PDA

Επιστροφή στο Forum : γλίτσα σε χελώνες


πορτοκαλίτσα
12-09-07, 10:00
Γειά σας! Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι που έχω παρατηρήσει και με ανησυχεί για τις χελώνες μου. Έχουν κάτι σαν γλίτσα γύρω από το λαιμό τους και στο κέλυφος καθώς και στην κοιλίτσα τους. Στο κέλυφος το καθαρίζω με μια οδοντόβουρτσα κατά την σύσταση μιας κοπέλας από Pet shop και λύνεται το πρόβλημα. Στο λαιμό όμως καθώς και στην κοιλιά της δεν μπορώ φυσικά να το κάνω. Μήπως έχετε καμια ιδέα τι είναι και αν χρειάζεται να κάνω κάτι για αυτό?

aafent
12-09-07, 13:10
Γιατί σε ενοχλεί η γλίτσα (μάλλον άλγη) ;
Έχω γνωρίσει κάποια που καθάριζε τα σαλιγκάρια με αυτό τον τρόπο και φεύγανε κάθε 3-4 μήνες!. Δε λέω ότι θα πάθει κάτι η χελώνα (αλλά και πάλι ίσως δεν ξέρω) αλλά γιατί δεν ψάχνεις να βρεις το λόγο της ύπαρξη της ;

Βρώμικο νερό, χωρίς συχνές αλλαγές ;
Μεγάλη φωτοπερίοδος ;

πορτοκαλίτσα
12-09-07, 13:36
Μπορεί να έχεις δίκιο για την ποιότητα του νερού γιατί όταν τις είχα σε πισίνα και άλλαζα καθημερινά το νερό δεν υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα.Τώρα που τις έβαλα σε ενυδρείο (εννοείται με φίλτρο και νησάκι) έχει μεγαλώσει η γλίτσα. Τώρα δεν βγαίνουν τόσο συχνά όσο παλιότερα για να λιαστούν αλλά και το νερό (παρά το φίλτρο και εξαιτίας του ότι τρώνε πολύ συχνά) δεν είναι και πολύ καθαρό! Θα φροντίσω να κάνω κάτι για την ποιότητα του νερού και να αγοράσω και μια λάμπα UV B που απ΄ότι κατάλαβα ειναι απαραίτητη για τα αρπετά.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Strahos
12-09-07, 16:58
και να αλλάζεις το νερό συχνά.

πορτοκαλίτσα
21-09-07, 14:08
Λοιπόν οι χελωνίτσες μου δεν έχουν πια πρόβλημα με την άλγη (γλίτσα). Είναι πολύ καθαρές και όμορφες (!) σύντομα θα σας βάλω φωτό να τις δείτε και να τις θαυμάσετε! Τώρα βγαίνουν πολύ περισσότερο έξω από το νερό και λιάζονται. Επιπλέον έχω μειώσει τη φωτοπερίοδο και αποφάσισα ότι θα αλλάζω το νεράκι τους κάθε βδομάδα.
Κάποια στιγμή θα χρειαστεί μάλλον να αλλάξω το φίλτρο που τους έχω αγοράσει. Αυτό που έχω συνδυάζει βιολογικό, μηχανικό και χημικό καθαρισμό (έτσι λέει στο χαρτί οδηγιών) και είναι κινέζικο. Πώς το ακούτε εσείς που έχετε εμπειρία;:confused:

STAYROS18
21-09-07, 14:17
Καλό θα τους κάνης κακό δεν θα τους κάνη..