PDA

Επιστροφή στο Forum : γνωμη για πετρωμα

steady
06-09-07, 11:23
προσφατα συνελεξα τις πετρες στις φοτογραφιες παρακατω καθως μου φανηκαν πολυ ομορφες και ειναι εμφανες<και τεσταρισμενο>οτι δεν ειναι ασβεστολιθικες,οι πετρες οταν βυθιστουν στο νερο περνουν ενα χρωμα πορτοκαλι σαν του κεραμιδιου το μερος που τις μαζεψα εχει οντως κοκκινο χωμα<απο εκει περνει και μια τεραστια βιομηχανια κεραμιδιων και τουβλων χωμα> το περιεργο ειναι οτι εχουν αυτες τις μαυρες ''φλεβιτσες'' μεσα εχει δει κατι παρομοιο?λετε να ειναι οκ για ενυδρειο?

Steve
06-09-07, 11:29
εγω δεν θα τις αβαζα στο ενυδρειο φοβουμενος μη "ξεβαψουν" .... και παρει χρωμα το νερο....
πριν τις βαλεις αστες λιγο καιρο σε μια λεκανη (με νερο) να δει αν βγαζουν χρωμα...

Strahos
06-09-07, 11:31
βράσ'τες και βάλτες χωρίς φόβο.

caverman
06-09-07, 12:17
Εάν είναι αρκετά βαριές σε σχέση με το μέγεθός του και θρυματίζονται εύκολα θα πρότεινα να τις αποφύγεις.

Συνήθως αυτά τα πετρώματα είναι πλούσια σε μέταλα. Το κυρίαρχο κόκκινο χρώμα συνήθως οφείλεται σε οξείδια του σιδήρου...

steady
06-09-07, 12:32
βράσ'τες και βάλτες χωρίς φόβο.
το εχεις δοκιμασει σε παρομοια πετρα?

Εάν είναι αρκετά βαριές σε σχέση με το μέγεθός του και θρυματίζονται εύκολα θα πρότεινα να τις αποφύγεις.

Συνήθως αυτά τα πετρώματα είναι πλούσια σε μέταλα. Το κυρίαρχο κόκκινο χρώμα συνήθως οφείλεται σε οξείδια του σιδήρου...
βασικα για να πω την αληθεια μου θυμιζουν καφε βασαλτη αν δεν κανω λαθος λεγεται<αυτη η μαυρη κλασικη πολυ σκληρη πετρα που δεν ειναι ασβεστολιθικη>για να καταλαβεις δηλαδη...ειναι αρκετα σκληρο και ειναι σα να το εχεις περασει υαλομα απο πανω λειο δηλαδη και ελαφρα γυαλιστερο α και η περιοχη που προερχεται εχει σορια ποταμων και ηταν βαλτωδης μεχρι πριν καποια χρονια

υ.γ οσο το επλενα εβγαζε καφε χρωμα ιδιο με αυτο του χωματος εβγαλε αρκετο και σιγα σιγα αποκαλυφθηκε λιγο το μαυρο εσωτερικα αλλα δεν βγαζει παραπανω σου δινει την αισθηση οτι ηταν μια μαυρι πετρα που επειδη ειναι αιωνες εκει εισχωρησε μεσα της η κοκκινιλα του χωματος δεν μπορω να το περιγραψω αλλιως

caverman
06-09-07, 13:00
Από αυτό που περιγράφεις (σκληρή) μοιάζει ακίνδυνη. Προσπάθησε να σπάσεις μια σε μικρότερα κομμάτια. Εαν δεν τα καταφέρεις με την πρώτη θα συμφωνήσω και εγώ ότι μπορεί να μπεί.

Είχα βρεί παλιότερα παρόμοια πέτρα που θρυματιζόταν εύκολα. Την θεώρησα ύποπτη για μερίκούς ανεξήγητους θανάτους σε ενυδρείο με ζωότοκα αφού έβαλα μια αρκετά μεγάλη ποσότητα...

Εαν πάντως θέλεις να βάλεις μικρή ποσότητα (και ειδικά σε φυτεμένο) δεν θα έχεις πρόβλημα.

Από ποιά περιοχή την έφερες...;

Strahos
06-09-07, 13:15
το εχεις δοκιμασει σε παρομοια πετρα?

έχω βάλει στο παρελθόν παρόμοιες πέτρες. Ο caverman είναι πιο σχετικός από μένα όσον αφορά τα πετρώματα αλλά από τις φώτο δεν μου μοιάζει με πέτρα που έχει να κάνει με μέταλλα. Φαίνεται ότι είναι σκληρή πέτρα

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=10117&d=1189070657

steady
06-09-07, 13:19
ειναι απο κατω απο ενα μερος της μεσσηνιας που ειναι οπως το περιγραφω εχει πολλα ποταμια πριν 30+χρονια μαλιστα το χειμωνα γινοταν μια τεραστια εκταση βαλτος<ειχε ρυζοκαλιεργιες και πηγαιναν με μονοξυλα<κανο> σκεψου>και ειναι το χωμα κατω κοκκινο εξου και το τεραστιο εργοστασιο που σου λεγα...
αν την κοπανισω δεν νομιζω να σπασει κομματι απλα θα γινει σα να εχει σπασει το υαλομα της επιφανειας...

Kostas G.
07-09-07, 08:59
Δεν ξέρω για αυτήν(προσωπικά δεν θα την έβαζα γιατί εφόσον δεν είναι στρογγυλεμμένη δεν δείχνει και πολύ φυσική μέσα σε ενυδρείο + οτι μπορεί να τραυματιστεί κάποιο ψάρι....) αλλά αν θες πέρνα μια βόλτα από εδώ,έχω 80κιλά κροκάλες τελείως λείες από βασάλτη...15-25εκ διάμετρο...:D Αν θες περισσεύουν αρκετές...;)