Επιστροφή στο Forum : κερατοφυλλο!
naupaktos84
06-09-07, 20:29
γεια σας παιδια!
σημερα πηρα κερατοφυλλο. αυτο απλα το πεταω μεσα στο ενυδρειο? δεν το φυτευω!
και να το φυτεψεις παλι πανω θα το βρεις
το κερατοφυλλο δεν βγαζει ριζες. μπορεις να το αφησεις να επιπλεει η να το στερεωσεις με καποιο τροπο στο βυθο.
θελει φως και μπορει τα κατω μερη να αρχισουν να κιτρινιζουν αν δεν τα βλεπει.
naupaktos84
06-09-07, 22:55
το αφησα ελευθερο στο ενυδρειο τελικα! αυτο για το βυθο πως μπορεις να το κανεις? ξερει κανεις?
δεν χρειαζεται να το βαλεις στο βυθό. και να το στερεώσεις, πχ με μια πετρα, είναι λεπτό και σχεδόν αμεσως θα ανέβει παλι πανω στην επιφανεια. το χω κάνει...και με ...ταλαιπώρησε:smt120
καλύτερα στην επιφάνεια αλλά προσεξε μην κοβει το φως απο τα άλλα σου φυτα και ειδικά αυτα που το χρειαζονται περισσοτερο. αν δεις και αυξάνεται επικίνδυνα σημαίνει οτι εχεις πολλά νιτρικά, το γνωρίζεις αυτο? και θα σε συμβουλευα ανα τακτα χρονικα διαστήματα να αφαιρεις λίγο.
ειναι πολύ ευκολο και καλή κρυψώνα για μικρά
naupaktos84
06-09-07, 23:54
ευχαριστω celda! δεν το ηξερα αυτο για τα νιτρικα! θα το εχω στο μυαλο μου. εχει γρηγορη αναπτυξη?
Μονο προσεχε επειδη ειναι ρουφηχτρα νιτρικων δεν θα αφηνει τιποτα για τα
φυτα αργης αναπτυξης.
naupaktos84
07-09-07, 09:18
πρεπει να κανω κατι συγκεκριμενο γι αυτο το προβλημα?
πρεπει να κανω κατι συγκεκριμενο γι αυτο το προβλημα?
Δεν είναι πρόβλημα...:)
Όταν θα σου γεννήσουν τα νιτρικά σου θα ανέβουν πολύ γιατί τα μικρά είναι αρκετά κατουρλιάρικα:D , οπότε το κερατόφυλλο θα κάνει καλή δουλειά τότε....
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το περιορίζεις/κλαδεύεις όταν το βλέπεις ότι έχει μεγαλώσει πάρα πολύ....
Δεν είναι πρόβλημα...:)
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το περιορίζεις/κλαδεύεις όταν το βλέπεις ότι έχει μεγαλώσει πάρα πολύ....
Ακριβως.:smt023
naupaktos84
07-09-07, 12:47
δηλαδη οπως καταλαβα μεγαλωνει γρηγορα? ποσο περιπου ειναι το ιδανικο μεγεθος? να μην ενοχλει τον εχινοδορο απο κατω λογο φωτοσυνθεσης?
Κάνε όπως κάνει και ο Αμάνο.
Φτιάχνεις ένα ματσάκι....και χαμηλά...το δένεις πάνω σε ένα πετραδάκι....και μπλουμ...μέσα ;)
Το aquascaping μπροστά τους....θα κρύβει το πετραδάκι...και φαίνεται σαν φυτεμένο.
naupaktos84
07-09-07, 23:55
καλο κολπο!!!
-------------------------
κατι καφε πραγματακια ειναι απο τα φυτα στον πατο του ενυδριου?
όταν λέτε κλαδεύουμε, πώς το κάνουμε το κλάδεμα του κερατόφυλλου?
Την κορυφή κόβουμε? Κ πόσο?
Όπου θες και όσο το θες, αυτό το φυτό είναι Λερναία Ύδρα !!!
Όταν κλαδεύεις καλό ειναι να πετάς το μέρος που είναι πιο κιτρινισμένο- οι κορύφες συνήθως είναι πιο πυκνές, θα σου πρότεινα να τις κρατήσεις.
Όσον αφορά το σημείο που ο φίλτατος:D George είπε να δεθεί γύρω απο ξύλο, εμένα δεν εχει πετύχει ποτέ. Έχει πολύ λεπτό μίσχο κ σχεδόν αμέσως κόβεται...για δοκιμάστε το ξανά και βλέπουμε. :rolleyes:
Λερναία Ύδρα : Μέσα σε ποιά ενυδρεία και με ποιές παραμέτρους γίνεται έτσι; Στο δικό μου πάντως δυνοπαθεί........
Όσον αφορά το σημείο που ο φίλτατος:D George είπε να δεθεί γύρω απο ξύλο, εμένα δεν εχει πετύχει ποτέ.
:smt035:smt035:smt035
Λερναία Ύδρα : Μέσα σε ποιά ενυδρεία και με ποιές παραμέτρους γίνεται έτσι; Στο δικό μου πάντως δυνοπαθεί........
Δεν ξέρω Πανίτσα γιατί τραβάει ζόρι σε εσένα, εγώ και σε κουβά στο μπαλκόνι που το είχα τον χειμώνα.......κόντεψε να βγει έξω !!!
Ολα του κόσμου δύσκολα σε μένα πάντα δυσκολότερα..... δεν ξέρω γιατί συμβαίνει σε μένα, αυτό ψάχνω για να βρω...
παιδια και με την ελοδεα το ιδιο κανουμε γιατι δεν μπορω να τη φυτεψω και την εχω στο γλαστρακι της.τι να κανω;
αν υπαρχει κανενας απο θεσσαλονικη με κλαδεματα απο κερρατοφυλλο και ειναι καλα θα ηθελα να μου στειλει η να παω να τα παρω εγω μετα απο συνενοηση ευχαριστω εκ των πρωτερων
φιλε βαλε ενα ποστ στις μικρες αγγελιες.
εδω δυσκολα θα το δει καποιος :)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.