Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Eνα τελος στα σαλιγκαρια!!

Nik25
26-08-07, 13:12
Επειδη τον αλλο μηνα το νεο ενυδρειο μου θα ναι ετοιμο θελω να ρωτησω.
Πως θα γινει να μεταφυτευσω τα φυτα μου χωρις να παρω μαζι και τα ανεπιθυμητα σαλιγκαρια που εχω τωρα?Περα απο την λυση της χλωρινης (19-1) υπαρχει κατι αλλο?
Αν το νεο ενυδρειο το δουλεψω για καποιο καιρο ΜΟΝΟ με νερο οσμωσης θα εξοντωθουνε?Στο τωρινο εχω δεκαδες σαλιγκαρια (Κh-16 ,Gh-19) αλλα δεν ασχολουμαι επειδη συντομα θα ξεστηθει.
Ευχαριστω...

_antonis_
26-08-07, 13:54
Δες εδώ:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=18894

netblues
26-08-07, 15:08
Σαλιγκαρια και φυτα πανε πακετο.
Και αν δουλεψεις ενυδρειο με σκετο νερο οσμωσης και φυτά, θα παψουν να υπαρχουν φυτα πολυ προτου ενοχλήθουν τα σαλιγκαρια.

Nik25
26-08-07, 15:38
Και αν δουλεψεις ενυδρειο με σκετο νερο οσμωσης και φυτά, θα παψουν να υπαρχουν φυτα πολυ προτου ενοχλήθουν τα σαλιγκαρια.

Εννοουσα και με λιπανση....κανονικα.:rolleyes:

netblues
26-08-07, 15:49
Και γιατι να ενοχληθουν τα σαλιγκαρια τοτε?
Το πολυ πολυ να φανε τα σαλιγκαρια τα φυτα....

Nik25
26-08-07, 15:57
Και γιατι να ενοχληθουν τα σαλιγκαρια τοτε?
Το πολυ πολυ να φανε τα σαλιγκαρια τα φυτα....

Καπου διαβασα οτι αν η σκληροτητα ειναι παρα πολυ μικρη δεν θα μπορουν να επιβιωσουν επειδη δεν θα μπορουν να σχηματισουν κελυφος

netblues
26-08-07, 16:24
Τα φυτα χωρις GH/KH ουσιες... Δεν...

Nik25
26-08-07, 16:33
Δεν μιλησα για μηδενικες τιμες αλλα για πολυ χαμηλες..(1-2).Εφοσον τα φυτα θα λιπαινονται κανονικα θα υπαρξει προβλημα?

_antonis_
26-08-07, 16:44
Βασικά γιατί θες να ξεφορτωθείς τα σαλιγκάρια? Τρώνε τα φυτά σου ή απλά δε σ'αρέσουν? Επίσης, δεν τρώνε τα φυτά ΟΛΑ τα είδη σαλιγκαριών. Νομίζω αυτά τα σαλιγκάρια που αναπτύσσονται μόνα τους, δεν τα τρώνε. Κάποια άλλα (δυστυχώς δεν ξέρω είδος) που είχα βάλει εγώ επίτηδες, μου τα έκαναν χάλια. Οπότε, άν δεν τρώνε τα φυτά σου, άφησέ τα. Άν τα τρώνε, κάνε αυτό που σου είπα στο προηγούμενο post μου. Πάντα όμως θα εμφανίζονται σαλιγκάρια απο μόνα τους...(κατάλαβες τίποτα?:(:rolleyes:)

Nik25
26-08-07, 16:57
Κολλανε παντου πανω στα τζαμια μεχρι μεσα στο φιλτρο εχουν μπει...η κατασταση ειναι ανεξελεγκτη.Καθε μερα βλεπω και πιο πολλα!Ειναι αντιαισθητικο οσο να ναι!Οσο για τα φυτα εχω παρατηρησει καποιες μικρες τρυπουλες σε ορισμενα φυτα μου...zw

giagligian
26-08-07, 17:12
Εγώ προτείνω να πετάξεις τα σαλιγκάρια και να βάλεις μέσα 2 γλύφτες να στα κάνουν λαμπίκο όλα :D:D:D Και δεν θα έχεις και τον κίνδυνο του πολλαπλασιασμού.

klaz
26-08-07, 17:16
Εγώ προτείνω να πετάξεις τα σαλιγκάρια και να βάλεις μέσα 2 γλύφτες να στα κάνουν λαμπίκο όλα ..μαζι μιλαμε,και χωρια καταλαβαινουμε..μου φαινεται.....:rolleyes:zw:D

Nik25
26-08-07, 17:19
Κολλανε παντου πανω στα τζαμια μεχρι μεσα στο φιλτρο εχουν μπει...η κατασταση ειναι ανεξελεγκτη.Καθε μερα βλεπω και πιο πολλα .

......

_antonis_
26-08-07, 17:34
Ότι και να κάνεις σαλιγκάρια πάντα θα υπάρχουν. Οι τρύπες δε νομίζω να δημιουργούνται από τα σαλιγκάρια, χωρίς να παίρνω και όρκο βέβαια. Πάντως μπορείς να κάνεις αυτό που σου είπα στη πρώτη μου απάντηση, να ξεφορτώνεσαι αρκετά έτσι, γιατί μάλλον δε σ' αρέσουν να φαίνονται. Άν κάνεις εκείνη τη μέθοδο μια φορά στο τόσο, θα έχεις πολύ λίγα, που δε πιστεύω να σε πειράζουν...

stav
27-08-07, 10:29
Nik25,μια αλλη λυση για τα φυτα που εχουν σαλιγκαρια ειναι να αγορασεις
διαλυμα στυψης.Διαλυεις 1 κουταλακι του γλυκου στυψη σε 1 λιτρο νερου,
βουτας τα φυλλα του φυτου για δεκα λεπτα στο διαλυμα και μετα τα
ξεπλενεις καλα με νερο της βρυσης.