PDA

Επιστροφή στο Forum : Ποσότητα αμμωνίας σε 5l ενυδρείο μονομάχου

Maximina
26-08-07, 22:00
Καλησπέρα σε όλους! Να κάνω μια ερώτηση γιατί έχω αρχίσει να αγχώνομαι λίγο, σε ενυδρείο μικρό δηλ 5l με έναν μόνο μονομάχο πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω νερό; Μέσα σε μία ημέρα μπορεί η αμμωνία να ανέβει κατά 0,25 κ μου φαίνεται ανησυχητικό! Είναι συνηθισμένο φαινόμενο το μικρό ενυδρείο να έχει πρόβλημα με την περιεκτικότητά του σε αμμωνία; Κ το ενυδρείο έχει κ φίλτρο... Πείτε μου αν μπορείτε! :confused:

Ευχαριστώ :smt120

PascM
26-08-07, 22:07
Το ενυδρείο έχει φίλτρο αλλά πόσο καιρό τρέχει? Είναι στρωμένο το φίλτρο?
Αν όχι δεν είναι καθόλου απίθανο να ανεβαίνει η αμμωνία.

netblues
26-08-07, 22:13
Περαν αυτου, 5 λιτρα ειναι υπερβολικα λιγα λιτρα, και το παραμικρο μπορει να διαταραξει την κρισιμη ισσοροπια του μικρου οικοσυστηματος... Το καλο ειναι οτι μια μεγαλη αλλαγη νερου ειναι απλό πραγμα....

Maximina
26-08-07, 22:22
Το ενυδρείο έχει φίλτρο αλλά πόσο καιρό τρέχει? Είναι στρωμένο το φίλτρο?
Αν όχι δεν είναι καθόλου απίθανο να ανεβαίνει η αμμωνία.

Κοίτα το ενυδρείο το έχω από τις 14/08. Δυστυχώς κανείς δε μου είπε για στρώσιμο στο petshop το θέμα είναι τώρα τι μπορώ να κάνω; το αλλάζω σχεδόν κάθε μέρα γιατί κάνω μετρήσεις συνέχεια η παραπληροφόρηση είναι τόσο μεγάλη που τι να πω κ εγώ; απλώς βάζω αντιχλώριο κάθε φορά κ στις πρώτες 10 μέρες έβαζα κ βακτηρίδια
-------------------------
Περαν αυτου, 5 λιτρα ειναι υπερβολικα λιγα λιτρα, και το παραμικρο μπορει να διαταραξει την κρισιμη ισσοροπια του μικρου οικοσυστηματος... Το καλο ειναι οτι μια μεγαλη αλλαγη νερου ειναι απλό πραγμα....

η αλλαγή νερού είναι όντως απλή κ εύκολη! στην αρχή δεν είχα πρόβλημα πάντως τώρα μου εμφανίστηκε αυτό τις τελευταίες 4 μέρες κ επειδή έχω πελαγώσει λίγο γι' αυτό ρωτάω

PascM
26-08-07, 22:23
Μην αλάζεις όλο το νερό κάθε μέρα!
Τάϊζε λιγότερο και πες μας με τι τεστ μετράς! (Συχνές αλλαγές κάθε 2 μέρες της τάξης του 30% και ανάλογα των τιμών που παίρνεις)

Maximina
26-08-07, 22:26
Μην αλάζεις όλο το νερό κάθε μέρα!
Τάϊζε λιγότερο και πες μας με τι τεστ μετράς! (Συχνές αλλαγές κάθε 2 μέρες της τάξης του 30% και ανάλογα των τιμών που παίρνεις)

δεν αλλάζω όλο το νερό κάθε μέρα αλλάζω περίπου στο μισό κ λίγο περισσότερο κ μετράω με τεστ με τις 8 σταγόνες από 2 ειδικά υγρά σε ένα κίτρινο κουτί! αν λέει κάτι αυτό!

PascM
26-08-07, 22:27
Και το αποτέλεσμα? Πόση αμμωνία έχεις?

Maximina
26-08-07, 22:30
Και το αποτέλεσμα? Πόση αμμωνία έχεις?

δείχνει 0.5 πολύ δεν είναι;

PascM
26-08-07, 22:48
Προσπάθησε να την διατηρείς λίγο ποιο χαμηλά! Σύντομα δεν θα έχεις πρόβλημα (θα στρώσει) αλλά μάλον ταϊζεις και λίγο περισσότερο από όσο πρέπει!

AXEL
26-08-07, 22:54
Μάλλον με αυτά μετρας:D ...Και εγώ με αυτα μετράω αλλά δεν ξέρω καθόλου αν είναι ακριβιας...:smt120

Maximina
27-08-07, 07:52
Προσπάθησε να την διατηρείς λίγο ποιο χαμηλά! Σύντομα δεν θα έχεις πρόβλημα (θα στρώσει) αλλά μάλον ταϊζεις και λίγο περισσότερο από όσο πρέπει!

αυτό προσπαθώ κ γι αυτό αλλάζω συχνά το νερό... δεν τον ταϊζω περισσότερο, δηλ θέλω να πιστεύω τον ταϊζω όσο μου είπανε τώρα τι άλλο να πω; ευχαριστώ πάντως για τον ενδιαφέρον σήμερα το πρωί ήταν 0,25 εκεί θέλω τουλάχιστον(!) να είναι για να αρχίζω να ηρεμώ κάπως αν ηρεμήσω! ευχαριστώ πάντως!
-------------------------
Μάλλον με αυτά μετρας:D ...Και εγώ με αυτα μετράω αλλά δεν ξέρω καθόλου αν είναι ακριβιας...:smt120

μ' αυτό μετράω όντως όπως δείχνεις κ στη φωτό σου! τώρα αν είναι ακριβείας κ εγώ δε ξέρω καλά καλά! εσύ να υποθέσω δεν έχεις πρόβλημα με την αμμωνία έτσι; πάντως το κανονικό νερό από την βρύση δείχνει 0 οπότε ό,τι γίνεται γίνεται μέσα στο ενυδρείο! :(

PascM
27-08-07, 09:09
Τα συγκεκριμένα τεστ έχουν αρκετή ακρίβεια είναι της ΑΡΙ!!!
Στο 0,25 είσαι καλά! Σύντομα θα πέσει καλό είναι να προμηθευτείς και τεστ πάλι της ίδιας εταιρείας για ΝΟ2 και ΝΟ3.

Maximina
27-08-07, 09:23
Τα συγκεκριμένα τεστ έχουν αρκετή ακρίβεια είναι της ΑΡΙ!!!
Στο 0,25 είσαι καλά! Σύντομα θα πέσει καλό είναι να προμηθευτείς και τεστ πάλι της ίδιας εταιρείας για ΝΟ2 και ΝΟ3.

θα προσπαθήσω να πάρω αύριο να δω τι συμβαίνει! Θα μετρήσω κ θα δούμε! 0,25 ήταν κ στην αρχή κ μετά για κάποιο λόγο άρχισε να ανεβαίνει :confused: ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου!

PascM
27-08-07, 10:19
Έτσι γίνεται συνήθως!!
Για διάβασε εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655

Maximina
27-08-07, 10:38
Έτσι γίνεται συνήθως!!
Για διάβασε εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655

Ευχαριστώ για το λινκ! Το τύπωσα κ το διαβάζω κιόλας! Σ' ευχαριστώ πολύ