PDA

Επιστροφή στο Forum : λευκος αφρος στην επιφανεια του νερου.

galisgsxr
06-09-07, 22:34
καλησπερα σε ολους,ειμαι νεος στο χομπι εχω ενυδρειο 150 λιτρων εδω και ενα μηνα και εχθες παρατηρησα πως εχει μαζεψει αφρο στην επιφανεια του νερου κολημενο στα τοιχωματα.που οφειλεται?ειναι κατι σοβαρο?τι πρεπει να κανω?σας παρακαλω λυστε μου τα χερια εχω αγχωθει!!!

Ryu
06-09-07, 22:52
μηπωs το κανει καποιο ψαρι?τι ψαρια εχειs?

marba
06-09-07, 23:40
Κάνε μια παρουσίαση του ενυδρείου σου πρώτα, να ξέρουμε τι έχεις μέσα κ πόσο καιρό το έχεις....!!!!!

PascM
07-09-07, 17:16
Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες για το ενυδρείο σου και για την ρουτίνα αλλαγών που πραγματοποιείς!
Επίσης τι κάνεις με το νερό που εξατμίζετε (υποθέτοντας οτι χρησιμοποιείς ανεμηστήρες για την ψύξη).

galisgsxr
07-09-07, 20:12
καλησπερα και παλι.λοιπον το ενυδρειο μου ειναι 150 λιτρων και εχω 4 σκαλαρια ενα τιγρακι κλοουν και εναν αστακο.απο εκει που πηρα το ενυδρειο δε με κατατοπισαν σωστα,και αυτο το καταλαβα τωρα που αρχισα να διαβαζω το φορουμ.εβαλα ψαρια απο την πεμπτη μερα το εχω 18 μερες σημερα εκανα αλαγη νερου γιατι ειχε ανεβει η αμμωνια.ο αφρος εηταν δικο μου λαθος απλα απο αναταραχη του φιλτρου,σημερα εβαλα επισεις εξωτερικο φιλτρο αλλα στην ουσια πρεπει να αρχισα απο την αρχη.

τι με συμβουλεβεται να κανω για να φτιαξει το ενυδρειο μου?
καθε ποτε αλλαγες νερου?
καθε ποτε βακτηρια?
απλα θελω να τα βαλω σε μια σειρα.
-------------------------
γενικα εχω μπερδευτει πολυ.αλλα μου ειπαν αλλα διαβαζω και μου φενονται ολα αστρονομικα!!!μου το παρουσιασαν απλο!!!παιρνεισ ενυδρειο βαζεισ νερο βαζεις ψαρια αλλαζεις καθε μηνα νερο και βαζεις αντιχλωριο και βακτηρια!!!!αλλα τελικα το μαγαζι ηταν να μην πω τι...παντως δε το μετανιωσα και θελω να το φτιαξω ετσι οπως πρεπει.σας ευχαριστω προκαταβολικα.

kdros
07-09-07, 20:35
θα κανεις μεγαλες και συχνες αλλαγες νερου τις ταξεως
40 με 50%
και το κυριοτερο πρεπει να βρεις καποιον που να εχει
στρωμενο κα υγειες ενυδρειο ωστε να σου δωσει μπολι
για να στρωσει ποιο γρηγορα το φιλτρο σου
Δυστιχος στρωνεις το φιλτρο σου με τον απανθρωπο
τροπο
περιμενε και οδηγιες απο τουσ ποιο εμπειρους

galisgsxr
07-09-07, 20:43
προσπαθησα να βρω αλλα τιποτα.γενικα οι γιλοι μου δεν ασχολουνται με τετοια.κανενα λαστοιχο για μηχανη η καμια αναρτηση θα εβρισκα!!!!καθε ποτε να κανω αλλαγες?

kdros
07-09-07, 20:50
πρεπει να προμηθευτης με υγρα τεστ για αμμωνια, ΝΟ2,ΝΟ3
αν εχεις μεγαλα ποσα αμμωνιας κανε καθε μερα

halvas69
07-09-07, 21:15
Όταν υπάρχει αρκετή αμμωνία σχηματίζεται αφρός με την ανατάραξη της επιφάνειας, οπότε λογικό αυτό που είδες.
Θα πρέπει να κάνεις καθημερινές αλλαγές νερού μέχρι να στρώσουν τα πράγματα και βάλε πάλι το φίλτρο να αναταράσει την επιφάνεια για καλύτερη οξυγόνωση.

galisgsxr
07-09-07, 21:39
ποσο νερο να αλαζω καθε μερα?το 1/4 η το μισο?εχω ενα απο τα μονιμα τεστ ταμπελακι.ειναι αξιοπιστα?

kdros
08-09-07, 06:21
αλλγεσ κανε το 50% καθε μερα
οσο για την αμμωνια
να αγορασεις υγρα τεστ κατα προτημηση ΑΡΙ ειναι τα ποιο
αξιοπιστα