έχω φιλτράκι κρεμαστό κ φωτισμό. Το πρόβλημα μου είναι ότι επειδή το φιλτράκι δεν ακουμπάει καλά στο ενυδρείο συντονίζει κ κάνει πολύ θόρυβο! Μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλο τύπο φίλτρου σε τόσο μικρό ενυδρείο ή να βάλω κάτι μεταξύ φίλτρου κ ενυδρείο για να μην κάνει τόσο θόρυβο;
Ευχαριστώ για τη βοήθεια....:confused:
Μπορεις να παρεις πχ αυτοκολλητα τσοχακια απο το σουπερμαρκετ και να βελτιωσεις τη στηριξη ωστε να μην συντονιζει...
Ευχαριστώ πολύ για την ιδέα θα το κοιτάξω κ θα βάλω γιατί ειλικρινά ο ήχος είναι πολύ κουραστικός!
Για το μονομαχο φυσικα ε?
ανησυχώ πολύ που κάνει αυτό το θόρυβο κ το ψαράκι μου είναι εκεί μέσα κ τον ακούει συνέχεια! χθες έβαλα ένα κομμάτι χαρτί ως προσωρινή λύση μετά από πολλές προσπάθειες να σταματήσει να συντονίζει κ περιορίστηκε κατά πολύ αλλά ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάτι πιο αποτελεσματικό! ευχαριστώ για την ιδέα!
Δοκίμασε να γωνιάσεις καλά το φιλτράκι σε μια γωνία του ενυδρείου ....
Κατα πάσα πιθανότητα θα ελλατωθεί κατα πολύ ο θόρυβος αν δεν σταματήσει τελείως ..
Αλλιώς ό,τι αναφέρθηκε απο τον netblues .
Υ.Γ είσαι σίγουρη πως ο ήχος είναι απο τον συντονισμό φίλτρου/γιαλιού και δεν κάνει θόρυβο το ίδιο το φίλτρο ?
Είχα παρόμοιο και τύχαινε να κάνει θόρυβο μερικές φορές (σπάνια αλλα τύχεναι).
Το έβαγαζα και το ξανα έβαζα στην πρίζα και θόρυβος τέλος ..
Πειραματίσου και πές μας .. :)
Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! είναι αλήθεια ότι όταν το βγάλω από την πρίζα κ το ξαναβάλω ελαττώνεται ο θόρυβος κ μετά ξαναρχίζει! έβαλα τσοχάκια κ είναι πολύ καλύτερα τώρα! τι να πω; βλέποντας κ κάνοντας! πάντως ότι μειώθηκε ο θόρυβος είναι σίγουρο αλλά όχι εντελώς!
Κοίτα αν μπαίνει αέρας απο πουθενά στο φίλτρο ....
Έλενξε την φτερωτή και εν ανάγκη καθάρισέ την προσεκτικά ....
Τα περισσότερα μικρά κρεμαστά φιλτράκια μπορείς να τα αποσυναρμολογήσεις και να τα συναρμολογίσεις απο την αρχή ....
Αν κάπου κάποιο πλαστικό δεν έχει θηλικώσει καλά πιθανόν να σου κάνει αυτόν τον θόρυβο ..
θα το κοιτάξω κ θα σου πω αλλά υποθέτω ότι απλώς κάπου δε πιάνει καλά κάποιο κομμάτι κ δε θα μπορέσω να βγάλω άκρη δε θα μπορούσα να βάλω εσωτερικό φιλτράκι σε τόσο μικρό ενυδρείο ε; δεν έχω δει πουθενά αν ξέρεις κάτι μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις;
ευχαριστώ εκ των προτερών!
Κοίτα αν μπαίνει αέρας απο πουθενά στο φίλτρο ....
Έλενξε την φτερωτή και εν ανάγκη καθάρισέ την προσεκτικά ....
Τα περισσότερα μικρά κρεμαστά φιλτράκια μπορείς να τα αποσυναρμολογήσεις και να τα συναρμολογίσεις απο την αρχή ....
Αν κάπου κάποιο πλαστικό δεν έχει θηλικώσει καλά πιθανόν να σου κάνει αυτόν τον θόρυβο ..
Αμα ειναι να κανεις "επενδυσεις" σε τοσο μικρο ενυδρειο δεν πολυαξιζει..
Με ελαχιστα λεφτα μπορεις να παρεις κατι σε 25 λιτρα ας πουμε και να λυσεις μια και καλη και διαφορα αλλα προβληματα....
δυστυχώς είναι θέμα χώρου κ άλλων κατοικίδιων! έχω ήδη 2 γάτες οι οποίες κοιτάζουν το ενυδρειάκι μου με κάτι μάτια γουρλωμένα δε φαντάζεσαι πώς! λες κ βλέπουν μεζέ! γι αυτό το ήθελα μικρό για να μην τραβήξει την προσοχή τους! θα μου πεις γιατί πήρες τότε ψαράκι; πάντα μ'αρέσανε κ ήθελα να πάρω ένα τόσο χαριτωμένο όσο είναι το δικό μου! κ δε με νοιάζει πόσο θα ασχοληθώ μαζί του γιατί το αγαπάω τόσο πολύ που μου αρκεί κ μόνο που το βλέπω ότι με αναγνωρίζει όταν πηγαίνω κοντά του... :rolleyes:
Αμα ειναι να κανεις "επενδυσεις" σε τοσο μικρο ενυδρειο δεν πολυαξιζει..
Με ελαχιστα λεφτα μπορεις να παρεις κατι σε 25 λιτρα ας πουμε και να λυσεις μια και καλη και διαφορα αλλα προβληματα....
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.