PDA

Επιστροφή στο Forum : Προετοιμασία για Neolamprologus mulltifasciatus


alexispi
06-08-07, 13:32
Επειδή ξεκίνησα διάφορες εργασίες προετοιμασία νέου ενυδρείου με Neolamprologus Mulltifasciatus θα ήθελα την βοήθειά σας γιατί ψιλοχάθηκα στο site ψάχνοντας πληροφορίες για:
1. το πώς προετοιμάζουμε τις πέτρες (εκτός απο την διαδικασία με το aquaforte που την βρήκα). Πχ όταν λέμε βράσιμο πώς γίνεται αυτό (θα με σκοτώσει η γυναίκα μου αν βάλω πέτρες στις κατσαρόλες γι αρχίσω να τις βράζω zw ). Αν ρίξω βρασμένο νερό σε μια λεκάνη με τις πέτρες κάνει?
2. Κέλυφη σαλιγκαριών μπορούμε να βρούμε σε λαϊκές μεν αλλά επειδή στις λαϊκές τις Βέροιας δεν βρήκα κάτι τέτοιο υπάρχει περίπτωση να βρω σε μεγάλα pet-shops τις Θεσ/νίκης και μπορώ επίσης να αγοράσω 2-3 λίγο μεγαλύτερα από αυτά που πουλάνε τα τουριστικά μαγαζιά εδώ στας διακοπάς για να γίνουν πιο εύκολα φωλιές? Και πώς γίνεται η προετοιμασία (βράσιμο πάλι κλπ)?
4. To ενυδρείο που σχεδίασα έχει πυθμένα 38x30 (με ύψος 27), σκέφτομαι να βάλω 1 αρσ. με 2 θυλ. Είναι ΟΚ?
3. Επειδή δεν ελπίζω στην Βέροια να βρω multis γνωρίζετε στη Θεσ/νικη ποιοι έχουν?

Sorry για το πρήξιμο :smt120 αλλά εν μέσω διακοπών δεν είναι εύκολο το browsing...
-------------------------
Είναι κανείς εκεί....?

caverman
06-08-07, 13:54
Άδεια σαλιγκάρια δεν ξέρω αν είναι εύκολο να βρείς. Μπορείς να βρείς γεμάτα όμως και αφού τα μαγειρέψεις να κρατήσεις το καβούκι τους...:p :p :p .

Για τις πέτρες θα τις ξεπλύνεις καλά με βραστό νερό και όλα εντάξει.

Για τα υπόλοιπα περίμενε γνώμες...

Άντε με το καλό να μας παρουσιάσεις το ενυδρείο σου όταν ετοιμαστεί...

Καλή συνέχεια,

Caverman.

Tolis
06-08-07, 14:37
Αν το ενυδρειο ειναι ακομα σε μορφη σχεδιο, προσπαθησε να το κανεις μεγαλυτερο, βγαινει δε βγαινει τριαντα λιτρα κι ειναι λιγα εστω και για ενα τριο.

Κελυφη σαλιγκαριων η οπως ειπε ο καβερμαν μαγειρευεις-τρως και ταχεις ετοιμα, ή ζητα απο ταβερνες (κρητικες κατα προτιμηση) τα αδεια που τα πετανε. Τα πετ σοπ δεν εχουνε αλλα και ναχανε γιατι να τα πληρωσεις? Σε καθε περιπτωση σιγουρευεσαι οτι τα κελυφη ειναι αδεια και τα βραζεις και ξεπλενεις αρκετες φορες να φυγουν τυχον λαδια και δεντρολιβανοι απ το μαγειρεμα...

Οι πετρες οπως σου ειπε ο καβερμαν. Στη περιπτωση σου δεν χρειαζεται και το τεστ με ακουαφορτε μιας και τις θελουμε ασβεστολιθικες.

Προσπαθησε για μεγαλυτερο ενυδρειο.

alexispi
06-08-07, 15:04
Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να κάνω κάτι για το μέγεθος αλλά εφόσον παίζει σημαντικότερο ρόλο το εμβαδό νόμιζα ότι το 38x30 είναι καλό... Χμμμ

Tolis
06-08-07, 15:06
Για τα συγκεκριμενα ψαρια οντως παιζει ρολο - οχι οσο το υψος. Αλλα εξακολουθει να ειναι λιγο.

alexispi
06-08-07, 15:13
Για αυτό τον πληθυσμό ποσο προτείνεις να το αυξήσω (minimum)?

Tolis
06-08-07, 15:18
Λαμβανοντας υποψιν οτι αν ολα πανε καλα θα εχεις και απογονους, 50 με 60 εκ. η μια πλευρα και 30-40 η αλλη θα ηταν ενα μινιμουμ

alexispi
06-08-07, 15:23
Μμμμμ... Μου φαίνεται ότι χρειάζεται αλλαγή πλάνων για το πού θα το τοποθετήσω γιατί για εκεί που υπολόγιζα δεν χωράει σε τέτοιες διαστάσεις. Δεν βιάζομαι άλλωστε... Ευχαριστώ πάντως.

mikenuke
08-08-07, 09:47
Σιγουρα πρεπει να μεγαλωσει το ενυδρειο, ακου τις συμβουλες του Τολη, εχει δικιο.
Τωρα για ψαρια, υπαρχουν γεννες στη Θεσσαλονικη, αν αρχισεις να ερχεσαι στις συναντησεις, θα μαθεις περισσοτερα! ;)