Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Γεια σας!

Giorgiogod
02-08-07, 10:50
Αν και είχα ασχοληθεί και παλιότερα με το χόμπυ, δεν μπορώ παρά να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου ακόμα αρχάριο.

Πήρα την απόφαση λοιπόν να πάω πάλι από την αρχή.
Τις προσεχείς μέρες θα αγοράσω το νέο ενυδρείο μου, κάπου στα 80-100 λ., και θέλω να πιστεύω ότι θα έχω τη βοήθεια σας για να γίνει όσο καλύτερο γίνεται.

Έχω σκεφτεί να βάλω guppies, ξιφοφόρους και περιμένω ιδέες για τι άλλο.
Λογικά και ένα catfish, αλλά δεν ξέρω ποιο. Παλιά είχα πλακώστομο και πιστεύω πως τώρα θέλω κάτι διαφορετικό και που ίσως να μη γίνεται τόσο μεγάλο σε μέγεθος.
-------------------------
PLZ HELP ME GUYS!

klaz
02-08-07, 11:19
μια χαρα σε βλεπω.....
αν εχεις χαλαζιακο ψιλοκκοκο χαλικι ισως μπορεις να βαλεις 3-4 κορυντορακια,αλλιως καποιο σαε,η καποιο φλαινγκ φοξ.....

Giorgiogod
02-08-07, 11:22
To σαε ποιο ειναι?

klaz
02-08-07, 11:34
καλη συνεχεια....
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Crossocheilus%20siamensis.htm
μπορεις να ριξεις και εσυ μια ματια στην παραπανω ιστοσελιδα-πανεπιστημιο....και σε αλλα ψαρια...

Giorgiogod
02-08-07, 12:12
Ενδιαφέρον ψαράκι.
Δεν το εχω ξαναπετυχει πουθενα. Λιγες σελιδες το εχουν.
Καλό και δε μεγαλωνει και πολυ. Αρκει να το βρω σε μαγαζι.
-------------------------
Απο φυτα τι λεει για να ειναι καλα για τα guppies και τους ξιφοφορους?

klaz
02-08-07, 12:34
απο φυτα μπορεις να βαλεις οτι θελεις με βασικο το κερατοφυλλο που θα γινει η κρυψωνα των μικρων νεογεννητων .....
μπορεις απο εκει και μετα να φυτεψεις τα παντα,αρκει να πληρεις τους ορους φωτισμος,λιπανση κλπ....

caverman
02-08-07, 13:20
Με γκάπυ και ξιφοφόρους καλλίτερα να μην βάλει corry θείε μου.

Το αλατάκι μακροπρόθεσμα δεν θα τους αρέσει...:) :) :) και το νερό δεν πολύταιριάζει....

Γιώργη μελέτησε καλά τις σελίδες που σε παρέπεμψε ο Klaz και εδώ είμαστε...

καλή συνέχεια,

Caverman.

Giorgiogod
02-08-07, 14:02
Να βάλω νεον ή ζέβρες?
Κ αν θέλω κάτι πιο πολύχρωμο αλλα φιλήσυχο τι προτείνετε?

Tolis
02-08-07, 14:06
Κι εγω διαφωνω με τα κορυς.
Αν βαλεις γκαπις και ξιφοφορους, και βανεις και μολλις (απεφυγε την balloon ποικιλια), θα εισαι φουλ πολυχρωμας, φιλησυχας, και θα εχεις τη χαρα να βλεπεις συχνα μωρα.

Giorgiogod
02-08-07, 14:16
Κατι οχι σε ζωοτοκο

Tolis
02-08-07, 14:37
και θέλω να πιστεύω ότι θα έχω τη βοήθεια σας για να γίνει όσο καλύτερο γίνεται. Γεινικως η αποψη μας για το "καλυτερο", στη συγκεκριμενη περιπτωση, θα ηταν μονο ζωοτοκα σε ενα ωραιο φυτεμενο ενυδρειο με ευκολα φυτα. Πολυχρωμια θα υπαρχει, εχθρους δεν θα εχουν, και θα εχεις τη χαρα να βλεπεις γεννες και μωρα να μεγαλωνουν.
Αν θες ενυδρειο αχταρμα, μπορεις να βαλεις και ζεβρακια, ή cherry barbs, ή κανα μικρο γκουραμι (οχι ολα μαζι, τα λιτρα σου ειναι λίγα).

Giorgiogod
02-08-07, 16:23
Καποιο γατοψαρο ή sae να μην βαλω?

chemical mac
02-08-07, 19:40
Ωραία κίνηση και χρώμα θα σου δώσουν κάποια κοπαδόψαρα, οπότε μπορείς να βάλεις και κάποιο σαε ή ότο παρέα

PascM
02-08-07, 23:15
Ωραία κίνηση και χρώμα θα σου δώσουν κάποια κοπαδόψαρα, οπότε μπορείς να βάλεις και κάποιο σαε ή ότο παρέα
Επειδή θένε ποιο μαλακό νεράκι καλύτερα πρώτα να αποφασίσει ο φίλος μας ποια θα είναι τα κεντρικά ψαράκια του ενυδρείου και μετά προτείνουμε!!!

Giorgiogod
03-08-07, 08:23
Eιπαμε guppies και ξιφοφορους

chemical mac
03-08-07, 08:42
.........5 ποστ παραπάνω ζητάς κάτι που δεν είναι ζωοτόκο.......

Giorgiogod
03-08-07, 08:49
για κατι επιπλεον μετα τα αλλα δυο ειδη που ανεφερα γιατι μου ειχαν προτεινει mollies

chemical mac
03-08-07, 09:00
ΟΚ τότε τα πράγματα είναι πιο απλά. Προτείνω λοιπόν (με όσες γνώσεις έχω) αφού κάνεις τις απαραίτητες μετρήσεις και στρώσεις το νερό σου να βάλεις μερικά φυτά μέσα (ακόμα και πλαστικά) και να ξεκινήσεις με ένα μικρό χαρεμάκι από guppies (1m/3f) και να τα αφήσεις να κάνουν παιχνίδι μονα τους. Αν το νερό σου είναι σωστό σύντομα θα έχεις γέννες. Τα φυτά χρειάζονται για να δημιουργούν κρυψώνες για τα μικρά. Η γεννήστρα αγχώνει λίγο παραπάνω τις μανάδες και δεν είναι ο καλύτερος χώρος για να κρατάς τα μικρά (μιλάω για τις πλαστικές γεννήστρες εμπορίου, αν αποφασίσεις να κάνεις γεννήστρα ένα μικρό ενυδρείο 5 - 10 λίτρων αλλάζουν τα πράγματα αλλά πρέπει κι εκεί να έχεις ίδιες συνθήκες με το κανονικό σου ενυδρείο). Θεωρώ τα guppies ωραίο ψάρι ειδικά για αρχάριους γιατί δεν εχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις νερού, έχουν τρομερή ποικιλία χρωμάτων και έντονη κινητικότητα. Φαίνονται πιο όμορφα σε ένα καλοφυτεμένο ενυδρείο. Καλή επιτυχία.

Giorgiogod
03-08-07, 09:06
θα εχω ομως και ξιφοφορους. και μαλλον και καποιο σαε αν και δε νομιζω να βρω στα Γιαννενα. Γι'αυτο ρωταω αν ειναι καλο και κατι επιπλεον

chemical mac
03-08-07, 09:13
Για τους ξίφους ισχύει ότι και για τα guppies. Με τα σαε γιατί κόλλησες; Ξεκίνα με ένα χαρεμάκι τη φορά και τα σαε άστα για το τέλος, δες πρώτα πως θα πας με τα άλλα

Giorgiogod
03-08-07, 09:28
Δεν το λεω κολλημα αλλα κατι δ πρεπει να υπαρχει που να τρωει λιγη αλγη και να καθαριζει γενικοτερα?

chemical mac
03-08-07, 09:38
Σωστός. Τα γκαπάκια δείχνουν μια προτίμηση στην άλγη (για ξίφους δεν ξέρω δεν είχα ποτέ). Βέβαια τα σαε τρώνε τα περισσότερα είδη άλγης και ειδικά τις "δύσκολες". Παρόλα αυτά με σωστή παρακολούθηση των συνθηκών του νερού σου μπορείς να προλαμβάνεις τις άλγες. Μπορείς να περιμένεις λίγο πριν βάλεις σαε. Γενικώς δεν είμαι της άποψης όλα τα ψάρια μαζί από την πρώτη στιγμή. Το έκανα κι εγώ αυτό.....και πλήρωσα πολλά (σε ψάρια και χρήμα)

Giorgiogod
03-08-07, 09:41
Δεν ειπα οτι θα τα βαλω μαζι.
Πρωτα τα γκαπυς, μετα απο καποιο διαστημα οι ξιφοφοροι και αργοτερα τα σαε ή οτιδηποτε αλλο αν μπει κατι αλλο. Γι' αυτο ρωταω κιολας. Γι ανα ξερω αν αξιζει να βαλω και κατι αλλο.

PascM
03-08-07, 11:40
.........5 ποστ παραπάνω ζητάς κάτι που δεν είναι ζωοτόκο.......
Και στην αρχή του ποστ ο φίλος μιλάει για ζωοτόκα! Εκεί πήγαινε και το δικό μου σχόλιο που σε ενόχλησε!

Edit: Τα ζωοτόκα έχουν διαφορετικές απαιτήσεις στην χημεία (νερό) σε σχέση με τα sae.