PDA

Επιστροφή στο Forum : Αντεχει?

maikl
19-07-07, 12:32
Αρχικα θα ηθελα να ζητησω απο τους "αρμοδιους μοδερατορες" για ενα συγνωμη για το αν δεν ειναι το θεμα μου στη σωστη κατηγορια...:cool:
Τους επιτρεπω λοιπον για πιθανη μεταφορα του :grin: :grin:

Πειτε μου λοιπον οι γνώστες ή οι εχοντες παρακαλω το
Rio 400 τι βαρος εχει.(η γυαλα μονο).Και αυτο μια που η επικειμενη αγορα του με βαζει σε σκεψεις για την μεταφορα του,αφου θα πρεπει να ανεβει στον δευτερο οροφο.Επισης δυο ατομα μπορουν να το μεταφερουν?

Και κατι τελευταιο.Το συνολικο βαρος οταν με το καλο στηθει φανταζομαι οτι θα ξεπερναει τα 500 κιλ.Υπαρχει λετε κινδυνος για την οικοδομη??

Παρακαλω οσοι μεzw καντε το οσο γινετε πιο αθορυβα ...μη ξυπνησουμε και την γειτονια..:smt040

klaz
19-07-07, 13:16
αντεχει μια χαρα.καλο θα ειναι ομως να βρισκεται κατω απο δοκαρι.
θα χρειαστεις 2 μπρατσαραδες για να το μεταφερουν..:rolleyes: :p
τωρα το ποσο ζυγιζει η γυαλα..οταν πηγα να ρωτησω τους ''δικους'' μου μπρατσαραδες...με κοιταξαν στραβα και δεν πηρα απαντηση....:smt120 :D :D

alan boy
19-07-07, 13:25
θα χρειαστεις 2 μπρατσαραδες για να το μεταφερουν..:rolleyes: :p
.:smt120 :D :D

O ενας ειμαι εγω μιχαλη.

maikl
19-07-07, 13:38
:smt058:smt038 :wink: :smt056 :smt039

Γιωργο θα σε λαβω σοβαρα υποψη.Θα σου εχω και κρυα μπυρα....:D

eon123
19-07-07, 14:41
http://www.juwel-aquarium.de/data/Pdf/gbw/en/Rio_400.pdf
εδω θα βρεις οτι θελεις καπου λεει οτι γεματο ζυγιζει 452 κιλα

spirosta
19-07-07, 23:26
Από απορία και μόνο δεν υπάρχει ασανσερ που να το χωραει και φυσικά να σηκώνει τα κιλά του??

george
19-07-07, 23:28
Στο σπίτι μου, 1,20 ενυδρείο δεν το χωράει το ασενσέρ και θα το ανεβάσω τρεις ορόφους με τα πόδια....και τη βάση του :(

spirosta
19-07-07, 23:38
Ούτε αμα βγει από το κουτί του και μπει με προσοχή??
Πακετάκι μου φαίνεται..

george
19-07-07, 23:42
Δοκίμασες ποτέ να σηκώσεις το "πακετάκι" :confused: :D

maikl
20-07-07, 05:53
Στο σπίτι μου, 1,20 ενυδρείο δεν το χωράει το ασενσέρ και θα το ανεβάσω τρεις ορόφους με τα πόδια....και τη βάση του :(

Και σε μενα το ιδιο...με τα ποδια αλλα δυο οροφους :(.Τωρα τι να πω, αν το εβαζα ορθιο στο ασανσερ λετε να υπηρχε προβλημα?
Παντα συσκευασμενο βεβαια..

Παντως για λογους βαρους αλλα και ογκου (για το κουβαλημα μιλαω) εχω αρχισει να σκεφτομαι σοβαρα και την περιπτωση του Rio 300 μια που ειναι πιο συμμαζεμενο...(1,20 μ μηκος)

Αλλα τι να πω... το 400αρι μου'χει:smt120 :smt055

Andreas301
20-07-07, 08:47
Νομίζω καλύτερα να μην το μεταφέρεις κάθετα μπορεί να προκύψει ζημιά από ανεπιθύμητες πιέσεις επάνω στα τζάμια σε λάθος σημεία.
Klaz φαντάζομαι εννοείς να κάθεται πάνω σε δοκάρι όχι κάτω από δοκάρι (συνεπώς πρέπει να τσεκάρεις την πλάκα το διαμερίσματος για να δεις που έχει δοκάρια).
Η βάση συσκευασμένη ζυγίζει πολύ περισσότερο από το (άδειο εννοείται) ενυδρείο απλά μεταφέρεται πιο εύκολα. Συμφωνώ με τον klaz ότι απλά χρειάζονται δύο - τρία άτομα που να έχουν τα κατάλληλα μπράτσα. καλύτερα να μην βγει από το κουτί του στη μεταφορά.
Ακριβώς το ίδιο με σένα klaz έπαθα όταν πήγα να ρωτήσω πόσο βαρύ είναι το RIO300 και αν χρειάζονται βοήθεια στο κουβάλημα οι μπρατσαράδες (συμπέρασμα : μην ρωτάτε τους αχθοφόρους μπορεί να σας πυροβολήσουν .... εκτός αν είναι κολλητοί σας).

spirosta
20-07-07, 09:22
Δοκίμασες ποτέ να σηκώσεις το "πακετάκι" :confused: :D
Για όρθιο έλεγα να μπει αλλά από ότι βλέπω δεν είναι στα προτεινόμενα..

mios
20-07-07, 10:38
Και σε μενα το ιδιο...με τα ποδια αλλα δυο οροφους :(.Τωρα τι να πω, αν το εβαζα ορθιο στο ασανσερ λετε να υπηρχε προβλημα?
Παντα συσκευασμενο βεβαια..

Παντως για λογους βαρους αλλα και ογκου (για το κουβαλημα μιλαω) εχω αρχισει να σκεφτομαι σοβαρα και την περιπτωση του Rio 300 μια που ειναι πιο συμμαζεμενο...(1,20 μ μηκος)

Αλλα τι να πω... το 400αρι μου'χει:smt120 :smt055
Δε νομίζω ότι τα 30 εκ. διαφορά έχουν μεγάλη διαφορά (από Rio 300 σε Rio 400).Αν μπορείτε να σηκώσετε το πρώτο κουράγιο για το μεγάλο.Και με αρκετή προσοχή μπορείς να το ακουμπήσεις και κάθετα για να χωρέσει στο ασανσέρ .Αμαρτία είναι να αλλάξεις γνώμη γι'αυτό ;) .Σηκώσαμε το 400αρι για 1 όροφο ,παλεύεται.... Θα χρειαστείς βέβαια 2 "αρκούδες" για τη δουλειά γι'αυτό κάντο τώρα πριν αρχίσουν τα προβλήματα (χειμερία νάρκη κτλ):D

nickall13
20-07-07, 10:48
Κοίτα, αν σκεφτείς πως εγώ με την αδερφή μου ανεβάσαμε ένα ενυδρείο (120 μήκος) 2 ορόφους (δεν είμαι κανένα γομάρι, αν και εκείνη την στιγμή πολύ θα το ήθελα:D) δεν νομίζω πως δεν θα τα καταφέρεις. Κάνεις και μια στάση στον πρώτο και όλα οκ.
Α, υπάρχει και ένα κόλπο για να πάρεις δύναμη: Το βγάζεις από το κουτί, το κοιτάς, το φαντάζεσαι γεμάτο στη θέση του...και τύφλα να έχει ο Ποππάυ και το σπανάκι του:D

stav
20-07-07, 11:51
Υπαρχει και η λυση φορτηγακι με γερανο και πλατφορμα στο ανεβαζει
εξωτερικα και το παιρνεις απο το μπαλκονι.

alan boy
20-07-07, 12:01
Υπαρχει και η λυση φορτηγακι με γερανο και πλατφορμα στο ανεβαζει
εξωτερικα και το παιρνεις απο το μπαλκονι.

μιχαλη υπαρχει στη βεροια τετοιο εργαλειο.
αλλα δε νομιζω να χρειαστει.
παντως τι ριο400 τι 300.
παρε εκει το 400αρι.............100 πολυτιμα λιτρα ειναι αυτα.

maikl
20-07-07, 17:41
Ωραια λοιπον ελπιζω να βρω την ακρη για την μεταφορα του - εδω καταφερα το "εταιρον ημισι":smt084 :smt020 λετε να κολλησω εδω??...:grin:

Κατι ακομη τωρα.Το συγκεκριμμενο ερχετε με εσωτερικο φιλτρο.Ακουω λοιπον γνωμες.Το αφηνω ως εχει,ή προσθετω και ενα εξωτερικο?

Κανει αυτο?(Eheim professionell II 2028 incl. Eheim Filtermedia).

Το παραπανω φιλτρο αν αφαιρεθει το εσωτερικο ειναι "ικανο" για να συντηρησει αρχικα το ενυδρειο με σκαλαρια, κορυς,οτος και ενα πλεκο?

Υπ'οψιν το ενυδρειο θα "μεταμορφωθει" σε δισκαδικο οταν ωριμασουν οι συνθηκες αλλα και οι γνωσεις....:grin:, οποτε θελω κατι για να με ικανοποιει στο μελλον.

klaz
20-07-07, 17:53
εγω δεν μπορω να καταλαβω το κολλημα αρκετων φιλων χομπιστων που με την αγορα ενος ριο κατ'ευθειαν βγαζουνε το εσωτερικο.....
ενταξει πιανει καποιο χωρο,αλλα ξερετε ποσο πρακτικο φιλτρο ειναι..???
κτ'αρχας ειναι πολυ πρακτικο στο να το κανεις πχ μηχανικο και να [προσθετεις πχ καρβουνο η τυρφη,εαν και εφοσον ζητηθει..(απο το να ανοιγεις ενα εξωτερικο φιλτρο,100 φορες καλυτερο).μπορεις να προσθεσεις εξτρα βιολογικο υλικο,η ακομη να το εχεις να δουλευει σαν φιλτρο αμβουργου με σχεδον μηδενικη συντηρηση....για σκεψου,και το λειτουργεις μαζι με ενα αξιοπιστο εξωτερικο φιλτρο....νομιζω ειναι σουπερ.

Yiannis59
20-07-07, 18:08
Θα διαφωνήσω κλαζακο ρούφα ολο το φαι που επιπλέει ασε μολις κατέβει λιγο η στάθμη ξενερίζει εχει και ολα τα καλα που λες αλλα τα ξηλώνω με την πρώτη, ασε που κρύβει το μαυρο ...... χε χε :D:D

klaz
20-07-07, 18:14
ρούφα ολο το φαι που επιπλέει ασε μολις κατέβει λιγο η στάθμη ξενερίζει εε και που ειναι το κακο βρε γιαννη μου..???
ισα-ισα δεν υπαρχουν και πολλα μανισια φιλτρα που να μας ξαφριζουν την επιφανεια.....:rolleyes:;)
τωρα οσο για την σταθμη και την εξατμιση,δεν θα το σχολιασω....:rolleyes::D

Genirous
20-07-07, 19:24
Επειδή μένω στον 5ο όροφο πολυκατοικίας, το Rio 400 το ανέβασα από το ασανσέρ...όρθιο...
Η συσκευασία περιέχει κάποια αφρολέξ στις γωνίες που το προστατεύουν, όπως επίσης αν προσέξεις και το βάλεις με μικρή κλίση, να πατήσει με τη γωνία της βάσης θεωρώ πως δε θα έχεις πρόβλημα...
Οι απόψεις ποικίλουν βέβαια, η απόφαση είναι δική σου!

maikl
20-07-07, 21:35
Και εγω καπως ετσι το φανταζομουν...ορθιο και με το ασανσερ,απλα περιμενα καποιον που να το εχει ξανακανει:smt041

Κωστα(κλαζ) οχι δεν εχω σκοπο να το αφαιρεσω το εσωτερικο..απλα μαλλον δεν διατυπωσα σωστα το ερωτημα μου...:rolleyes:

Ηθελα να πω αν με το συγκεκριμμενο εξωτερικο ειμαι καλυμενος (αν δουλευει μονο του)σε μια στραβη...ή να παρω κατι ποιο οικονομικο και με μικροτερη αποδοση ωστε να συμπληρωνει το εσωτερικο..?

ΖΩΟΦΙΛΙΑ Αγ.Στεφάνου
20-07-07, 22:21
Ο Γιώργος ΄έχει δίκιο, το ενυδρείο κάθεται μια χαρά όρθιο χωρίς κανένα φόβο αρκεί να έχει τη συσκευασία του.

Andreas301
21-07-07, 08:44
εγω δεν μπορω να καταλαβω το κολλημα αρκετων φιλων χομπιστων που με την αγορα ενος ριο κατ'ευθειαν βγαζουνε το εσωτερικο.....
κτ'αρχας ειναι πολυ πρακτικο στο να το κανεις πχ μηχανικο και να [προσθετεις πχ καρβουνο η τυρφη,εαν και εφοσον ζητηθει..(απο το να ανοιγεις ενα εξωτερικο φιλτρο,100 φορες καλυτερο).μπορεις να προσθεσεις εξτρα βιολογικο υλικο,η ακομη να το εχεις να δουλευει σαν φιλτρο αμβουργου με σχεδον μηδενικη συντηρηση....για σκεψου,και το λειτουργεις μαζι με ενα αξιοπιστο εξωτερικο φιλτρο....νομιζω ειναι σουπερ.

Συμφωνώ απολύτως με τον klaz!!

Για φτάσει μάλιστα η αντλία να μείνει εκτός νερού σημαίνει ότι η στάθμη δεν κατέβηκε απλά λίγο, αλλά πάνω από 30 λίτρα κάτω από την κόκκινη γραμμή και σε κάθε περίπτωση κάτω από τις γρίλιες του φίλτρου κάτι που ούτως ή άλλως δεν θα έπρεπε να αφεθεί να συμβεί.
Εγώ θα συμπλήρωνα το εσωτερικό φίλτρο μέ ένα 2028 ή ακόμη καλύτερα με το 2128 ώστε να έχω και backup θερμαντικό σώμα. Φτηνότερη επιλογή το 2217 (νομίζω).
Για το θέμα της μεταφοράς όρθιου στο ασανσέρ εγώ επιμένω στην άποψή μου, το ότι μεταφέρθηκε κάποιες φορές χωρίς ζημιά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σωστός τρόπος μεταφοράς. Ο κατασκευαστής καθορίζει με ποιο τρόπο μπορεί να χειριστεί κανείς μία συσκευασία. Αφρολέξ στη συσκευασία έχει αλλά από ότι θυμάμαι μόνο στην πάνω πλευρά στο καπάκι και όχι περιμετρικά στις γωνίες. Από κει και πέρα ο καθένας αποφασίζει μόνος του...

Yiannis59
21-07-07, 09:33
Μιλάμε για Rio Γενικά αν πχ το 60 χάσει 30λιτρα για να φανεί η γρίλια zw
όλες οι απόψεις σεβαστές:D

Genirous
21-07-07, 10:13
Αυτό που έχω να συμπληρώσω είναι ότι το ενυδρείο είναι κατασκευασμένο για να αντέχει τις πιέσεις νερού βάρους μισού τόνου...
Χωρίς μετακινήσεις και γεμάτο φυσικά...
Οπότε άδειο, οι κολλήσεις και τα κρύσταλλά του δε νομίζω να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με "ζόρι" 80 κιλών...
Ας μην ξεχνάμε ότι για να φτάσει το ενυδρείο από Γερμανία στο ελληνικό κατάστημα, έχει περάσει ουκ ολίγες μετακινήσεις, ταλαιπωρίες, κραδασμούς και χτυπήματα...

Andreas301
21-07-07, 15:28
Μιλάμε για Rio Γενικά αν πχ το 60 χάσει 30λιτρα για να φανεί η γρίλια zw
όλες οι απόψεις σεβαστές:D
Δεν νομίζω ότι μιλάμε για RIO γενικά αλλά για RIO400, και λίγα είπα 30 λίτρα

Φυσικά και πρέπει να είναι όλες οι απόψεις σεβαστές
αν και δεν το βλέπω

Yiannis59
21-07-07, 17:46

Τα ανωτέρω έγραψε ο φίλος μου ο Κώστας (rio γενικα)
Και είναι σεβαστές αν κατάλαβες άλλο με συγχωρείς

ΖΩΟΦΙΛΙΑ Αγ.Στεφάνου
21-07-07, 20:01

Τα ανωτέρω έγραψε ο φίλος μου ο Κώστας
Και είναι σεβαστές αν κατάλαβες άλλο με συγχωρείς

Γιάννη βάλε τον γιο σου να γράφει γιατί κάτι δεν πάει καλά με τα γραφώμενά σου...
Πάντως επειδή η ποιότητα των συγκεκριμένων ενυδρείων δεν είναι και η καλύτερη... (μία κλάση πάνω από τα κινέζικα θα έλεγα!) πολλές φορές τα φίλτρα είναι κολλημένα πολύ ψηλά (φαίνεται τα κολλάνε με το μάτι...) και δεν θέλει πολύ να πέσει η στάθμη κάτω από τη σχάρα.
Άλλωστε δεν είναι παράλογο να φύγει κάποιος για δυο τρεις βδομάδες για διακοπές, άσε που αν έχεις και ανεμιστηράκια αρκούν μερικές μέρες να πέσει η στάθμη ακόμα και στην περίπτωση που είναι βαλμένο στη σωστή θέση.
Πάντως σαν φίλτρο μια χαρά είναι αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι έχει περιορισμένο χώρο για τα υλικά, ιδίως για συμπληρωματικό που λέει και ο κλαζ είναι τέλειο...

leonm
21-07-07, 22:02
και δεν θέλει πολύ να πέσει η στάθμη κάτω από τη σχάρα.
Άλλωστε δεν είναι παράλογο να φύγει κάποιος για δυο τρεις βδομάδες για διακοπές, άσε που αν έχεις και ανεμιστηράκια αρκούν μερικές μέρες να πέσει η στάθμη ακόμα και στην περίπτωση που είναι βαλμένο στη σωστή θέση.

Εχει και σχάρα χαμηλά στα πλάγια οπότε και κάτω απ τις μπροστινές να πέσει η στάθμη δεν υπάρχει ιδαίτερο πρόβλημα.
Το καλό με τα εσωτερικά των rio είναι ότι σηκώνουν και πολλές τροποποιήσεις.

PascM
21-07-07, 22:21
Εδώ έχω μια ένσταση εκτός και αν κάτι μου διαφεύγει!!! Αν πέσει η στάθμη απο την "γρίλια" τότε το νερό δεν περνάει "σωστά" απο τα υλικά φίλτρανσης! Οπότε η σχάρα που αναφέρεις δεν εξυπηρετεί αυτόν το σκοπό.

leonm
21-07-07, 22:38
Εδώ έχω μια ένσταση εκτός και αν κάτι μου διαφεύγει!!! Αν πέσει η στάθμη απο την "γρίλια" τότε το νερό δεν περνάει "σωστά" απο τα υλικά φίλτρανσης! Οπότε η σχάρα που αναφέρεις δεν εξυπηρετεί αυτόν το σκοπό.
Οχι, μια χαρά περνάει!Η μόνη είσοδος νερού για τα υλικά φιλτραρίσματος είναι από το πάνω μέρος της θήκης τους.Το κουτί όλου του φιλτρου έχει 3 εισόδους(η μια βέβαια σχεδον αχρηστεύεται γιατί είναι κολημένη στο τζάμι).Οταν λειτουργεί το φίλτρο πέρνει νερό και από την πλαινή χαμηλή γρίλια.Ο λόγος που νομίζω ότι το έχει έτσι η juwel εκτός από ασφάλεια αν πέσει η στάθμη είναι νομίζω κυρίως για καλύτερη διάχυση της θερμοκρασίας αφού γιατί αυτή η είσοδος πάει αρχικά στο χώρο του θερμαντήρα και μετά στα υλικά.

Genirous
21-07-07, 22:49
Συμφωνώ με το Λεωνίδα, καθώς και στα 2 Juwel που έχω αυτό συμβαίνει;)
Όπως επίσης διαφωνώ με το φίλο Αντρέα για την διαφορά των Juwel από τα κινέζικα, καθώς έχουν κυρίως πολύ καλύτερες κολλήσεις και επίσης πολύ καλύτερη ποιότητα πλαστικών...προσωπική μου άποφη βέβαια...:D

ΖΩΟΦΙΛΙΑ Αγ.Στεφάνου
21-07-07, 23:05
Οχι, μια χαρά περνάει!Η μόνη είσοδος νερού για τα υλικά φιλτραρίσματος είναι από το πάνω μέρος της θήκης τους.Το κουτί όλου του φιλτρου έχει 3 εισόδους(η μια βέβαια σχεδον αχρηστεύεται γιατί είναι κολημένη στο τζάμι).Οταν λειτουργεί το φίλτρο πέρνει νερό και από την πλαινή χαμηλή γρίλια.Ο λόγος που νομίζω ότι το έχει έτσι η juwel εκτός από ασφάλεια αν πέσει η στάθμη είναι νομίζω κυρίως για καλύτερη διάχυση της θερμοκρασίας αφού γιατί αυτή η είσοδος πάει αρχικά στο χώρο του θερμαντήρα και μετά στα υλικά.
Σωστά λες ότι παίρνει νερό και από κάτω για ασφάλεια και για θέρμανση του νερού, αλλά δεν καθαρίζει καθόλου την επιφάνεια και δεν υπάρχει η επιθυμητή κυκλοφορία.
-------------------------
Συμφωνώ με το Λεωνίδα, καθώς και στα 2 Juwel που έχω αυτό συμβαίνει;)
Όπως επίσης διαφωνώ με το φίλο Αντρέα για την διαφορά των Juwel από τα κινέζικα, καθώς έχουν κυρίως πολύ καλύτερες κολλήσεις και επίσης πολύ καλύτερη ποιότητα πλαστικών...προσωπική μου άποφη βέβαια...:D
Γιώργο, το ίδιο λέμε...:D ότι είναι μία κλάση ανώτερα από τα κινέζικα.
Πίστεψέ με έχω δει πολλά κινέζικα... πολλά γερμανικά, πολωνικά, γαλλικά κλπ και υπάρχουν πολύ καλύτερης ποιότητας ενυδρεία από τα Juwel και σε καλύτερη αντιστοιχία τιμής-ποιότητας.

mios
21-07-07, 23:11
Πάντως το καπάκι του είναι απαράδεκτο !!!

PascM
21-07-07, 23:21
Πάντως το καπάκι του είναι απαράδεκτο !!!
Γιατί το λες αυτό?

leonm
21-07-07, 23:22
Εγώ πάντως τα έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση κυρίως για το λιτό στυλ που έχουν(αντίθετα πχ με τα aquatlantis)
Bέβαια ο καθένας με τα γούστα του:D

mios
22-07-07, 01:05
Γιατί το λες αυτό?
Γιατί είναι ένα φύλλο πλαστικό (μάλλον για χοντρό τσιγαρόχαρτο μοιάζει πιο πολύ) .Στα μικρά μοντέλα δεν φαίνεται τόσο πολύ λόγω του μικρού μήκους τους.Στο 400 όμως.....φτερό στον άνεμο.Καθόλου πρακτικό και άκρως αντιαισθητικό (του δίνω τγία :grin: ).Για τους DIY μια ενίσχυση με αλουμίνιο ίσως έλυνε το πρόβλημα.

PascM
22-07-07, 09:19
Ναι αν δεν έχεις προσθέσει δεύτερο φωτιστικό όντως γίνεται αυτό!

maikl
22-07-07, 19:49
Εμενα παντως η ολη "αντιπαραθεση" αν λεγετε ετσι αυτη η συζητηση σας μονο καλο μου κανει...:smt020

Αγοραζω!!...:smt041

mios
22-07-07, 20:09
Καμία αντιπαράθεση τις γνώμες μας λέμε και θα κρίνεις ,αφού δεις και ο ίδιος΄.