PDA

Επιστροφή στο Forum : Mαυρο τζαμι...

Nik25
11-09-07, 02:12
Θελω να ρωτησω ειναι ασφαλες να χρησιμοποιησω φιμε μαυρο τζαμι μεσα στο ενυδρειο.Μηπως υπαρχει πιθανοτητα να αφησει ουσιες στο νερο?Μπορει να ειναι χαζη ερωτηση αλλα θα θελα να ξερω..

netblues
11-09-07, 07:05
Για να ειμαστε ακριβεις, θα πρεπει να μας πεις ΤΙ μαυρο τζαμι.. αν ειναι βαμμενο εξωτερικα δλδ DIY(απιθανο) δεν κανει. Αν ειναι μεσα στο γιαλi προφανως και κανει.

Lsourtzo
11-09-07, 07:48
αν το βάψεις εξωτερικά (όχι από την μεριά του είναι το νερό) τότε γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα ....
φυσικά αν το βάψιμο είναι από την μεριά του νερού τότε γενικά παίζει πρόβλημα ...

τώρα αν είναι φιμέ με την χρήση κάποιας αυτοκόλλητης μεμβράνης ...καλό θα είναι η μεμβράνη αυτή να είναι από την εξωτερική μεριά του ενυδρείου ... γιατί άμα είναι από την μεριά του νερού .. κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι είναι αδρανής.

Nik25
11-09-07, 10:03
Εννοω ετοιμο τζαμι φιμε απο τζαμτζιδικο επεξεργασμενο,χωρις μεβρανες και βαψιματα.Το θελω βασικα για να κρυψω τον θαλαμο υπερχειλησης.
Τετοιο τζαμι κανει??

netblues
11-09-07, 10:22
Κανει, αν και εγω θα εβαζα λεπτο μαυρο ματ πλεξιγκλας... για να μην εχει παχος...

Nik25
11-09-07, 10:23
Κανει, αν και εγω θα εβαζα λεπτο μαυρο ματ πλεξιγκλας... για να μην εχει παχος...

Δεν κολλαει το ατιμο το πλεξι με σιλικονη πανω στο τζαμι το εχω δοκιμασει προσωπικα...φευγει μετα απο λιγο καιρο..

netblues
11-09-07, 10:25
Δεν το χω δοκιμασει.. Ουτε με super glue λες?

Kostas G.
11-09-07, 10:32
Με super glue κολλάει το plexiglass αλλά όχι το τζάμι...
Μήπως είχες δοκιμάσει φύλλο polycarbonate(που δεν κολλάει με τίποτα με σιλικόνη...) και όχι plexiglass;Έχω την εντύπωση πως το plexiglass κολλάει με σιλικόνη,χωρίς όμως να είμαι 100% σίγουρος...

Nik25
11-09-07, 16:14
Παιδια δοκιμασα και με σιλικονη και με super αλλα τιποτα.Στην αρχη κολλησε και μετα απο 10 μερες το πεταξε.Γιαυτο λεω για φιμε μαυρο τζαμι...

netblues
11-09-07, 16:15
Προχωρα το. Δεν βλεπω καποιο προβλημα.