PDA

Επιστροφή στο Forum : Διακόσμηση


hotgates
03-08-07, 14:33
Καλισπέρα έχω ένα ενυδρείο 15 λίτρων μόνο γιατι είμαι 13 χρονών και αυτό το πήρα κρυφά από τους γωνείς μου και μετα από αρκετό μαλωμα με αφεισαν να το κρατίσω. Ξέρετε είμαι τρελός λάτρεις της θαλάσσιας ζωής.
Λοιπόν θέλω να βάλω στο ενυδρείο μου ψεύτικα φυτά όπος κοράλια και θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας.

ΥΣ: Ειναι γλυκού νερου.

zw :smt041

bas_754
03-08-07, 16:16
Τα κοραλλια και οι πετρες που περιεχουν ασβεστολιθο κανουν το νερο σκληροτερο. Αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι τι ψαρια θα βαλεις που να ζουν σε αναλογες συνθηκες... στα 15 λιτρα δεν χωρανε και πολλα.;)

caverman
03-08-07, 16:19
Καλέ μας φίλε απο την Ορεστιάδα,

έχεις πολλά να μάθεις ακόμη. Συνήθως στα ενυδρεία προσπαθούμε να φτιάξουμε αντίγραφο από ένα κομματί της φύσης. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι κοράλια, ψευτικά φυτά, ναυάγια και άλλα τέτοια δεν ταιριάζουν. Βέβαια εάν εσένα σου αρέσουν πως μπορεί να σου πεί κάποιος όχι...

Επειδή διάβασα και τα άλλα σου post θα θεωρούσα για αρχή ότι θα πρέπει να χαρίσεις τα 2 χρυσόψαρα γιατί γίνονται πολύ μεγάλα και θα υποφέρουν στο μικρό σου ενυδρείο.

Μετά θα πρέπει να διαβάσεις λίγο εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656) για το πως θα προετοιμάσεις το ενυδρείο σου να δεχθεί ψάρια.

Και όσο θα γίνεται αυτό να βρείς με την βοήθειά μας κάποια ψαράκια που θα ταιριάζουν στο μικρό σου ενυδρείο.

Για τα φυτά τώρα (και αφού γίνουν τα παραπάνω ) η γνώμη μου είναι ότι μπορείς πολύ εύκολα να βάλεις λίγα αληθινά φυτά και ένα μικρό ξύλο. Πιστεψέ με το ενυδρείο σου θα γίνει πολύ ομορφότερο. (διάβασε εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537))

Και φυσικά πολλά πράγματα θα βρείς εδώ (http://www.tsamisaquarium.gr/periechomena.htm).

Εαν έχεις αρκετή υπομονή και θέληση για διάβασμα θα φτιάξεις ένα πολύ όμορφο ενυδρείο. Ελπίζω να εκμεταλευτείς τον ελεύθερο χρόνο του καλοκαιριού και την καλή μας παρέα.

Φιλικά,
Caverman.

hotgates
03-08-07, 19:44
Μα τα αγαπάω πάρα πολύ. Πάντα παίρνω τις καλύτερες τροφές για αυτά.

george
03-08-07, 20:23
Αλλά τα έχεις στριμωγμένα να κολυμπάνε μέσα στις ακαθαρσίες τους :(

hotgates
03-08-07, 20:29
Και άμα αγοράσω κυκλοφορητή?

tzimakos
04-08-07, 19:23
Μα τα αγαπάω πάρα πολύ. Πάντα παίρνω τις καλύτερες τροφές για αυτά.

για να λες οτι τα αγαπας πολυ , μαλλον ετσι θά΄ναι.
Αλλα αγαπη σημαινει και φροντιδα και φροντιδα δεν ειναι μονο οι τροφες , εστω οι καλυτερες...

Και άμα αγοράσω κυκλοφορητή?

μαλλον εννοεις φιλτρο , γιατι ο κυκλοφορητης απο μονος του το μονο που θα καταφερει ειναι να στροβιλιζει τις ακαθαρσιες στις οποιες κολυμπανε...