PDA

Επιστροφή στο Forum : ανθρακας

naupaktos84
03-08-07, 11:16
γεια σας παιδια!
το φιλτρο μου που εχω στο ενυδριο μου εχει μεσα μονο ανθρακα (μαυρο σφουγγαρι) και απο οτι εχω διαωασει δεν ειναι και το καλυτερο. τι μπορω να κανω αν θελω να το αντικαταστησω με αλλο καλο?

george
03-08-07, 11:16
Τι φίλτρο έχεις ;

PascM
03-08-07, 12:41
Επειδή έχω δει μαύρα σφουγγάρια σε φίλτρα της RENA να πω οτι τα μαύρα σφουγγάρια δεν είναι πάντα άνθρακας!

naupaktos84
03-08-07, 14:25
resun 700l/h ειναι. κινεζια μαλλον.

klaz
03-08-07, 14:27
resun 700l/h ειναι. κινεζια μαλλον.μπαααααααααααα+-3+-3:-D

Tricky
03-08-07, 14:45
Στα Resun , το μαυρο σφουγγαρι δεν ειναι ανθρακας ...ειναι απλο , μαυρο σφουγγαρι :D

maikl
03-08-07, 23:55
Και αφου φανταζομαι δεν ειμαι εκτος...στα Rio το μαυρο σφουγγαρι που ειναι πανω-πανω ειναι με ανθρακα?

Το αφηνουμε ή καλυτερα ειναι να το αφαιρουμε?:confused:

PascM
04-08-07, 00:00
Ναι στα RIO το μαύρο σφουγγάρι είναι άνθρακας οπότε τον αφαιρείς!

maikl
04-08-07, 00:20
Ναι στα RIO το μαύρο σφουγγάρι είναι άνθρακας οπότε τον αφαιρείς!

Ευχαριστωωωωωω!!!:smt020

aquarius
04-08-07, 00:51
γεια σας παιδια!
το φιλτρο μου που εχω στο ενυδριο μου εχει μεσα μονο ανθρακα (μαυρο σφουγγαρι) και απο οτι εχω διαωασει δεν ειναι και το καλυτερο. τι μπορω να κανω αν θελω να το αντικαταστησω με αλλο καλο?

Αν μιλάς για τo Resun Magi-700 (lt/h) είναι πράγματι κινέζικο και ήταν στο ενυδρείο SM-800 (80x35x50) που πρόσφατα αγόρασα, σε καλή τιμή, για καραντίνα.

Το φίλτρο περiλαμβάνει ένα κομμάτι χοντρό μαύρο σφουγγάρι (βιολογικό) και μια διάτρητη πλαστική θήκη, που έχει μέσα ένα μικρό σάκκο από τούλι ο οποίος περιέχει τον ΑΝΘΡΑΚΑ (...αμφιβόλου ποιότητος...) που αναφέρεις.

Προχθές έθεσα σε λειτουργία το συγκεκριμμένο φίλτρο στο κύριο ενυδρείο μου με τα υλικά "της μάνας του" και μπορώ να σου πώ, ότι είδα ήδη βελτίωση όσον αφορά στη καθαρότητα-διαύγεια αλλά και τη κυκλοφορία του νερού.

Το φίλτρο της resun λειτουργεί "επικουρικά" σε συνδυασμό με ένα βιολογικό-μηχανικό Eheim 2026 που λειτουργεί μόνιμα εδώ και τρείς μήνες στο ενυδρείο μου.

(Πρίν τοποθετήσω το resun, ξέπλυνα καλά τα υλικά του με νερό του ενυδρείου.)

Συνήθως, ο άνθρακας χρησιμοποιείται μετά από φαρμακευτική θεραπεία στο ενυδρείο για να καθαρίσει τις "ξένες" ουσίες. Στη πραγματικότητα, όμως καθαρίζει και διάφορα χρήσιμα συστατικά του νερού και γιαυτό αποφεύγεται η εκτεταμένη χρήση του στο γλυκό νερό.