Επιστροφή στο Forum : ΣΤΩΣΙΜΟ ΜΕ ΨΑΡΙΑ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ ΕΜΠΟΡΟΥ!!!
καλησπερα σε ολους.ειχα μια τυχη πρωτη επαφη με το χομπι αφου εβαλα ψαρια απο την τριτη μερα τωρα το εχω 15 μερες.ειχα λαθος φιλτρο λαθος νερο γενικα ειναι ολα λαθος και προσπαθω να αρχισω απο την αρχη.εκανα τρεις αλλαγες νερου ανα μερα.εβαλα εξωτερικο φιλτρο και εκανα και μετρησεις με ενα στικ που εχω πολλαπλο.ph 7.6 kh6 gh7 n02 1 no3 25.
τι να κανω ρε παιδια να στρωσει το ενυδρειο μου?
<<τωρα που το νερο ειναι καινουριο ειναι δωρον αδωρον οι μετρησεις?>>
<<σε ποια επιπεδα θα πρεπε να ειναι?>>
θα το εκτιμουσα πολυ αν καθοταν καποιος να με βοηθησει!!!
εχω ενυδρειο 150 λιτρων με 4 σκαλαρια 1 κλοουν τιγρακι και δυο guppy τα οποια παντως δε δειχνουν να εχουν καποιο προβλημα.
και κατι τελεφταιο στο τζαμι του ενυδρειου μου διμηουργηθηκε ενα στιγμα πρασινο σκουρο,χακι και το καθαρισα. τι ηταν?????????
Η βιολογία δεν είναι στο νερό σου αλλά στο φίλτρο σου. Δοκίμασε να βρείς βιολογικό υλικό από άλλον έτοιμο στρωμένο φίλτρο. Ρίξε μια ματιά στη σύνθεση των ψαριών σου. Οσο για το σημάδι που αναφέρεις στο τζάμι μάλλον ήταν άλγη! Για περισσότερες πληροφορίες οι πιο έμπειροι
και αν δε μπορω να βρω μπολι?τι να κανω?η αλγη ηταν κακο δηλαδη?zw
Οπως σου ειπα και εχθες κανε καθημερινες αλλαγες
τις ταξεως 40 με 50% Κανε υπομονη και ριξε πολυ διαβασμα
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/enydreia/enydreia.htm
Πρέπει να συνεχίσεις τις μετρήσεις και να αγοράσεις και ένα τεστ για αμμωνία.
Να μη ταίζεις πολύ και να μας ενημερώνεις για την πορεία του ενυδρείου σου.
Η εμφάνιση άλγης είναι φυσιολογική και να μη σε ανησυχεί για την ώρα.
Έχεις φυτά...τι φωτισμό και πόση ώρα είναι τα φώτα ανοιχτά ;
Βάζεις αντιχλώριο σε κάθε αλλαγή νερού ;
εχω ψευτικα φυτα ελλεγα να βαλω αληθινα αργοτερα αλλα κανεις δε μου ειπε πως χρειαζεται υποστρωμα.το φως το ανοιγω 8 με 10 ωρες τη μερα.δε το βλεπει ηλιος ποτε.αυριο ελεγα να παρω υγρα τεστ ph1nh3,nh4,n02,no3 τι λετε αυτα φτανουν?πως λειτουργουν αυτα θα περασω καιρο?γιατι ειναι και λιγο ακριβα!!!και ναι βαζω αντιχλωριο και μετα απο 2 ωρες βακτηρια και μου ειπαν να το συνεχισω αυτο με τα βακτηρια για 15 μερες.
-------------------------
σας ευχαριστω για την βοηθεια ειναι πολυ σημαντικη.θα σας ενημερωνω καθημερινα.στ ιδιο ποστ?
Δεν χρειάζεσαι αναγκαστικά υπόστρωμα για να διατηρήσεις αληθινά φυτά στο ενυδρείο σου.
Πολύ καλά θα κάνεις που θα αγοράσεις υγρά τεστ.
οκ αυριο θα κανω τα τεστ θα ανακινωσω τις τιμες και βλεπουμε.
Εδωσες τον αστακο και πήρες guppy?
εδωσα τον αστακο στον ξαδερφο μου τον εβαλε μονο του. τα guppy τα ειχα απλα ξεχασα να τα αναφερω χτες.
λοιπον εκανα τα υγρα τεστ σημερα και εχω ph8 no2 1,6 nh3-nh4 0
no3 δε βρηκα.τωρα τιι κανω?πωσ ριχνω το ph kai το no3?
πρωτα κανε ενα τεστ το νερο της βρυσης σου να δεις τη ph εχει και τη NO3 το ph πεφτει με CO2 τα νιρτικα πεφτουν με τον καιρο αφου στρωση η βιολογια του φιλτρου σου
τα νιρτικα πεφτουν με τον καιρο αφου στρωση η βιολογια του φιλτρου σουαυξανονται χρηστο.....αυξανονται....:rolleyes:;);)
αυξανονται χρηστο.....αυξανονται....:rolleyes:;);)εγω λεω οτι πεφτουν :smt052 :smt052 :smt052
αμμωνια= νιτρωδη=νιτρικα.
μηπως κανεις καποιο λαθος κωστα αλλο το ΝΟ3=νιτρικα και αλλο το NH4 και NH3= αμμωνια
χρηστο ειναι μια αλυσιδωτη αντιδραση που λαμβανει χωρα στο ξεκινημα ενος ενυδρειου....στο τελος μας μενουν τα νιτρικα αλατα,τα οποια και προσπαθουμε να μειωσουμε μεσω των αλλαγων νερου.....
καπως ετσι ειναι κωστα αλλα τωρα που ειναι στην αρχη ειναι καπως διαφορετικα :smt052 :smt052 :smt052 :smt052
το νερο της βρυσης εχει γυρω στο 8 ph.αν κανω κανω συνεχεια αλλαγες δε θα στρωσει ποτε το ενυδρειο και το φιλτρο σωστα?να ριξω ξανα βακτηρια?αν ναι τι προτινετε ρε παιδια?
Να κάνεις συχνές αλλαγές και να κρατάς σε χαμηλά επίπεδα Αμμωνία και ΝΟ2. (και πάλι θα στρώσει το φίλτρο σου μην ανησυχείς απλά ταλαιπωρείσαι και εσύ και τα ψάρια).
Για το ΡΗ που από ότι είδα έχεις guppy μην ανχώνεσαι ακόμη! Προέχει το στρώσιμο του ενυδρείου σου!
αλλαγες καθημερινα της ταξης των 30% ειναι καλα?
κάνε αλλαγές καθημερινα, ξεκίνα με το 30%. θα πρέπει να μετρας τα νιτρωδη και την αμωνία πολύ συχνα, αν δεις ότι η αμωνία ή τα νιτρωδη ανεβαίνουν μερα με τη μερα αντι να πέφτουν, τότε η αλλαγή 30% δεν ειναι ικανοποιητική, πρέπει να κανεις μεγαλύτερη αλλαγή.
Όταν αρχισουν να πεφτουν και να αναιβενουν τα νιτρικα, είσαι σε καλό δρομο.
Να σημειώσω ότι δεν είναι καλό να κανεις τόσο μεγάλες αλλαγές που να μηδενήσεις την αμωνία και τα νιτρώδη, δεν πρέπει να τα μηδενήσεις απλά να είναι σε ακυνδηνα επίπεδα,
EDIT: Παιδία δεν υπάρχει κανένας από την Λαμία να βαηθήσει τον φίλο μας να μπολιασει το ενυδρείο του? νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο, αν κάποιος έχει υγειές ενυδρείο, θα βάλει λίγο από το νερό του ενυδρείο του σε ενα σακουλάκι, μέσα στο σακουλάκι θα ξεπληνει το βιολογικό του υλικό και θα δώσει το σακουλάκι στον φίλο μας....
http://www.aquatek.gr/board/showthread.php?t=13655
Τα νιτρικα οσο στρωνει το φιλτρο αυξανονται, κι οταν στρωσει αυξανονται. Παντα αυξανονται.
Ποτε δεν μειωνονται εκτος αν κανεις αλλαγη νερου (ή αν εχεις παρα πολλα υγιη φυτα σχετικα γρηγορης αναπτυξης).
Κάτι ακόμα, οι αλλαγές του νερού όπως φαίνεται θα είναι αρκετά συχνές, αυτό θα στρεσάρει τα ψάρια, καλό είναι να μην βαζεις το νερό αμέσως μέσα στο ενυδρείο, αλλά να το βαζεις σε δοχεία, εκει θα ριχνεις και το αντιχλωριακό και θα περιμένεις να πάρει το νερό την θερμοκρασία δωματίου.
Κάτι ακόμα, οι αλλαγές του νερού όπως φαίνεται θα είναι αρκετά συχνές, αυτό θα στρεσάρει τα ψάρια, καλό είναι να μην βαζεις το νερό αμέσως μέσα στο ενυδρείο, αλλά να το βαζεις σε δοχεία, εκει θα ριχνεις και το αντιχλωριακό και θα περιμένεις να πάρει το νερό την θερμοκρασία δωματίου.
Δεν είναι απαραίτητο.
Κων/νος Μ.
11-09-07, 10:50
Αν θέλεις μπόλι κ οποιαδήποτε πληροφορία στείλε μου πμ κ τα λεμε.
το προβλημα μου ειναι στα νιτρωδη ρε παιδια ειναι στο 5!!!σιγα σιγα δη΄λαδη θα πεσουν και θα ανεβουν τα νιτρικα?
http://www.aquatek.gr/board/showthread.php?t=13655
Δε διαβάζεις....θα σε μαλώσω :D
και κατι αλλο ρε παιδια.εμφανιστηκε αλγη.να την καθαρισω?
ειναι κατι πρασινες πιτσιλιες και μου ειπαν οτι ειναι αλγη.τωρα αυτο ειναι καλο η κακο?
ναι καφε πρως το χακι ειναι!!!τι ειναι?
παιδια παντως ευχαριστω που ασχοληστε !!
Η καφε αλγη ειναι συνηθες φαινομενο σε νεα ενυδρεια, θα κανει τον κυκλο της και θα φυγει αν ολα ειναι οκ.
ναι αλλα φανταζομαι οτι ειναι συνηθες φαινομενο σε παλια ενυδρεια.εμενα ειναι 20 ημερων περιπου.μου ειπαν ακομα να ριχνω καθε μερα βακτηριδια επειδη εχω ανεβασμενο το no2
Η καφε αλγη ειναι συνηθες φαινομενο σε νεα ενυδρεια, θα κανει τον κυκλο της και θα φυγει αν ολα ειναι οκ........
και κατι τελαιφτεο γιατι σε επρηξα.στο τζαμι υπαρχει σε μεγαλη επιφανεια μια ασπριλα οχι εντονη και καθαριζεται ευκολα.αυτο τι ειναι?
Από φρέσκα άλατα μέχρι πρωτεϊνη κλπ! Πως περίπου είναι? και περίπου σε ποιο ύψος του τζαμιού?
λοιπον ειναι ενα πολυ αχνο πραγμα που το παρατηρησα οταν κοιταξα απο το πλαι μεσα στο νερο και ειδα μια δαχτιλια απο το χερι μου,σχεδον σε ολο το μπροστινο τζαμι.σαν να βλεπεις τα χνωτα σου σε τζαμι αλλα αρκετα ποιο ανεπεσθητο.
Προς το παρόν μην δίνεις σημασία! Λογικά επίσης κάποιο είδος άλγης είναι έτσι όπως το λες! Τουλάχιστον εγώ αυτό καταλαβαίνω!
παιδια σημερα εκανα παλι μετρηση και το no2 ειναι παλι στο 10με15 και δε λεει να πεσει με τιποτα ριχνω καθε μερα βακτηριδια.
να θυμησω πως αλαξα φιλτρο προσφατα.
dimitris21
13-09-07, 15:11
Εγώ νομίζω ότι προσπέρασες χωρίς προσοχή το σημαντικότερο μήνυμα
Αν θέλεις μπόλι κ οποιαδήποτε πληροφορία στείλε μου πμ κ τα λεμε.
Πέστα βρε dimitris21......!!!!!! Να δούμε πότε θα φιλοτιμηθεί να το δει!!!!!!
ρε μαρακι το ειδα!!!αλλα θελω να βρω χρονο και μετα να απευθηνθω σε καποιον!!!μετα βιας προλαβαινω και γραφω στο φορουμ!μη βαρας!!!παντως σημερα εκανα τεστ και τα πραγματα ηταν καλητερα.αν παρω μποιλι απλα βγαζω τα δικα μου πραγματα απο το ενυδρειο και βαζω τα (ετοιμα)?
απο το φιλτρο ηθελα να πω!
θα πλύνεις το βιολογικό υλικό του στρωμένου ενυδρείου μεσα στο δικό σου αστρωτο ενυδρείο, το νερό θα γινει καφέ και θα φαίνεται πολυ βρώμικο αλλά σύντομα το φίλτρο σου θα κατακρατήσει τη βρωμιά και το νερό θα γίνει πάλι διαυγές. Άλωστε αυτό είναι το ζητούμενο, να εγκατασταθούν τα βακτήρια στο φίλτρο.
και δεν θα ξαναριξω βακτηριδια μετα?
και δεν θα ξαναριξω βακτηριδια μετα?
Δέ χρειάζεται,άπαξ και μπολιάσεις το φίλτρο σου και εγκατασταθούν τα βακτηρίδια μέσα,γιατί να συνεχίσεις να το φορτώνεις με ζουμιά?Αυτά τα βακτηρίδια που έχεις στο μπουκαλάκι είναι για τη διαδικασία στρωσίματος,άμα το φίλτρο σου στρωθεί με τη <<μπίχλα>> από άλλο στρωμένο φίλτρο είναι περιττό νομίζω....
ρε παιδια αντι να κατεβουν τα νιτρωδη ανεβηκε η γενικη σκληροτητα!!!τι να κανω?
Με τι τεστ είπαμε οτι μετρας?
tetra υγρο αλλα εχω και στικ τα ιδια λενε και τα δυο
Τότε κάτι έχεις μέσα στο ενυδρείο το οποίο ανεβάζει τη GH!
Έχεις κάποια πέτρα (που μπορει να είναι ασβεστολιθική) ή κοράλι κλπ κλπ ?
οχι δεν εχω τιποτα μονο ψαρια και πλαστικα φυτα.τιποτα του κεφαλιου μου
Για μέτρα πάλι μήπως έγινε κάποιο λάθος και μέτρα και το νερό της βρύσης σου!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.