Επιστροφή στο Forum : ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ
Τι να πώ....
Συγχαρητήρια Σταύρο. Τέλειο.Φοβερό.Εντυπωσιακό. ...
(Και ο φωτοχάλιας ... καλός κι αυτός)
3 εγκεφαλικα στη σειρα επαθα... -+10 :D
ΑΞΙΟΣ !!!! ΒΑΣΙΛΙΑΣ !!! :smt029
Mέτρια πράγματα, μπορείς και καλύτερα.:p
Αποκλείεται να είναι τόσο όμορφο, μάλλον έχει πέσει πολύ photoshop.:D
Υ.Γ. Βρε Ζ_Χ, μήπως μπορείς να κάνεις και το δικό μου το χάλι να δείχνει κάπως έτσι?
κωστα για να σου τσακισω τις ελπιδες για foto shop σου λεω οτι απο κοντα κολλας τοσο πολυ που οταν καταλαβεις ποσο ανοιχτο ειναι το στομα σου ηδη εχεις καμια 10αρια αποικιες μυγας μεσα
Πλεον δεν μου κανει εντυπωση οτι δω απο τον Στρατηγο.
Το εχει το ταλεντο...
Πολύ ωραία παιδια μπράβο καταπληκτική προσπάθεια, αλλά και οι φωτο πολύ πρώτες , εγώ όλο θαμπές βγάζω αχριστήλα!! :smt017
Ισως το ποιο ομορφο Ελληνικο φυτεμενο!
ΕΥΓΕ!
Εγω αρχαριος ειμαι αλλα ............
δεν υπαρχει ...........δεν .
:smt120:smt120:smt120:smt120:smt120
:smt120:smt120:smt120:smt041:smt041:smt041
Μπράβο Στρατηγέ μου.....ΕΓΡΑΨΕΣ για μια ακόμη φορά....
Δεν είναι ίσως...
ΕΙΝΑΙ σίγουρα το καλύτερο ελληνικό φυτεμένο παιδιά και μάλιστα πολύ μπροστά για τα ελληνικά δεδομένα....:smt041:smt041
ΜΠΡΆΒΟ και σε εσένα παλιοαλήτη....(ΖΧ)
Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο !!!
:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041
Τσιόνογλου Σταύρος
06-12-09, 20:50
Ευχαριστω πολύ για τα καλά λόγια όλων σας,όπως επίσης θα ήθέλα να ευχαριστήσω των αγαπητό φίλο ΖΧ και Paco που κουβαλήθηκαν απο τη Θεσ/νίκη για να τραβήξουν τις φώτο και τον αγαπητο GIORGOSKARA με τον οποίο καθημερινά τρώμε τα μουστάκια μας και στίβουμε το μυαλό μας προσπαθόντας να κάνουμε τα ενυδρεία μας οσο καλύτερα μπορούμε ,βοηθόντας παράλληλα και άλλους συνχομπίστες της πόλης μας (ΖΧ να ετοιμάζεσαι για ακόμη πιο τρελλές φώτο απο τα άλλα ενυδρεία φίλων που σου είπα),με αποτέλεσμα να έχει ανέβει αρκετά το επίπεδο στην πόλη μου ,και να αναγκάζονται και τα μαγαζιά να φέρνουν πραγματάκια τα οποία πολλές φορες δεν τα βρίσκουμε σε μεγαλύτερες πόλεις.
Αυτο που θα ήθελα να προσθέσω για το ενυδρείο μου είναι οτι στην παρούσα κατάσταση δεν ήταν και στα καλύτερα του,διότι είχαμε αναβάλει την φωτογράφηση που είχε προγραμματισθει πριν 10 ημέρες λογω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος (το οποίο δυστυχώς δεν τελείωσε)με αποτέλεσμα το κλάδεμα να έχει γίνει βιαστικά και να έχουν περάσει μόνο 7 ημέρες απο το κλάδεμα ,όπως και ή λίπανση επιπόλαια,ωστε τα φυτά να μην είναι στα καλύτερα τους .
andreas213
06-12-09, 21:11
Ευχαριστω πολύ για τα καλά λόγια όλων σας,όπως επίσης θα ήθέλα να ευχαριστήσω των αγαπητό φίλο ΖΧ και Paco που κουβαλήθηκαν απο τη Θεσ/νίκη για να τραβήξουν τις φώτο και τον αγαπητο GIORGOSKARA με τον οποίο καθημερινά τρώμε τα μουστάκια μας και στίβουμε το μυαλό μας προσπαθόντας να κάνουμε τα ενυδρεία μας οσο καλύτερα μπορούμε ,βοηθόντας παράλληλα και άλλους συνχομπίστες της πόλης μας (ΖΧ να ετοιμάζεσαι για ακόμη πιο τρελλές φώτο απο τα άλλα ενυδρεία φίλων που σου είπα),με αποτέλεσμα να έχει ανέβει αρκετά το επίπεδο στην πόλη μου ,και να αναγκάζονται και τα μαγαζιά να φέρνουν πραγματάκια τα οποία πολλές φορες δεν τα βρίσκουμε σε μεγαλύτερες πόλεις.
Αυτο που θα ήθελα να προσθέσω για το ενυδρείο μου είναι οτι στην παρούσα κατάσταση δεν ήταν και στα καλύτερα του,διότι είχαμε αναβάλει την φωτογράφηση που είχε προγραμματισθει πριν 10 ημέρες λογω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος (το οποίο δυστυχώς δεν τελείωσε)με αποτέλεσμα το κλάδεμα να έχει γίνει βιαστικά και να έχουν περάσει μόνο 7 ημέρες απο το κλάδεμα ,όπως και ή λίπανση επιπόλαια,ωστε τα φυτά να μην είναι στα καλύτερα τους .
ελπιζω τα κακα να περασουν...οσο για το ενυδρειο ειναι ενα διαμαντι και φαινεται ποσο μερακλης εισαι.να το χαιρεστε και αντε να κατεβει και σε κανεναν διαγωνισμο να μεινουν και οι αλλοι με ανοιχτο το στομα.ειναι καταπληκτικο!!!συγχαρητηρια
ευγε!!! :smt041:smt041:smt041
Στρατηγε μου σου λεω με το χερι στην καρδια οτι το ενυδρειο ειναι πιο ομορφο απο ποτε!!!
Κρατα το τουλαχιστον 2 μηνες και μετα κανουμε το θαλασσινο! :smt077
Giannhs Pol
09-12-09, 23:54
Τα λόγια είναι περιττά. Έδωσες ρέστα πάλι Σταύρο όπως πάντα.. συγχαρητήρια..!!!!
Τσιόνογλου Σταύρος
11-12-09, 13:46
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ.(Τόλη ευχαριστώ πολύ).
Αν σας πω οτι απο χθες άρχισα να σκέφτομαι το καινούργιο aquascaping Θα με κυνηγήσετε χιχιχιχι:D.Το παρόν ενυδρείο θα διαλυθεί εντελώς και θα γίνει κάτι σε πιο φυσικό με πέτρες και ξύλα και φυτά αργής ανάπτυξης οπως Microsorum (pteropus "narrow","Philippine"και"Windelov") ,anubia barteri nana Petite,Bolbidis heudelotii,διάφορα είδη Moss πάνω στα ξύλα και σε επιλεγμένα σημεία στις πέτρες και κάποια εύκολα γρασίδια (Echinodorus tenellus,Lilaeopsis brasiliensis,Marsilea hirsuta,Staurogine sp.)σε επιλεγμένα σημεία ωστε να φαίνεται ο βυθός.
Οπότε όπως καταλαβαίνεται απο βδομάδα βούρ στα Πιέρια για ξύλα και κλαδια ,και στη μάντρα που δουλεύει η γυνάικα για κοτρώνες και κοτρωνάκια.
Πήγαινε καλύτερα για καμιά βουτιά στην αγια τριαδα!!!;)
Τσιόνογλου Σταύρος
11-12-09, 14:10
Πήγαινε καλύτερα για καμιά βουτιά στην αγια τριαδα!!!;)
Λες να κάνω καμμια βουτιά τα Θεοφάνια για το Σταυρό.:D
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ.(Τόλη ευχαριστώ πολύ).
Αν σας πω οτι απο χθες άρχισα να σκέφτομαι το καινούργιο aquascaping Θα με κυνηγήσετε χιχιχιχι:D.Το παρόν ενυδρείο θα διαλυθεί εντελώς και θα γίνει κάτι σε πιο φυσικό με πέτρες και ξύλα και φυτά αργής ανάπτυξης οπως Microsorum (pteropus "narrow","Philippine"και"Windelov") ,anubia barteri nana Petite,Bolbidis heudelotii,διάφορα είδη Moss πάνω στα ξύλα και σε επιλεγμένα σημεία στις πέτρες και κάποια εύκολα γρασίδια (Echinodorus tenellus,Lilaeopsis brasiliensis,Marsilea hirsuta,Staurogine sp.)σε επιλεγμένα σημεία ωστε να φαίνεται ο βυθός.
Οπότε όπως καταλαβαίνεται απο βδομάδα βούρ στα Πιέρια για ξύλα και κλαδια ,και στη μάντρα που δουλεύει η γυνάικα για κοτρώνες και κοτρωνάκια.Φτανει Σταυρο πονεσαν τα ματια μας απο αυτο που βλεπουμε τι θες να παθουμε και κανενα εγκεφαλικο φτανει δηλαδη λυπησου μας ρε φιλε..............
-------------------------
:):):):):):):):):):):):):)
Σταύρο έχει δίκιο ο Βασιλάκης !!!
Απ΄όσες φορές το έχω δεί το ενυδρείο το συγκεκριμένο στήσιμο είναι μακράν το πιο όμορφο!!!!
Κρίμα να το χαλάσεις , αλλά και το επόμενο θα είναι τέλειο!!!
Περιμένουμε τις εξελίξεις με αγωνιά.
Τσιόνογλου Σταύρος
12-01-10, 21:27
Το παλιο το πήρε ο καινούργιος χρόνος και να το νέο aquascape ,λείπουν ακόμη τα περισσότερα φυτά και φυσικά τα ψάρια και σήμερα προστέθηκαν μερικά ξύλα ακόμη.
Το βλέπω εγώ, πάλι οφθαλμίατρο θα χρειαστούμε :)
..τον καρδιολογο που τον πας...:p:D
εχω παρει υπογλωσσια και τα εχω διπλα στο pc...μολις το σκασει...θα τα εχω στο χερι....:D
εχω παρει υπογλωσσια και τα εχω διπλα στο pc...μολις το σκασει...θα τα εχω στο χερι....:D
για λεξοτανίλ μας βλέπω..
Τσιόνογλου Σταύρος
01-02-10, 21:35
Και μερικές φώτο κακής ποιότητας :D μετά την προσθήκη των φυτών,για καλύτερες φωτο θα περιμένετε.
για αλλη μια φορα ....ΑΠΑΙΧΤΟ...(οχι που δεν θα ηταν)...και τωρα ξερεις ε..?? βουρ για το ada..xax
πολυ ωραιο στησιμο!!!!!!!!!
Το λατρεύω!!!θα μου μάθεις κι εμένα???:)
Αμαν βρε Σταύρο... γιατί μας καταστρέφεις βραδιάτικα? Τι να πω... :smt089:smt089:smt089:smt089
Αψογος Σταυρο ! Σε 3 μηνες θα ειναι ωριμο και ετοιμο για φωτογραφιση ;)
Ξεκουραστο το βλεπω αυτο, δεν θα εχεις πολλα κλαδεματα :)
CO2 θα εχει; Πολυ θα ηθελα να μπορουσα να το δω απο κοντα !
Τσιόνογλου Σταύρος
02-02-10, 00:56
Αψογος Σταυρο ! Σε 3 μηνες θα ειναι ωριμο και ετοιμο για φωτογραφιση ;)Μακάρι να πάνε όλα καλά και θα έρθει και η ωρα του φωτογράφου ήδη τον έχω καπαρώσει απο τώρα.
Ξεκουραστο το βλεπω αυτο, δεν θα εχεις πολλα κλαδεματα :) Απο το στόμα σου και στου Θεού το αυτί.
CO2 θα εχει; Πολυ θα ηθελα να μπορουσα να το δω απο κοντα ! Λειτουργεί ακριβώς με τον ιδιο εξοπλισμό και των προηγούμενων Aquascape.Εχει CO2 λιπάματα αυτή τη στιγμή πέφτουν ελάχιστα 1-2 φορές την εβδομάδα και σε πολύ μικρή ποσότητα και απότι φαίνεται αν και έχουν περάσει 2 βδομάδες τα πράγματα πάνε καλά.
Λειτουργεί ακριβώς με τον ιδιο εξοπλισμό και των προηγούμενων Aquascape.Εχει CO2 λιπάματα αυτή τη στιγμή πέφτουν ελάχιστα 1-2 φορές την εβδομάδα και σε πολύ μικρή ποσότητα και απότι φαίνεται αν και έχουν περάσει 2 βδομάδες τα πράγματα πάνε καλά.
Μάλλον θες επίσημη πρόσκληση για να έρθεις ε;:D
ΠΟΛΛΑΑΑΑ υποσχομενο....;)
μπραβο Σταυρο!!!
GIORGOSKARA
22-02-10, 20:56
http://img715.imageshack.us/img715/2995/jbklhv.jpg
http://img191.imageshack.us/img191/4626/st837171.jpg
http://img715.imageshack.us/img715/5674/st837174.jpghttp://img109.imageshack.us/img109/2170/st837178.jpg
http://img37.imageshack.us/img37/9281/st837179x.jpg
http://img37.imageshack.us/img37/2108/st837181.jpg
http://img685.imageshack.us/img685/908/st837182.jpghttp://img109.imageshack.us/img109/5830/st837165.jpg
Δεν εχω λογια!...:smt041
..στο υπολοιπο χαλικι θα βαλεις καποιο "χαλακι"...:confused:
Χεχε γαριδο-maniac και ο Στρατηγος :D ωραιες οι bee. ;) Το ενυδρειο πανεμορφο, θελουν λιγο χρονο ακομη τα φυτα να γεμισει και θα ειναι σουπερ !
Πωπω, πα νε μο ρφο! έεετσι,βάζε μας ιδέες :D:rolleyes:
Παπαδόπουλος Κώστας
23-02-10, 08:31
Πολύ όμορφο έγινε το ενυδρείο Σταύρο. Αυτές οι ρίζες είναι φανταστικές. Μπράβο και πάλι.
chemical mac
23-02-10, 09:00
Αυτό είναι επιτέλους ένα σοβαρό ενυδρείο :D το θέμα είναι να συγκρατηθείς στρατηγέ μου :D
Τσιόνογλου Σταύρος
23-02-10, 09:29
Ούτε χαλάκι θα μπεί ούτε τίποτε άλλο ,είπαμε αυτο θα είναι τεμπέλικο ενυδρείο, καλά καλά εδω και ένα μήνα ούτε λιπάσματα δεν έχω ρήξει ακόμη και τα φώτα ανάβουν 5 1/2 ωρες ακόμη. Οικονομικό ενυδρείο πάει με το ρέύμα της εποχής.
Ευχαριστω για τα καλά σας λόγια.:p
...εμενα μου αρεσει στην 3η φωτο η "ψαρουκλα" που "φερμαρει" τα μικρα.....:smt020
...εμενα μου αρεσει στην 3η φωτο η "ψαρουκλα" που "φερμαρει" τα μικρα.....:smt020
ειδες και συ πως φερμαρει το σκυλοψαρο με ενα γελιο να :D:smt077:smt106:smt106:smt106
Σταυρο για ακομα μια φορα μας εστειλες για τσαι θα τα πουμε και απο κοντα στην κοπη
και παλι μπραβο:smt041:smt041:smt041
ετσι ετσι!!! με την κριση εχουμε αναγκη απο πανεμορφες αλλα και οικονομικες ιδεες...;)
σταυρο κουκλι γινεται!!!:smt041
Τα τελευταία 3 χρόνια συντηρώ δύο ενυδρεία σ'αυτήν την λογική , χαμηλός φωτισμός χωρίς θέματα με άλγη , κάθε 15 μέρες αλλαγή 50% , κλάδεμα χωρίς ψαλίδι εννοείται και που και που λίγο Power4 και Potassium σκόνη.
Έχεις ένα πανέμορφο ξεκίνημα με λίγο κόπο .
Θα γίνει το αγαπημένο σου !
Και μια και το'φερε η κουβέντα Σταύρε http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38112
ψήνεσαι ; :smt082
Τσιόνογλου Σταύρος
23-02-10, 16:41
Τα τελευταία 3 χρόνια συντηρώ δύο ενυδρεία σ'αυτήν την λογική , χαμηλός φωτισμός χωρίς θέματα με άλγη , κάθε 15 μέρες αλλαγή 50% , κλάδεμα χωρίς ψαλίδι εννοείται και που και που λίγο Power4 και Potassium σκόνη.
Έχεις ένα πανέμορφο ξεκίνημα με λίγο κόπο .
Θα γίνει το αγαπημένο σου !
Και μια και το'φερε η κουβέντα Σταύρε http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38112
ψήνεσαι ; :smt082
Απο τέτοιο ξεκίνησα και μάλιστα 450λ.και σε εποχές που σου έπιαναν τον ω!!!!!!αλλά τότε ήταν πολύ ασύμφορο και λόγω κόστους και πιο πολύ λόγω μεταθέσεων μέσα σε 2-3 χρόνια το χάλασα.
Νο comment , είναι ………………………….:smt054:smt053:smt119:smt060:smt10 3 :smt118:smt050
και μετα χαιρομαστε εμεις με τα δικα μας ενυδρεια....ντρεπομαι να ξαναβαλω φωτο του ενυδρειου μου μετα απο αυτο που ειδα....
ειναι Τ Ε Λ Ε Ι Ο!!!!!!!!
Πολυ ωραιος οπως παντα ο κ.Σταυρος.
Μπραβο,μπραβο, αλλα μια παρατηρηση θα ηθελα να κανω.
Την αφισα που φαινεται για background στην 3η φωτογραφια καλυτερα να την βγαλεις!!!
Τρομαζεις τα ψαρια!!!!!!! :) :) :)
Στρατηγε μου,παλι αρχισες τα ιδια...
Κουκλα θα γινει..
Τσιόνογλου Σταύρος
19-03-10, 11:57
Όπως είναι το ενυδρείο τώρα:
Πολυ ωραιο αποτελεσμα!.. αυτη η γωνια εχει γινει φοβερη!...
..το μονο που δεν μου αρεσει ειναι οτι πανω αριστερα υπαρχει ενα "κενο"...:confused:
Τσιόνογλου Σταύρος
19-03-10, 14:59
Πολυ ωραιο αποτελεσμα!.. αυτη η γωνια εχει γινει φοβερη!...
..το μονο που δεν μου αρεσει ειναι οτι πανω αριστερα υπαρχει ενα "κενο"...:confused:
Βρε Ηλία όλη η αριστερη πλευρα θα παραμείνει κενη εσυ είδες πάνω αριστερα ,σχολιάζουμε μονο για να λέμε κάτι.:D
Μου αρέσει πολύ!!! Τέρμα, τα κρέμασες τα ψαλίδια σου Σταύρο?
(Δεν σκέφτεσαι για κανένα εύκολο γρασιδάκι αριστερά?)
Σταύρε τι να πω , είναι πανέμορφο :smt038
Μέχρι τι ύψος θες να φτάσεις τα ψηλά σου φυτά ;
Οι πέτρες "δέσανε" με τις ρίζες με φυσικότητα , φρόντισε να φαίνονται και τα δύο!
Τα aquascape σε κλίμακα 1:1 είναι τα αγαπημένα μου.
Καλη αναπτυξη Σταυρο! αρχισε να δειχνει.
Η Hydrocotyle που φαινεται,ποιο ειδος ειναι verticillata ή leucocephala ;
Τσιόνογλου Σταύρος
19-03-10, 16:47
lion Μου αρέσει πολύ!!! Τέρμα, τα κρέμασες τα ψαλίδια σου Σταύρο?
(Δεν σκέφτεσαι για κανένα εύκολο γρασιδάκι αριστερά?)
Κάτι σκέφτηκα στην αρχή γιατι το Staurogyne μου έβγαλε την ψυχή αλλά εδω και μια βδομάδα βλέπω οτι άρχισε να αναπτύσσεται και να βγάζει ωραίο φύλλο ξανά ,για αυτό λέω να μη βάλω τίποτε και να το αφήσω ως έχει.
gaiaΜέχρι τι ύψος θες να φτάσεις τα ψηλά σου φυτά ;
Οι πέτρες "δέσανε" με τις ρίζες με φυσικότητα , φρόντισε να φαίνονται και τα δύο!
Τα aquascape σε κλίμακα 1:1 είναι τα αγαπημένα μου.
Το ύψος λέω να το ανεβάσω καμμια 15αρια πόντους ακόμη αλλα αυτο το microsorum narrow βρε παιδί μου ενω έχει βγάλει πάρα πολλά καινούργια φύλλα το μήκος τους δεν ξεπερνα τα 10- εκ ενω στο κατάλογο της tropica το έδινε εως και 20 εκ σε μένα βρήκε να πάρει τι μίνιμουμ ύψος 10εκ.Βέβαια έχω το Heudelotii απο δίπλα το οποίο γίνεται πολύ ωραίο με αρκετά μεγάλα φύλα το οποίο μάλλον θα δώσει και το τελικό υψος των φυτών.Οντως οι πέτρες με τα ξύλα δέσανε ωραία δεν υπάρχει περίπτωση να τα αφήσω να καλυφθούν απο φυτά ,οτι ξεφεύγει θα κλαδεύεται.
Βέβαια ακόμη το ενυδρείο λειτουργεί με φωτισμό στις 5 1/2 ωρες και με μηδαμινη λίπανση γιατι κάτι πηγε να γίνει με άλγη αλλά ευτυχώς την γλύτωσα.Πιστεύω σε κάνα 2μηνο και με φωτογραφίες απο τον Μάγο του Fo.....op :D θα δείξει πιο ωραία .
Raven Η Hydrocotyle που φαινεται,ποιο ειδος ειναι verticillata ή leucocephala ;
Δεν είναι Hydrocotyle Αλέξανδρε είναi Cardamine Lyrata.
Σταυρο και τα δικα μου τα μπραβο. Αντε να παιρνω ιδεες, γιατι ετοιμαζω και εγω καινουργιο και δεν εχω αποφασισει ακομα.
Να ρωτησω?
Εχεις βαλει φυτα επιφανειας,σωστα?
Αυτα δεν θα κοβουν το φως?Αν και νομιζω εχεις μεταλου ακομα.
Και το ρωταω αυτο για τα πογκοστεμον πιο πολυ,που εχεις βαλει.Γιατι σε ενυδρειο με λιγο σχετικα φωτισμο ειχαν φτασει στους 20 ποντους σχεδον για να βρουν φως και καλυψαν την προσοψη.Σε μενα που εχω 1 και Watt ανα λιτρο τα κραταω αρκετα χαμηλα.
πανεμορφο Σταυρο!!!:smt041
Τσιόνογλου Σταύρος
19-03-10, 21:15
Να παραθέσω και λίγα στοιχεία του ενυδρείου:
Διαστάσεις:1,20 Χ 0,52 Χ 0,80.
Όγκος:400 Λίτρα καθαρά.
Κατηγορία:Φυτεμένο ενυδρείο στυλ ΖΟΥΓΚΛΕ :D.
Φυτά: Anubias barteri var. nana,Bolbitis heudelotii,Cardamine lyrata,Cryptocoryne crispatula var. balansae,Microsorum pteropus "Narrow",Monosolenium tenerum,Pogostemon helferi,Riccardia graeffei,Sagittaria subulata,Staurogyne sp.,Taxiphyllum barbieri (Vesicularia), Vesicularia dubyana "Christmas". Ψάρια / Άλλα είδη:50 Hyphessobrygon amandae, 12 Nanostomus beckfordi,4 Otocinclus macrospilus,10 Cardina japonica,30+ Neocaridina heteropoda,10 Caridina cantonensis (Bee).
Διακοσμητικά υλικά:
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.): Βράχοι Atlas,Ξύλα Red moor,χαλίκη υπόστρωμα Seachem flourite,λεπτοκοκκο μη ασβεστολιθικο χαλίκι και υποστρωμα Tetra.
Φόντο:Δεν υπάρχει γιατι το ενυδρείο είναι 2 όψεων ως διαχωριστικό χώρου.
Φωτισμός:2 Χ 150 ΜΗ 5200Κ.
Διάρκεια φωτισμού:5 1/2 ώρες.Προς το παρόν
Φιλτράρισμα:2 Χ 2028ΕΗΕΙΜ Φουλ με βιολογικό υλικο και τα σφουγγάρια τους.
Θερμοστάτης:2Χ300W εξωτερικοί Hydor.
Λίπανση:Σχεδόν τίποτε παρα μόνο 2 ml Seachem Flourish μετα απο την αλλαγή νερου. Παροχή CO2:΄Πλήρες σύστημα CO2 με Controller PH (180Φυσ/λεπτό)
Παράμετροι:
pH:6,75
Γενική σκληρότητα (GH):9
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):6
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):<5
Φωσφορικά (PO4):0,25
Αλλαγές νερού:40% κάθε Σάββατο με νερό 100% από ΑΟ με την προσθήκη Trace και ηλεκτρολυτών (στην κατάλληλη θερμοκρασία πάντα)
Θερμοκρασία:25οC
Άλλες πληροφορίες:Το ενυδρείο τρέχει με τα υπάρχοντα φυτά εδω και 50 μέρες ,η ανάπτυξη τους είναι ικανοποιητική ,εκτός απο το Staurogyne sp. που μου εβγαλε την πίστη στην αρχη ,αλλά τώρα άρχισε να ανακάμπτει.
Προσωρινά έχουν μπει και λιγα φυτά επιφανείας (Pistia) τα οποία αργότερα θα βγούν.Λόγω της κυκλοφορίας τα φυτά επιφανείας δεν παραμένουν σε ένα σημείο για αυτό και δεν δημιουργούν πρόβλημα στον φωτισμό των υπόλοιπων φυτών,παρέχουν όμως την αίσθηση της ασφάλειας στα Nanostomus τα οποία την ωρα του φαγητου στην αρχή ηταν πολύ δειλα ,αλλα με την προσθηκη των φυτών επιφανείας ανεβενουν μέχρι την επιφάνεια ανάμεσα στις ρίζες αυτών και τρέφονται ανενόχλητα ακολουθόντας την κίνηση των φυτών.
Σταυρε που τα βρηκες τα amandae που εχω μονο 3 και ειναι αλλου για αλλου τα ερμα?
Εχει σε κανα μαγαζι επανω,γιατι εδω δεν...
Τσιόνογλου Σταύρος
19-03-10, 21:49
Σταυρε που τα βρηκες τα amandae που εχω μονο 3 και ειναι αλλου για αλλου τα ερμα?
Τα πρώτα τα είχα πάρει πριν απο 2 χρόνια περίπου και για αρκετό καιρο έψαχνα αλλά δεν μπορούσα να βρω .Μια φορα πρέπει να είχε φέρει το μαγαζι που δούλευε ο Nidal .Παλια είχε φέρει ο ΑΖΟΡΕΣ στη Θεσ/νικη αλλά δεν ξαναέφερε γιατι δεν είχαν ζήτηση και τώρα τελευταία πίεσα τον Αμαζόνιο συην Αγγελάκη Θε/νίκη να φέρει και έφερε με χίλια ζόρια καθόσον δεν έχουν ζήτηση ,απόσο ξέρω πρέπει να έχει ακόμη γιατι χθες πρέπει να πήρε ο potami.
Θα τους παρω ενα τηλεφωνο μπας και...
Ευχαριστω!
water_turtle_lover
19-03-10, 22:27
Βρε παιδια αμαν δηλαδη!!!Μια ο ενας,μια ο αλλος,πιο χαλια ενυδρειο να παρουσιασετε δεν εχετε??:DΑφηστε και εμας τους κοινους θνητους να βαλουμε καμια μοςς στο ενυδρειο μας χωρις τυψεις που την βαλαμε στραβα και ειναι καρακουτσουρεμενες!!!:DΜε αυτα που βλεπω αντε μετα να στησω το πρωτο μου ενυδρειο..Απο τα Χριστουγεννα το εχω και μια ο ενας,μια ο αλλος,δεν με εχετε να το στησω:D:D:D....Τωρα περα απο την πλακα...το ενυδρειο ειναι απλα ΑΠΑΙΧΤΟ!!!!:p
πριν λιγες μερες ημουν ζωοφολια αλεξανδρουπολης και ειχε πολλα κομματια...για παρε ενα τηλ αν δε βρεις σαλονικα...δε νομιζω να εκανα λαθος για το ειδος..
Τσιόνογλου Σταύρος
08-04-10, 21:40
Λιγες φωτογραφίες πριν το τελικό αποτέλεσμα,αφου έγινε ενα μικρό κλάδεμα ,και αφαίρεση κάποιον φυτών που περισσευαν.
Μπραβο Σταυρο ειναι πολύ ωραίο..;)
γιατι το κλαδεψες:grin::grin::grin:τελειο ηταν τελειο ειναι!!!
Όσο πάει και γίνεται καλύτερο. Στρατηγέείσαι άπαιχτος!
Παπαδόπουλος Κώστας
08-04-10, 22:40
Σούπερ Σταύρο. Εξαιρετικό αποτέλεσμα :smt041
Σταύρο δε χορταίνω να βλέπω το ενυδρείο σου!!!:)
εξαιρετικο!!!:p
αυτα τα νεριτινα αν δε σκορπουσαν τα αυγα τους οπου να ειναι θα ηταν ακομη πιο συμπαθητικα...:D
Αχχ δε με κόβουν η φωτογραφίες μου έδηξες τα videakia και τρελαίνω :smt120:smt120
Είσαι πρώτος στρατηγέ :smt041:smt041:smt041:smt041:smt041
..οτι και να πω περιτο!...:smt041
Το ύψος λέω να το ανεβάσω καμμια 15αρια πόντους ακόμη αλλα αυτο το microsorum narrow βρε παιδί μου ενω έχει βγάλει πάρα πολλά καινούργια φύλλα το μήκος τους δεν ξεπερνα τα 10- εκ ενω στο κατάλογο της tropica το έδινε εως και 20 εκ σε μένα βρήκε να πάρει τι μίνιμουμ ύψος 10εκ.Βέβαια έχω το Heudelotii απο δίπλα το οποίο γίνεται πολύ ωραίο με αρκετά μεγάλα φύλα το οποίο μάλλον θα δώσει και το τελικό υψος των φυτών.[/COLOR]
Θα μου άρεζε και στις δύο εκδοχές και σε βάθος χρόνου θα κάνουν εναλλαγές ύψους τα δύο φυτά , με σωστό κλαδεματάκι θα το πας εκεί που σου αρέσει ;)
Το προχωράς πολύ ωραία , μπράβο :smt041
Τσιόνογλου Σταύρος
22-04-10, 22:29
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ff213-zaralis-img_8578.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ff213-zaralis-img_8590.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ff213-zaralis-img_8580.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ff213-zaralis-img_8584.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ff213-zaralis-img_8609.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ff213-zaralis-img_8614.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ff213-zaralis-img_8677.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ff213-zaralis-img_8594.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ff213-zaralis-img_8603.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ff213-zaralis-img_8622.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ff213-zaralis-img_8663.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-ff213-zaralis-img_8666.jpg
Πανέμορφο Σταύρο!! Ζωγραφιά !!!
αδιαμφισβητητα ενα απο τα ωραιοτερα ακουασκειπ ...μπραβο ...
Τσιόνογλου Σταύρος
22-04-10, 22:55
Ευχαριστω παιδια και σε λίγο καιρό με το καινούργιο aquascape.:D
Καταπληκτικό!!!
Είσαι έμπνευση Στρατηγέ μου ._
Το ψαράκι σε μια μικρή φωτό είναι Gastromyzon sp. ??
Τσιόνογλου Σταύρος
22-04-10, 23:43
Καταπληκτικό!!!
Είσαι έμπνευση Στρατηγέ μου ._
Το ψαράκι σε μια μικρή φωτό είναι Gastromyzon sp. ??
Beaufortia leveretti
Παρακαλω ?? :smt101 χε χε, χαρας το κουραγιο σου :p
Με τις φωτογραφιες του Χρηστου, φανηκε ποσο πραγματικα ομορφο ειναι αυτο το aquascape ! μου αρεσει πολυ!
Ότι και να πω θα είναι λίγο , απλά είναι απόλαυση
δεν παίζεται με σένα με τίποτα, στρατηγέ είσαι πρώτος
:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041: smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041
iliasselimis
23-04-10, 08:53
Συγχαρητήρια φίλε μου.Το ενυδρείο είναι ένα στολίδι.Μπράβο σου.:smt041
Dukas karolos
23-04-10, 11:08
Ρε σύ Σταυρο να πούμε,τι έχεις κάνει ρε αγόρι μου...πραγματική εικόνα βυθού με απίστευτα χρώματα,όλα φαίνονται τόσο ζωντανά,τόσο όμορφα..:smt041:smt041:smt041 και ο φωτογράφος έκανε και πάλι τέλεια δουλειά,του αξίζουν συγχαρητήρια!!!:smt041:smt041:smt041 Το πώς τα καταφέρνεις να μήν έχεις το παραμικρό στιγματάκι, (κάτι ας πούμε να αιωρείται,έστω λίγο <βρωμιά> στα φύλλα απο τα φυτά ρε αδερφέ!!) αυτό μου έκανε απο την πρώτη στιγμή εντύπωση που γνώρισα από κοντά το ενυδρείο σου... πραγματικά σε θαυμάζω,έχεις κάνει τέλεια δουλειά...χαίρομαι που σε γνώρισα στην αρχή της δικιάς μου εμπειρίας στο χόμπυ του ενυδρείου,που με τις γνώσεις σου με οδήγησες στο να ξεκινήσω σωστά και μου έδωσες το ερέθισμα για να ψάξω μαθω περισσότερα για το χώρο αυτό...Για άλλη μία φορά χίλια μπράβο...είσαι παράδειγμα προς μίμηση:D:D:D
Giannhs Pol
23-04-10, 14:52
Σταύρο τα λόγια είναι περιττά είναι αριστούργημα για ακόμα μια φορά ζωγράφισες από τα πιο ωραία ενυδρεία που έχω δει.. Mε της γνώσεις και την φαντασία που έχεις δεν σε πιάνει κανένας..! και τα συγχαρητήρια στον καλλιτέχνη τον Χρήστο είναι απίστευτος :smt041:smt041.. Τσιόνογλου Σταύρος ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ..!!!!!
Πανεμορφο!! :smt041:smt041:smt041
Μπραβο Σταυρο για το μερακι σου!! :p
εχπληχτικο!!!! οπως λεει και ενας μικρος φιλος...
μπραβο στον κατοχο και το φωτογραφο ;)
Σταύρο, πανέμορφο! Μπράβο για την εμπνευση και το εκπληκτικό αποτέλεσμα...
Κλεόβουλος
23-04-10, 18:54
:smt120 Χάλια,χάλια.......
Σταύρο ξήλωστο να το κάνουμε αφρικάνικο:D:D
Έλεος :smt120
Τσιόνογλου Σταύρος
24-04-10, 15:07
Ευχαριστω παιδια νάστε καλά.:p
Χριστόφορος Μίχας
24-04-10, 22:55
Με έχουν καλύψει πλήρως όλοι οι προηγούμενοι φίλοι . Το " αριστούργημα " για παράδειγμα ειπώθηκε. Υποβάλω κι εγώ τα σέβη μου. Είσαι καλλιτέχνης.
Πολλά συγχαρητήρια και από εμένα Σταύρο. :p υπέροχο aquascape…πραγματικό στολίδι :smt041:smt041:smt041
Δημητρης89
26-04-10, 01:21
απλα τελειο!!!!!
ειναι αυτονοητο οτι το στελνεις σε διαγωνισμο:smt020
Παπαδόπουλος Κώστας
26-04-10, 10:19
+-3 respect
Τα σεβη μου και απο μενα δασκαλε .Απλα δεν υπαρχει αντιπαλος!!!!!!!!!!
Σταυρο παλι εγραψες
τελειο keep walking
και οι φωτο πολυ καλες
να δουμε τη αλλο μας περιμενει :D
Τσιόνογλου Σταύρος
01-05-10, 18:27
Ευχαριστω παιδιά.:p
Σ.Τ.Ε.Φ.Α.Ν.Ο.Σ.
02-05-10, 03:02
Μπραβο σταυρο !!!
GIORGOSKARA
24-05-10, 10:24
:smt119:smt119:smt119 σταυρο αυριο φερε ενα κολλυριο στο μαγαζι...δεν θα χρεωνομαστε και κολλυρια εξαιτιας σου!!!
Τσιόνογλου Σταύρος
24-05-10, 20:20
Δυστυχώς το ενυδρείο σε λίγο καιρο θα αποτελέση παρελθόν ,λόγω ανωτέρας βίας ,όπως και η ενασχόληση μου με τα ενυδρεία,σε κανα 2 βδομάδες το ενυδρείο θα ξεστηθεί.
Δυστυχώς το ενυδρείο σε λίγο καιρο θα αποτελέση παρελθόν ,λόγω ανωτέρας βίας ,όπως και η ενασχόληση μου με τα ενυδρεία,σε κανα 2 βδομάδες το ενυδρείο θα ξεστηθεί.
κριμα..:(
Λυπαμαι πολυ που το ακουω Σταυρο :( ευχομαι ολα να πανε καλα και να μην χρειαστει να το ξεστησεις.
Tι να πω ! Λυπάμαι που ακούω κάτι τέτοιο !
Βέβαια κάθε τι έχει την προτεραιότητα του. Ελπίζω όλα να πάνε όπως επιθυμεις...
κρίμα θα χάσουμε μια μεγάλη πηγή έμπνευσης
ελπίζω είσαι υγιής και όλα τα άλλα θα διορθωθούν
Κρίμα Σταύρο. Δεν ξέρω τι ανωτέρα βία είναι αυτή αλλά ευχομαι τα καλύτερα.
(Και εαν μπορώ να βοηθήσω ....)
Τσιόνογλου Σταύρος
31-05-10, 22:33
THE END :(
Η τελευταία φωτογραφία είναι μαυρη γιατι μια - μια έβηνα για πάντα τις λάμπες αυτού του ενυδρείου.
Μέχρι και εγώ πόνεσα λίγο. Κρίμα.
ενα θα πω
ΚΑΘΕ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Περιμενω να δω τα καινουργια σου θαυματα
A ρε φιλε τοσους καφεδες ειχαμε πιει μπροστα στο ενυδρειο ... πολυ με στεναχωρησε το γεγονος !
Αλλα δε μασαμε μια εμεις , θα σε κανουμε λαμπαδα οταν ερθει η ωρα!!! ;)
Τσιόνογλου Σταύρος
01-06-10, 23:33
A ρε φιλε τοσους καφεδες ειχαμε πιει μπροστα στο ενυδρειο ... πολυ με στεναχωρησε το γεγονος !
Μολις τακτοποιηθω θα στήσω το καινούργιο μικρο βέβαια Μ:0,60Χ Π:0,50 Χ Υ:0,45 θα το κολλήσω την άλλη εβδομάδα να το έχω έτοιμο,ήδη αρχισα να αγοράζω ψιλοπράγματα για αυτό φωτιστικα έκπληξη κλπ,θα γίνει ενα High tech φυτεμένο.
Για το φαί που περιδρόμιαζες δεν λες τίποτε :D(την Κυριακή θα έχω κότσια )είσαι για μετα τη συγκέντρωση;)
Μολις τακτοποιηθω θα στήσω το καινούργιο μικρο βέβαια Μ:0,60Χ Π:0,50 Χ Υ:0,45 θα το κολλήσω την άλλη εβδομάδα να το έχω έτοιμο,ήδη αρχισα να αγοράζω ψιλοπράγματα για αυτό φωτιστικα έκπληξη κλπ,θα γίνει ενα High tech φυτεμένο.
πολύ μικροοοοοοοοοοοοοοοοο :D
Μικρο αλλα θαυματουργο στα χερια του Στρατηγου ;)
Σταυρο δεν προλαβα να ερθω Κατερινη να το δω απο κοντα το μεγαλο. Κριμα..
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.