Επιστροφή στο Forum : Σε τι χρησιμευει?
Εχω ενα ενυδρειο με διαστασεις Μ=0,60 Υ=0,37 και Π=0,255.
Εχω και ενα εξωτερικο φιλτρο ΕΗΕΙΜ 2232 http://www.eheim.de/eheim/pdf/en/anleitungen/afilter/ecco_comfort_2232_2234_2236.pdf
To φιλτρο πως μπορω να το κανο βιολογικο και μηχανικο μαζι?
Λεω βαλω ευκολα φυτα και μετα ψαρακια να παρω gupies bleading hearts η Νεον και 2-3 ancistrus αναλογος ποσους χωραει η μπορω να βαλω κανενα κορυντορας.
Αν δεν μπορω να βαλω ancistrus να παρω καμια γαριδουλα.
Γινετε να το φτιαξω οπως το λεω?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :smt041
Τσιόνογλου Σταύρος
01-09-07, 12:57
Καλησπέρα το ενυδρείο σου έχει χωρητικότητα περιπου 55 λ. αν βγάλουμε και τον διάκοσμο θα μείνουν περίπου 45λ. νομίζω ότι θα μπορούσες να βάλεις ένα μικρό κοπαδάκι νέον 7-8 κομμάτια η 5-6 Bleading Heart που γίνονται και πιο μεγάλα απο τα νέον 1 Ancistrus (εννοείται μικρό) και όσο για γατόψαρα 3-4 κομμάτια η 2-3 οτο ,τα γκάμπυ ξέχνα τα γιατι θέλουν αλλες παραμέτρους νερού ,οσον αφορα τα φυτα εξαρτάται απο το φωτισμό που διαθέτεις μπορείς να ξεκινήσεις με φυτά χαμηλών απαιτήσεων ανούμπιες κερατόφυλλο κλπ.Το φίλτρο γίνεται βιολογικο με το μακαρονακι η κάποιο άλλο παρόμοιο υλικο και μιχανικο κρατόντας και τα σφουγγάρια του (συνδιασμος και των δύο).:smt041
:smt109 Σε ευχαριστώ φίλε μου.
[2-3 οτο.Ποιά είναι τα ΟΤΟ? Το φίλτρο γίνεται βιολογικο με το μακαρονακι η κάποιο άλλο παρόμοιο υλικο.Μπορω να βαλω και substrad?Και μιχανικο κρατόντας και τα σφουγγάρια του (συνδιασμος και των δύο).Μπορω να κανω το ενα δοχειακι που εχει μονο με σφουγγαρια και στο αλλο να βαλω καποιο υλικο για βιολογικο??:smt041[/quote]
Τσιόνογλου Σταύρος
01-09-07, 18:33
Οτο ειναι μικρα αλγοφάγα πάρα πολύ καλοι εργάτες Λατινική ονομασία Octoinclus affinis. Μπορείς να βάλεις και γαρίδες του είδους Cardina japonica που και αυτές τρωνε άλγη πάνω απο τα φυτά αλλά για να έχεις αποτέλεσμα θελεί να έχεις αρκετές, πάντως γνώμη μου είναι να μη βάλεις πολλα ψάρια γιατί το ενυδρείο σου είναι αρκετά μικρο.Για το φιλτρο μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα υπάρχοντα σφουγγάρια και το substrat που είναι καλό βιολογικό υλικό.Πιστεύω να σε βοήθησα ζήτησε και άλλες γνώμες και διάβασε αρκετά:grin: :grin: .
Καλο θα ειναι πριν προτεινουμε ειδη ψαριων να ξερουμε τις παραμετρους νερου - τα ψαρακια που προτεινονται θελουν μαλακο νερο και δεν ξερουμε τι νερο εχει η ναυπακτος (μαλλον σκληρο θα υποθεσω).
Καταρχην σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας.
Τωρα οσον αφορα για το νερο Τολη εχει ΡΗ γυρο στο 6,5 - 7
Τσιόνογλου Σταύρος
01-09-07, 22:11
Οταν κάποιος χομπίστας ρωτάει κάτι και έχει υπόψιν του καποιο τύπο ψαριών και φυτών το να του προτείνουμε και εμεις κάτι δεν σημαίνει οτι προσπαθούμε να του περάσουμε την άποψη μας υποχρεωτικά.
Τωρα οσον αφορα για το νερο Τολη εχει ΡΗ γυρο στο 6,5 - 7
Το ΡΗ και η σκληρότητα είναι λίγο διαφορετικά πράγματα!
Έχεις μετρήσεις από GH ?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.