Επιστροφή στο Forum : pH
Συγνώμη για τις συνεχής ερωτήσεις αλλά είμαι στην αρχή και καταλαβένεται!!!!!
Στην περιοχή μου (Καστοριά) το νερό είναι αρκετά σκληρό (GH πάνω απο 16d όχι όμως με υγράτεστ αλλά με τα χαρτάκια). Μου είπαν οτι για να κατεβάσω την σκληρότητα πρέπει να βάλω απιονισμένο νερό. Η ερώτηση είναι η εξής αν συλλέξω το νερό που βγάζει το κλιματιστικό το οποίο είναι απιονισμένο θα είναι το ίδιο, μπορώ να το χρεισιμοποιήσω ή όχι;
Το έχει κάνει κανείς άλλος;
Ειναι μεγαλο λαθος να χρησιμοποιησης το νερο
απο ο κλιματισικο.
περιμενε συμβουλεσ απο τους ποιο εμπειρους
φιλικα Κωστας
Πολύ κατηγορηματικό σε βρίσκω. Ξέρεις κατι σίγουρο ή όχι;
Η απαντηση ειναι σιγουρα οχι γιατι εκτος απο το νερό μαζευει και διαφορες αλλες ατμοσφαιρικες βρωμες...
Την υγρασία του σπιτιού μαζεύει, τί βρώμες μπορεί να έχει;
Τον καπνο, το καυσαεριο, τα αποσμητικά, τα αντικουνουπικά.... Να πω κιαλλα?
Εδω δεν κανει το νερό της βροχής....
Τσιόνογλου Σταύρος
28-08-07, 18:00
Την υγρασία του σπιτιού μαζεύει, τί βρώμες μπορεί να έχει;
Επειδή κάποτε ήθελα να συγκεντρώσω το νερό του κλιματιστικού (πριν την αγορα ΑO) και έκανα ένα τεστάκι ελέγχου ποιότητας του νερού ,διαπίστωσα οτι δεν ήταν κατάλληλο για το ενυδρείο, μπορεί να ήταν μαλακο αλλά περιείχε πολλά ΝΟ3 τα οποία πιθανόν να ωφείλονταν και στα χημικά με τα οποία τα καθαρίζουν η ακόμη και στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Γιαυτό πιστεύω οτι καλύτερα θα ήταν να μη το χρησιμοποιούσες και να αγόραζες μια συσκευή ΑΟ.
Γιαυτό πιστεύω οτι καλύτερα θα ήταν να μη το χρησιμοποιούσες και να αγόραζες μια συσκευή ΑΟ
Και τί είναι αυτή η συσκευή;
Πριν παμε στις συσκευες, τι ψαρια εχεις (σκοπευεις να εχεις) και θες να ριξεις την σκληροτητα?
Πριν παμε στις συσκευες, τι ψαρια εχεις (σκοπευεις να εχεις) και θες να ριξεις την σκληροτητα?
Δέν έχω ακόμη απλά ρωτάω γενικά για να μαθένω!!!!!
Μάλον θα βάλω νέον με έχουν ενθουσιάσει αυτά τα ψαράκια και φυτά για τα οποία δέν έχω ακόμη καταλήξει.
chemical mac
29-08-07, 09:30
Οσο περίεργο κι αν σου φαίνεται το νερό που αποβάλλει το κλιματιστικό έχει πάρα πολλές βρωμιές αφού μαζεύει την αιωρούμενη σκόνη κι επιπλέονόλες οι μυρωδιές και τα αρώματα που κυκλοφορύν μέσα στο σπίτι κάθονται πάνω στο στοιχείο (οι γρίλλιες πίσω από τα φίλτρα σου). Αν σε αυτό προσθέσεις και τα χημικά που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρόυς για τον καθαρισμό του συστήματος....αν το ενυδρείο σου είναι μικρό μπορείς να χρησιμοποιήσεις απιονισμένο νερό του εμπορίου. Η πιο σωστή λύση είναι η αντίστροφη όσμωση. Σε κάποιο ποστ ο Yiannis59 μιλάει για το φίλτρο της Britax (πωλείται στα carefour στην τιμή των € 19 η τριάδα) και τα αποτελέσματα του είναι πολύ καλά. Εγώ με νερό pH 7.5, gH 18 από το δίκτυο μετά από φιλτράρισμα με το συγκεκριμένο φίλτρο κατέβασα το pH 6.8, και το gH 12 (με υγρά τεστ Sera). Βέβαια το χρηισμοποιώ σε ενυδρείο 20 λίτρων και οι εβδομαδιαίες αλλαγές μου είναι της τάξης του 50% οπότε μου είναι εύκολο. Επίσης παίζει και το pH 6.5 της Seachem, το οποίο περιέχει φωσφωρικά και σε συνδιασμό με φυτά ίσως σου δημιουργήσει προβλήματα. Πάντως οι περισσότεροι εδώ μέσα δε προτείνουν χημικά για τη ρύθμιση του pH.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.