Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΠΕΤΡΕΣ ΘΑΛΛΑΣΗΣ

giorgakis
26-08-07, 21:35
Καλησπέρα στην παρέα

Μάζεψα μερικές θαλλάσιες πέτρες(η μικρη μου κόρη δηλαδή τις μάζεψε)

Τις έχω βράσει, τις έπλινα με χλωρίνη και σκέφτομαι να τις ξαναβράσω.
Οι πέτρες μαζεύτηκαν από μια καθαρή παραλία. (Αγιόκαμπος), και δεν έχουν αιχμές. Επιπλέον όταν έριξα χλωρίνη δεν άφρισαν. Απλά έβγαλαν σαπουνά αφού τις έτριψα

1)Μπορώ να τις τοποθετήσω στο ενυδρείο (Δεν έχει στρώσει ακόμη, δεν έχω βάλει μέσα φυτά) ????
2)Θα έχει μεγάλη επίπτωση στα μελοντικά ψάρια???
(Σκέφτομαι να βάλω γατόψαρα και τιγράκια)

Σας ευχαριστώ.
Υ.Γ.
Το 1998 (πριν 19 χρονια) είχα ένα ακόμη ενυδρεία το οποίο κατασκεύασα μόνος μου (από την αρχή, με έπιπλο και τζάμια) περίπου 120 λίτρων. Δυστυχώς για τότε, δεν υπήρχε τρόπος πληροφόρησης σαν και αυτόν που υπάρχει σήμερα. Απλά ήθελα να το αναφέρω, για να εκτιμήσουν περισσότερο οι νεότεροι το υπάρχον FORUM

Yiannis59
26-08-07, 22:20
Αν θες να δεις αν αφρίζει ρίξε aquaforte στην χλωρίνη δεν αφρίζει

_antonis_
26-08-07, 22:47
Φυσικά το εκτιμούμε , γι' αυτό είμαστε εδώ κάθε μέρα! Όταν ρώτησα εγώ στο πετ σόπ για πέτρες θαλάσσης, απλά μου είπε ότι ήθελαν βράσιμο 8 ώρες. Δεν το έκανα ποτέ όμως, αλλά δε μου είχε πεί τίποτα για χλωρίνη κτλ. Πιστεύω όμως μετά τη χλωρίνη, θα θέλει ξανά βράσιμο. Θα σου πούν οι εμπειρότεροι..

giagligian
26-08-07, 22:55
Δηλαδή παιδιά μπορούμε να βάλουμε οποιαδήποτε πέτρα βρούμε (στη θάλασσα) μέσα στο ενυδρείο μας, με το τεστ του άκουφορτε απλώς, και ένα ξέβγαλμα? :confused:. Έτσι απλά? Δεν συντρέχει κανένας άλλος κίνδυνος?

Yiannis59
26-08-07, 22:56
Μετα την χλωρίνη θέλει καλο πλύσιμο και αντιχλωριο

PascM
27-08-07, 02:37
1)Μπορώ να τις τοποθετήσω στο ενυδρείο (Δεν έχει στρώσει ακόμη, δεν έχω βάλει μέσα φυτά) ????
2)Θα έχει μεγάλη επίπτωση στα μελοντικά ψάρια???
(Σκέφτομαι να βάλω γατόψαρα και τιγράκια)
Με τα ψάρια που θέλεις να βάλεις (κορυδόρας) δεν πρέπει οι πέτρες να είναι ασβεστολιθικές διότι θα ανεβάζουν την σκληρότητα κυρίως αλλά και το ΡΗ.

Το 1998 (πριν 19 χρονια)
εεε μήπως θές να πεις πριν 9 χρόνια? ή μήπως μιλάς για το 1988 ?

Δηλαδή παιδιά μπορούμε να βάλουμε οποιαδήποτε πέτρα βρούμε (στη θάλασσα) μέσα στο ενυδρείο μας, με το τεστ του άκουφορτε απλώς, και ένα ξέβγαλμα? :confused:. Έτσι απλά? Δεν συντρέχει κανένας άλλος κίνδυνος?
Ανάλογα τα ψάρια που φιλοξενούμε ή θέλουμε να φιλοξενήσουμε!! Δεν βάζουμε ασβεστολιθικές πέτρες όταν θέλουμε να έχουμε μαλακό νερό για τα ψάρια που θα φιλοξενήσουμε!

giorgakis
27-08-07, 09:27
Μιλώ για το 1988 (γέρασα πια και κρύβω χρόνια)