Επιστροφή στο Forum : Ποια tetra με scalare?
Γεια σας
Θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με την επιλογη Tetra για ενυδρειο
με αγγελοψαρα να ταιριαζουν και ταυτοχρονα να μην πειραζουν την
βλαστηση.
Ειχα υποψη Buenos aires tetra αλλα διαβασα οτι τρωνε τα φυτα ισχυει?
Επισης καλη επιλογη αν και μεγαλα μου φαινονται τα Congo tetra
Tι νομιζεται για Red eye-rummy nose-serpae Tetra?
Ευχαριστω εκ των προτερων!
Πρέπει να προτιμήσεις μεγαλόσωμα tetra ώστε να μην μπορούν να φαγωθούν από τα Αngelfih (πχ όχι neon) όπως :
Black Skirt Tetra, Blind Cave Tetra, Congo Tetra, Diamond Tetra, Lemon Tetra, Serpae Tetra, Silver Tip Tetra
κοίτα κι εδώ :
http://www.timstropicals.com/Inventory/Angel/AngelInfo.asp
Όσον αφορά τα φυτά κοίταξε το είδος του tetra που σε ενδιαφέρει και διάβασε για τις συνήθειές του.
Τα Serpae Tetra μερικές φορές "τσιμπολογούν" τα πτερύγια άλλω ψαριών... ιδιάιτερα όταν η ομάδα είναι μικρή...
Ευχαριστω παιδια για την αμεση αποκριση βλεπω οι επιλογες ειναι αρκετες...
τα λemon tetra ταιριαζουν παρα πολυ και ειναι και ομορφα ....
εγω παντως θα σου ελεγα να βαλεις ενα κοπαδακι ροδοστομους
12-15 κοματια ειναι καλα
Lemon tetra ειναι πολυ ωραια αλλα δεν βρισκω στην θεσσαλονικη επισης μου αρεσουν πολυ οι ροδοστομοι ομως διαβασα οτι ειναι αρκετα ευαισθητοι ισχυει αυτο?
p.s αυτη την στιγμη εχω και 4 pristellas (x-ray tetra) απο προηγουμενο κοπαδι αλλα και παλι δεν μπορω να βρω για να συμπληρωσω κριμα γιατι ειναι πολυ ομορφα και ησυχα!
αν το ενυδρειο σου φιλε μου,ειναι καλα στρωμενο,με πολυ καλη προσαρμογη μπορεις να βαλεις ειτε ενα κοπαδακι ροδοστομων,ειτε ενα μικρο κοπαδακι απο καρδιναλιους.......
εχεις επιλογες πολλες ,αρκει να μην ''φορτωσεις'' το ενυδρειο σου,γιατι βλεπω οτι και τα λιτρα σου ειναι λιγα....
Το ενυδρειο ειναι σε λειτουργεια 5 μηνες και εχει 125 λιτ ονομαστικα φουλ φυτεμενο με φυτα χαμηλων απαιτησεων και τα αγγελοψαρα ειναι 4 μηνων 2 στον αριθμο οχι ζευγαρι.
Φιλε klaz τα cardinal ειναι παρα πολυ καλη επιλογη αλλα και παλι διαβαζω στο διαδικτιο οτι θα τα φανε τα αγγελοψαρα ποια ειναι η γνωμη σου?
Φιλε klaz τα cardinal ειναι παρα πολυ καλη επιλογη αλλα και παλι διαβαζω στο διαδικτιο οτι θα τα φανε τα αγγελοψαρα ποια ειναι η γνωμη σου?μπορουνε να μπουνε αν υπαρχουν καποιες προυποθεσεις,δηλαδη εαν εχουν μπει πρωτα οι καρδιναλιοι,και ειναι τα αγγελοψαρα σχετικα μικρα.....
με αυτη τη λογικη υπαρχουν αρκετοι χομπιστες που τα διατηρουνε μαζι χωρις απωλειες...;)
Εγώ χωρίς να θέλω να πάω κόντρα, θα διαφωνήσω κάθετα. Το βλέπεις σωστό να βάλεις τα θηράματα στον ίδιο (περιορισμένο) χώρο με τους θηρευτές τους;
Αργά ή γρήγορα τα σκαλάρια (όταν ενηλικιωθούν) θα καταλάβουν ότι οι καρδινάλιοι (ή τα ροδόστομα -όποια επιλέξεις) αποτελούν ένα ωραιότατο γεύμα για αυτά, και αναπόφευκτα θα αρχίσεις να παρατηρείς μείωση στον πληθυσμό των καρδινάλιων (ή των ροδόστομων -όποια τελικά επιλέξεις).
Γι' αυτό το λόγο είμαι αντίθετος με τη συγκατοίκηση σκαλαριών με τετρα (τουλάχιστον τα περισσότερα είδη).
Θα σου πρότεινα να βάλεις ένα μικρό κοπάδι Nanostomus sp. ή/και ένα μικρό κοπάδι hatchetfish. Έτσι θα έχεις και μια αρκετά πιο πρωτότυπη σύνθεση η οποία δεν θα σου δημιουργήσει προβλήματα με την ενηλικίωση των σκαλαριών.
Τέλος, έχω να σου πω ότι τα 125 λίτρα είναι πολύ λίγα για ένα ζευγάρι σκαλάρια ΣΥΝ τους υπόλοιπους "συγκάτοικους". Ένα ενυδρείο 300 λίτρων θα σου έλυνε τα χέρια και θα πρόσφερε περισσότερα στα ψάρια σου.
...Θα σου πρότεινα να βάλεις ένα μικρό κοπάδι Nanostomus sp. ή/και ένα μικρό κοπάδι hatchetfish. Έτσι θα έχεις και μια αρκετά πιο πρωτότυπη σύνθεση η οποία δεν θα σου δημιουργήσει προβλήματα με την ενηλικίωση των σκαλαριών...
Μιας και με ενδιαφέρει και'μένα έμμεσα το θέμα, θα ήθελα να ρωτήσω και να μάθω τη γνώμη και την εμπειρία σου Γιώργο (Giorgos), όσον αναφορά τα pencilfish (nannostomus sp.)...
Επειδή το μέγεθός τους είναι περίπου όσο των ροδόστομων, τι τα καθιστά ποιό "συμβατά" με σκαλάρια...?
Θα μου άρεσε να αποκτήσω ένα μικρό κοπαδάκι τέτοιων ψαριών, ΑΝ δεν υπάρχει κίνδυνος...
Επειδή το μέγεθός τους είναι περίπου όσο των ροδόστομων, τι τα καθιστά ποιό "συμβατά" με σκαλάρια...?
...γίνονται μεγαλύτερα απο τους ροδόστομους και τους καρδινάλιους...
Γιώργο (Genirous) έχω δει τη δημοσίευσή σου (που μου ζητάς να εξηγήσω). Λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας δεν έχω προφτάσει ακόμα. Κάνε λίγη υπομονή και θα απαντήσω...
Μην ανησυχείς συνονόματε, υπομονή υπάρχει και δεν υπάρχει λόγος βιασύνης...;) :p
Απλά φοβήθηκα μην παρεξηγήσεις τη "σφήνα" μου!:roll:
...Θα σου πρότεινα να βάλεις ένα μικρό κοπάδι Nanostomus sp. ή/και ένα μικρό κοπάδι hatchetfish. Έτσι θα έχεις και μια αρκετά πιο πρωτότυπη σύνθεση η οποία δεν θα σου δημιουργήσει προβλήματα με την ενηλικίωση των σκαλαριών.
Τέλος, έχω να σου πω ότι τα 125 λίτρα είναι πολύ λίγα για ένα ζευγάρι σκαλάρια ΣΥΝ τους υπόλοιπους "συγκάτοικους". Ένα ενυδρείο 300 λίτρων θα σου έλυνε τα χέρια και θα πρόσφερε περισσότερα στα ψάρια σου.
Διαβαζω στο δικτυο οτι τα pencil fish παραμενουν 5-6 εκ. δεν ειναι λοιπον πιθανο να φαγωθουν και αυτα?
Τα hatchetfish εινα πολυ ενδιαφεροντα αλλα δεν τα εχω δει ποτε στην Θεσσνικη.
Δυστυχως Γιωργο τα λιτρα ποτε δεν ειναι αρκετα ομως λογω ελλειψης
χωρου και χρηματων πρεπει να αρκεστω στα λιτρα που εχω.
Παντως στο cichlid-forum αναφερει 125 λτ σαν καλο μεγεθος για ενα ζευγαρι συν μερικα μικρα ψαρακια:p
λεμον τετρα θα βρεις στην ανθεων στο κυρ τακη το φιλο μου ....πιστευω ειναι ιδανικα για αγγελοψαρα μιας και δεν παραμενουν τοσο μικρα και ειναι το ιδιο κινητικα με αυτα.....και δοκιμασμενο ετσι...??
Ευχαριστω!
Στην ανθεων στο Αμαζονιος?
ναι ναι να πας να παρεις και αν δεν βρεις στειλε μην.μπορω να σου δωσω 4 υπεροχα......
Ευχαριστω..ευχαριστω...πολυ...:p
τιποτα τιποτα δεν κανει....!!!!!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.