Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Καπακια,λαμπες

jimfytakis
11-08-07, 23:07
Προσθεσα λαμπες στο ενυδρειο καρφουρ αλλα το αποτελεσμα δεν με ικανοποιει και η κατασκευη θελοντας και μη μοιαζει για προχειρη δεν μπορω να συμαζεψω τα καλωδια.....

Επισης το καρφουροκαπακι με περιοριζει.Ειχα δοκιμασει να φτιαξω με κοντρα πλακε θαλλασης και παρα το βερνικη θαλλασης 3χερια στραβωσε και μουχλιασε το ξυλο.

Σκεφτηκα λοιπον το μπετοφορμ,αλλα σαν υλικο ειναι βαρυ?Θελει καποιο βαψιμο για στεγανοποιηση?Αποτι εχω διαβασει οχι,ε?:smt120 Επισης κοβεται ευκολα με μια σεγα?Βγαινει το μπετοφορμ σε παχος 0,5 εκ η 1εκ?Και τελος που το βρισκω!!Αυτα για το καπακι

Παμε στις λαμπες

2x39 watt τ5+Arcadia Original Tropical18 watts.Αυτα ειναι ικανοποιητικα για 100λιτρα καθαρα υψηλων απαιτησεων φυτεμενο(μονοαπο αποψη φωτισμου)?
Επισης στεγανα ακροφυσια που θα βρω?Θελω και βραδυνο φωτισμο! αυτο εδω aquaristic.tec moonlight LED stick - blue light αποτι καταλαβα μπαινει πανω σε λαμπα τ8 η ειναι λαμπα?Τελος χρειαζομαι ηλεκτρονικα μπαλαστ και οχι μηχανικα ετσι δεν ειναι?

Απο ψυξη θα ανοιξω 6τρυπες στο καπακι απο μπετοφορμ για 3ανεμιστηρακια στο καθε ακρο του καπακιου

Συγνωμη που ειμαι τοσο εκτενης στο μηνυμα αλλα θελω να κανω σωστη δουλεια και οχι αρπα κολα

Nik25
12-08-07, 00:41
Καταρχην μπετοφορμ και κοντρα πλακε θαλασσης ειναι το ιδιο πραγμα.Ειναι το ξυλο που καλουπωνουν στις οικοδομες οι μπετατζηδες και χρησιμοποιητε και σε πολλα πλοια και σκαφη καθως και σε πατωματα εξ. χωρων.Οποτε για να μουχλιασε μαλλον δεν αγορασες κατι τετοιο.Παρακατω τωρα, καλο θα ειναι να μην παρεις μονο ενα ποντο καθως θα σου στραβωσει μετα απο λιγο καιρο λογω βαρους.Παρε 16 χιλιοστων,θα εισαι καλα.6 ανεμηστηρες ειναι λιγο υπερβολη για 100 λιτρα με το πολυ 4 θα εισαι καλα (εγω εχω 5 στα 250 λιτρα).
Για βραδυνο φωτισμο ειτε αγοραζεις απο μαγαζι με υπολογιστες μπλε καθοδικο καλωδιο ,ειτε απο καποιο μαγαζι με ηλεκτρονικο υλικο αγοραζεις led stick.Εχει και με 10 και με 20 λεντ μου φενεται.Στεγανα ακροφυσια εχουν αρκετα πετ σοπ.Για τα μπετοφορμ σε μαραγκο δυσκολα θα το βρεις και αν το βρεις θα σε "γδαρει".Εχει το πρακτικερ νομιζω καθως και οι αποθηκες που ασχολουνται με εμποριο ξυλειας.Το ξυλο να το βαψεις με βερνικι νερου εξωτερικου χωρου οσα χερια μπορεις και δεν θα χεις λογικα προβλημα.Το δικο μου παντως δεν επαθε τιποτα!Αυτα απο μενα πιστευω να βοηθησα.

Neoklis
12-08-07, 03:11
Εγώ έχω να σου προτείνω καπάκι απο plexi glass....
Ετσι έκανα και εγώ στο δικό μου και μου βγήκε πολύ φθηνο και απο οπτικο αποτέλεσμα άψογο....:p
Έχω πάνω 2*39 Τ5 gro lux και 2 Τ8( 1 arcadia tropical + 1 arcadia freshwater) και moonlight.....
Όσων αφορά τα ανεμιστηράκια εγώ έχω 2 των 9 εκατοστών ΄να χτυπάνε προς την επιφάνεια και κάνουν απίστευτη δουλεια..... δεν χρειάζονται τα 6 είναι υπερβολή....

Αν θέλεις μπορώ να σου στείλω μερικές φωτό.....

netblues
12-08-07, 08:27
Καταρχην μπετοφορμ και κοντρα πλακε θαλασσης ειναι το ιδιο πραγμα.Ειναι το ξυλο που καλουπωνουν στις οικοδομες οι μπετατζηδες και χρησιμοποιητε και σε πολλα πλοια και σκαφη καθως και σε πατωματα εξ. χωρων.Οποτε για να μουχλιασε μαλλον δεν αγορασες κατι τετοιο.

Αλλο πραγμα το betoform και αλλο το κοντρα πλακε θαλασσας....
Ναι μεν και τα δυο αντεχουν στο νερο αλλα δεν υπαρχει καμμια συγκριση ως προς το φινιρισμα και την ποιοτητα του υλικου.
Εξαλλου και η τιμη διαφερει... ;)

Επισης, το plexiglass εχει προβλημα με τη ζεστη απο τις λαμπες και στραβωνει ευκολα, οποτε δεν ειναι και η καλυτερη επιλογη για καπακι.

Εξαλλου το καπακι του carrefour οπως εχει αναφερθει και σε αρκετα προηγουμενα ποστ, μπορει να παρει μεχρι 4 λαμπες χωρις να το αλλαξουμε...

Nik25
12-08-07, 11:45
Αλλο πραγμα το betoform και αλλο το κοντρα πλακε θαλασσας....

Netblues εδω στην Θεσσαλονικη παντως ειτε ζητας θαλασσης ειτε μπετοφορμ το ιδιο δινουν.Ετσι ξερω εγω τουλαχιστον.Ειναι αυτο το ξυλο το οποιο αποτελειτε απο πολλα ξεχωριστα φυλλα ετσι δεν ειναι?Εγω αυτο ξερω.Υπαρχει κατι διαφορετικο απο αυτο?

jimfytakis
12-08-07, 12:38
Σας ευχαριστω ολους!Πολυ χρησιμη η βοηθεια ολων!Netblues καλυτερο ειναι δλδ το μπετοφορμ?Πλεξι ετσι και αλλιως δεν προκειται να εβαζα.Τωρα οσο αναφορα το καπακι του καρφουρ,ειναι χαμηλο και οι λαμπες βρεχονται με αποτελεσμα να γεμιζουν αλατα.Επισης προεξεχει εσωτερικα ενα πλαστικο και αν βαλω εκει λαμπα θα ειναι μες το νερο.Τελος με πλατος 28 εχει και τις κοντρες -10εκ οποτε μου μενουν καθαρα 18εκ για λαμπες.Το αποτελεσμα τουλαχιστον σε μενα που βαλα εξτρα λαμπες ηταν ενα τσαντιροκαπακι!!
-------------------------
Εγώ έχω να σου προτείνω καπάκι απο plexi glass....
Ετσι έκανα και εγώ στο δικό μου και μου βγήκε πολύ φθηνο και απο οπτικο αποτέλεσμα άψογο....:p
Έχω πάνω 2*39 Τ5 gro lux και 2 Τ8( 1 arcadia tropical + 1 arcadia freshwater) και moonlight.....
Όσων αφορά τα ανεμιστηράκια εγώ έχω 2 των 9 εκατοστών ΄να χτυπάνε προς την επιφάνεια και κάνουν απίστευτη δουλεια..... δεν χρειάζονται τα 6 είναι υπερβολή....

Αν θέλεις μπορώ να σου στείλω μερικές φωτό.....

Τωρα με πλεξι πως βαφεται?Διαφανο θα μεινει?Και δεν ξερω να κολλαω και με χλωροφορμιο
-------------------------

Για βραδυνο φωτισμο ειτε αγοραζεις απο μαγαζι με υπολογιστες μπλε καθοδικο καλωδιο ,ειτε απο καποιο μαγαζι με ηλεκτρονικο υλικο αγοραζεις led stick.Εχει και με 10 και με 20 λεντ μου φενεται.Στεγανα ακροφυσια εχουν αρκετα πετ σοπ..

Θα μπορουσα να βαλω καμια μπλε ακτινικη?Η ειναι δυνατο το φως της?Μιλαω για καμια 15βαττ Τ8

Neoklis
12-08-07, 13:16
Τωρα με πλεξι πως βαφεται?Διαφανο θα μεινει?Και δεν ξερω να κολλαω και με χλωροφορμιο

Plexi glass υπάρχει σε διάφορα χρώματα....
Εγώ έβαλα μαύρο 0,5 εκατοστών....

netblues
12-08-07, 13:23
Netblues εδω στην Θεσσαλονικη παντως ειτε ζητας θαλασσης ειτε μπετοφορμ το ιδιο δινουν.Ετσι ξερω εγω τουλαχιστον.Ειναι αυτο το ξυλο το οποιο αποτελειτε απο πολλα ξεχωριστα φυλλα ετσι δεν ειναι?Εγω αυτο ξερω.Υπαρχει κατι διαφορετικο απο αυτο?

Καποιος καρντασης τα εχει παρει ισωμα ολα...
Καταρχας το ιδιο το μπετοφορμ εχει διαφορες ποιοτητες και ποικιλιες.
Δες εδω πχ.
http://www.perihellas.gr/gr/el/pub/products.cfm/fuseaction/showcategory/productcategory_ID/25.cfm
Εδω που τα διαχωριζει..
http://www.alfawood.gr/gr/products/contra.htm
και μερικα ειδη κοντρα πλακε θαλασσας...
http://www.teak.gr/gr_mplywood.html

jimfytakis
13-08-07, 22:59
Τωρα να ρωτησω περι λαμπτηρων.Θα μπουν φυτα δυσκολιας Cuba.Διοξειδιο θα μπει.Απο τ5 λαμπες ομως τι να βαλω?Με 2Χ39βαττ τ5 και μια 20βαττ τ8 ειμαι ενταξει?Σχεδον 1βαττ ανα λιτρο.

Επισης για βελτιστο αποτελεσμα ποων λουμεν και ποσων Κελβιν θα πρεπει να ειναι?Πανω σε αυτο μπορω να τις παρω απο ηλεκτρολογικο καταστημα σε συγκεκριμενα κελβιν και οχι απο πετσοπ για να μου ρθει φθηνοτερα?

Neoklis
13-08-07, 23:35
Εγω θα σου προτεινα να πας σε T5 gro lux και μια Τ8 freshwater για να "σπάει" λίγο το ροζ....
Αλλα και πάλι γούστα είναι αυτά...:p

Για δύσκολα φυτά νομίζω ότι είσαι καλα με 1 W ανα λιτρο...
Τι ύψος έχει το ενυδρείο σου..??

jimfytakis
13-08-07, 23:40
Καρφουρ 120 λιτρα.Τα γνωστα...40εκ.. 1 τ5 λες? τ8 εχω ηδη και ειναι ροζ και ναι θελω να σπασει το ροζ γιατι απεξω το σπιτι μου ειναι σα καμπαρε!!!

Neoklis
13-08-07, 23:48
2x39W Τ5 gro lux και 1 Τ8 freshwater ειναι η γνώμη μου....

jimfytakis
13-08-07, 23:55
για τις τ5 συμφωνω σε οτι λες.Χρησιμοποιουνται πολυ αυτες οι ροζ και το αποτελεσμα τους δειχνει ομορφο.Για τις τ8 θα το σκεφτω στη πορεια.Χρονος υπαρχει..Γενικα ομως για τις λαμπες,μπορω να βρω σε μαγαζι με ηλεκτρολογικα λαμπες που να παιζουν σε διαφορα χρωματα και Κελβιν η εχουν μονο λευκες και ιδια Κελβιν?

stav
14-08-07, 08:02
Nik25 καμια σχεση δεν εχει το μπετοφορμ με το κοντρα πλακε θαλασσης.
Το γνωριζω γιατι παλια επι πολλα χρονια δουλευα σε βιομηχανια ξυλειας.

Genirous
14-08-07, 18:46
Σε κατάστημα με ηλεκτρολογικά θα βρεις μεγάλη γκάμα σε kelvin...;)
Το ερώτημα είναι αν ξέρεις τι θέλεις και τι είναι καλύτερο...:roll:
Φυσικά καταλαβαίνεις πως με 1W/λίτρο θέλεις μεγάλη προσπάθεια και εξοπλισμό για να βρεις την ισσοροπία και να μην κάνεις καλλιέργεια άλγης, έτσι...?:cool:
-----------------------------------------------------------------------------------------
Για το καπάκι θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και πολυκαρμπονάτο φύλλο...;)

jimfytakis
15-08-07, 12:03
Nai αυτο ειναι αληθεια μα την ισορροπια θα τη βρω.Η gro lux ποσα κελβιν εχει?

Genirous
16-08-07, 18:19
Νομίζω πως είναι στα 4000k...;)

jimfytakis
16-08-07, 22:58
Εχω ενα φυλλαδιακι της σερα για τ8(δεν ξερω αν τα κελβιν ειναι ιδια για τ5,αλλα αφου μιλαμε για χρωματικο φασμα πιστευω ναι,ε?) και παιζει απο τα 4900Κ με την σερα πλαντ κολορ και κλεινει με τη μπλου σκαη ρουαγιαλ στα 12000.Αποτι καταλαβα το βελτιστο για τα φυτα ειναι μεταξυ 4000-5000Κ

_antonis_
17-08-07, 13:39
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=18947

Διάβασέ το, αν και είναι για καπάκι carrefour. Θα πάρεις ηλεκτρονικό ballast για 2 λάμπες (υπάρχει) όπως και να' χει, αλλά δεν ξέρω αν σε παίρνει να τις βάλεις στο καπάκι του. Πάντως εμένα δε φαίνεται ΚΑΝΕΝΑ καλώδιο... Δές το...