Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : προβλημα!!!βοηθεια!!!

galisgsxr
08-09-07, 11:31
λοιπον το ενυδρειο μου ειναι 150 λιτρων και εχω 4 σκαλαρια ενα τιγρακι κλοουν και εναν αστακο.απο εκει που πηρα το ενυδρειο δε με κατατοπισαν σωστα,και αυτο το καταλαβα τωρα που αρχισα να διαβαζω το φορουμ.εβαλα ψαρια απο την πεμπτη μερα το εχω 18 μερες σημερα εκανα αλαγη νερου γιατι ειχε ανεβει η αμμωνια.χτες εβαλα επισεις εξωτερικο φιλτρο αλλα στην ουσια πρεπει να αρχισα απο την αρχη.μου ειπαν να αλαζω νερο καθε μερα εαν το κανω αυτο δε θα εχω προβλημα με τα βακτηρια?

τι με συμβουλεβεται να κανω για να φτιαξει το ενυδρειο μου?
καθε ποτε αλλαγες νερου?
καθε ποτε βακτηρια?
απλα θελω να τα βαλω σε μια σειρα.

johnsin
08-09-07, 11:39
Γιά σου φιλε μου ομοιοπαθής κανε αυτο που θα σου πουν οι παλιότεροι και διαβασε διάφορα αθρα στο forum και πανω απ΄ολλα υπομονή.

AXEL
08-09-07, 11:39
Οταν εβαλες εξωτερικο,αφαιρεσες το εσωτερικο?Καθημερινες αλλαγες νερου πρεπει οπως και να εχει να κανεις μεχρι να πέσει η αμμωνια και να σταθεροποιηθει σε φυσιολογικα επιπεδα...Και κατι αλλο,οταν λες αστακο...Ενοεις κανονικο?Με δαγκανες κτλ.?

galisgsxr
08-09-07, 13:55
ναι κανονικο αλλα αυτος που μου τον πουλησε του εκοψε το ενα νιχακι απο καθε δαγκανα για να μη τρωει τα ψαρια μου ειπε!!!μαλ..... εκανε?ναι οταν εβαλα αξωτερικο αφαιρεσα το εσωτερικο.

AXEL
08-09-07, 14:14
ΤΙ ΕΚΑΝΕ???:smt119 :smt119 :smt119 Τι μ_____ας!!!!!Τον κακομοιρο τον αστακο...Τεσπα,με το να βγάλεις το εσωτερικο κατεστρεψες και την λιγοστη βιολογια που ειχε αναπτυχθει σε αυτο και στην ουσια αυτη την στιγμη το φιλτρο στρώνει με τα κακομοιρα τα ψαράκια σου μεσα...Ψαξε αν υπαρχει αλλος στην περιοχη σου με ενυδρειο(στρωμενο) και ζητα του μπολι απο το φιλτρο του ωστε να μπολιασεις το δικο σου...Για ρώτα κανεναν απο τα μεροι σου εδω μεσα να σου δωσει...Οσο για το πετ σοπ περιμενω αν δεν επιτρεπεται εδω με pm όνομα και τηλ. ,αν εχεις...Και κοινος ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙΣ κατα την γνώμη μου...zw
-------------------------
Αααα,οσο για τον αστακο σου προτίνω ή να τον δωσεις ή να τον βάλεις καπου αλλου γιατι μετα την πρωτη αλλαγη το 'νιχακι' θα ξαναβγει και τότε...Τρεχατε ποδαρακια μου!Το ξέρω οτι ειναι γλύκας αλλα πρεπει να βγει απο το ενυδρειο...(οτι αλλη πληροφορια χρειαστεις σκετικα με τον αστακο εδω ειμαι να σε βοηθησω)...

galisgsxr
08-09-07, 14:22
εαν παρω υαλοβαμβακα απο το παλιο φιλτρο?ασε το καλο δε στο πα!!!το παλιο εσωτερικο φιλτρο το μονο ποθ ειχε μεσα ηταν υαλοβαμβακας.ουτε καν το σκληρο γκρι σφουγγαρι που απο οτι διαβασα εκι διμηουργουνται τα βακτηρια.μου αρεσει πολυ ο αστακος ρε γαμωτο αλλα τι να κανω?να του κοβω τις δαγκανες?πλακα κανω!!!θα τον δωσω.

AXEL
08-09-07, 14:27
Πιο εξωτερικο πηρες?Τι υλικα του εχεις βαλει μεσα?Το αστακο αν θελήσεις να τον κρατησεις πρεπει να βαλεις ενα 100λ. στην καθυσια του!Γιατι γινεται μεγαλουτσικος...
Το παλιο εσωτερικο με τον γυαλοβαμβακα εχει μεινει μερες εκτος νερου?

galisgsxr
08-09-07, 14:35
λοιπον πηρα το prime 20 της hydor.ειναι για 250 λιτρα εγω εχω 150.και μεσα εχει...1το γκρι σφουγγαρι 2 καρβουνο σε καλτσακι 3 υαλοβαμβακα.
το παλιο ειναι απο εχθες εκτος νερου.

AXEL
08-09-07, 14:46
Θα σου έλεγα να βγάλεις τον ανθρακα που κανει χημικο φιλτραρισμα και που δεν ειναι καλο να μενει μονημα στο φιλτρο και να προσθεσεις οσο περισσοτερο biopore ή biomax περνει...Ειναι υλικα που κανουν βιολογικο φιλτραρισμα και θα σε βοηθησουν και στο στρωσιμο...Υποψην για να μην ξανατρεχεις πιο μετα,το σφουγγάρι οταν θα ειναι να το καθαρισεις θα το ξεπλενεις ελαχιστα με νερο από το ΕΝΥΔΡΕΙΟ γιατι διαφορετικα θα εχεις παλι τα ιδια στο μελλον...

galisgsxr
08-09-07, 14:49
τι ειναι το biopore?το μακαρονι?τελικα να βαλω απο το παλιο φιλτρο υαλοβαμβακα?

AXEL
08-09-07, 14:54
Ακριβώς(αλλα το πολυ πορωδες),οσο για τον γυαλοβαμβακα θα σου ελεγα να βαλεις μια μικρη ποσοτητα...Με τι μετρας?Εχεις προσφατες μετρισεις?

galisgsxr
08-09-07, 14:56
σε ευχαριστω πολυ παντως για την βοηθεια.:D
οχι εχω ενα τεστ που εχει 5 μετρησης αλλα για την αμμωνια εχω ενα ταμπελακι μονιμο.

AXEL
08-09-07, 15:01
Τιποτα φιλε μου...Οσο για τα τεστ μαλλον εχεις στικ που μετρανε στο περιπου και δεν ειναι σιγουρες μετρισειςzw ...Οταν πας για μακαρονι τσακω και υγρα τεστ για να εχεις πραγματικες μετρισεις και θα με θυμηθεις...;) Κατα προτιμηση της API...;)

galisgsxr
08-09-07, 15:03
κατι τελεφταιο.ποσα τεστ πρεπει να παρω και για τι το καθενα?ειναι και λιγο ακριβα γιαυτο ρωταω.

AXEL
08-09-07, 15:36
Για μενα τα πιο βασικα είναι ph,ammonia(NH3-NH4),nitrate(NO3),nitrite(NO2)...Και ειναι κοντα στα 10-12ευρω το καθενα...Για εκει ομως,δεν εχω ιδεα...(Αν και βεβαια υπαρχει και gh και kh αλλα πιστευω δευτερευοντα...)
Οταν με το καλο στρωσει το φιλτρο σου πρεπει να κοιταξεις και λιγο τα ψάρια σου...Δεν ειμαι ιδικος στους συνδιασμους αλλα το τιγρακι αν ενωεις αυτο http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/barbtetraz.htm θελει κοπαδακι...Προς θεου μην προσθεσεις τωρα ψαρια αλλα μολις στρωσει δες λιγο και τα ψάρια σου...

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/barbtetraz.htm
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Botia%20macracanthus.htm
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/scalar.htm

MiziGr
08-09-07, 18:04
[quote=galisgsxr;197802]ναι κανονικο αλλα αυτος που μου τον πουλησε του εκοψε το ενα νιχακι απο καθε δαγκανα για να μη τρωει τα ψαρια μου ειπε!! /quote]

Τραγικός!!!! Αν είναι δυνατόν! Τέτοιες συμπεριφορές με εξοργίζουν!

galisgsxr
08-09-07, 18:29
πως πεζεταιμ αυτο το πραγμα?

AXEL
08-09-07, 19:03
Πιο?

galisgsxr
08-09-07, 19:10
αυτο που εγραφες και μπηκα με τους μονομαχους

gutsi
15-09-07, 12:10
θα μαθεις απο μονος σιγα σιγα πως παιζεται.

PascM
18-09-07, 12:42
θα μαθεις απο μονος σιγα σιγα πως παιζεται.

Ξέρεις ο αριθμός των ποστ δεν λεει κάτι! Επομένως μην γεμίζεις με ανούσια ποστ! Άλωστε μπορεί ξαφνικά να δεις τον αριθμό των ποστ σου στο 0