PDA

Επιστροφή στο Forum : Επιλογή ταιστρας για μονομάχο..

spirosta
10-07-07, 15:43
Ο τίτλος τα λέει όλα. Θα λείψω για διακοπές και χρειάζομαι μία αυτόματη ταίστρα.. Θα λείπω για τρεις εβδομάδες αλλά θα είμαι εδώ δύο φορές ανα 7-10 μέρες οπότε θα μπορώ να παρακολουθώ τι γίνεται και να κάνω και αλλαγές νερού... Η αυτόματη αναπλήρωση μάλιστα με την πατέντα Strahos είναι έτοιμη και απόλυτα λειτουργική..

Από εκεί και πέρα θα έλεγε κανείς εντάξει βρες μια καλή ταιστρα και είσαι έτοιμος. Έλα μου ντε όμως που υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα... Πρέπει η ταιστρα να μπορεί να ρίξει μικρή ποσότητα τροφής ή απλά να έχει ξεχωριστά δοχεια τροφής...

Τι έχετε να προτείνεται από μάρκες και από τιμές? Η Eheim μπορεί να καλύψει την ειδική ανάγκη μου? Έχετε κατα νου ότι ψάχνω κάτι σχετικά οικονομικό...

Neoklis
10-07-07, 15:44
Για πόσο διαστημα θα λείψεις...???

spirosta
10-07-07, 15:46
Το γράφω.. 20 μέρες.. Αλλά στη μία εβδομάδα θα είμαι για λίγο πίσω και μετά θα ξαναφύγω και μετά θα ξαναγυρίσω για ν ξαναφύγω... Σας μπέρδεψα??χαχα

Τεσπα... Μια επιλογή για 10 μέρες έστω με ένα ταισμα ανα ημέρα είναι καλή λύση..

Apostolis
10-07-07, 15:47
Η αυτόματη αναπλήρωση μάλιστα με την πατέντα Strahos είναι έτοιμη και απόλυτα λειτουργική..

Πατέντα...??? Ενδιαφέρον!!! Για πες...???

spirosta
10-07-07, 15:49
Πατέντα...??? Ενδιαφέρον!!! Για πες...???
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13661&highlight=floter
Κάτι παρόμοιο έφτιαξα. Με δύο τρύπες στο μπουκάλι και σφράγισμα με σιλικόνη.. 10άρι λάστιχο πάνω, αρκετά στενό κάτω...

caverman
10-07-07, 16:02
Ανάλογα με τις διατροφικές απαιτήσεις των ψαριών θα επιλέξεις και την ταίστρα.
Για παράδειγμα εάν ρίχνεις την ίδια τροφή καθημερινά το μηχανάκι της Eheim με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο.
Διαφορετικά εάν χρειάζεσαι να ρίχνεις διαφορετική τροφή ανά ημέρα θα πρέπει να βρείς ταίστρα με διαμερίσματα τροφής. (ειδικά αν ρίχνεις ταμπλέτες)

Δοκιμή πριν φύγεις για μερικές μέρες (και με τους ανεμιστήρες σε λειτουργία) για σιγουριά.

Caverman

Tolis
10-07-07, 16:05
Αν εισαι εδω καθε 7-10 μερες δεν χρειαζεσαι ταιστρα, ο ψαρης δεν θα παθει τιποτα.

spirosta
10-07-07, 16:12
Αν εισαι εδω καθε 7-10 μερες δεν χρειαζεσαι ταιστρα, ο ψαρης δεν θα παθει τιποτα.
Ναι αλλά σε στην παρακάτω περίπτωση ας πούμε πως θα ταίσω?

Φεύγω τώρα...
Γύρίζω μετα από 7 μέρες...
Μένω 1 ημέρα...
Φεύγω για 5 ημέρες..
Γυρίζω...
Μένω μόνο μερικές ώρες...
Ξαναφεύγω..
ΓΥρίζω μετά από 8 μέρες..

Δεν θα υπάρξει πρόβλημα??Άσε που είχα πρόσφατα λίγο finrot από στρες (ο γκαρυ το σαλιγκάρι έφταιγε) και φοβάμαι να τον αφήσω χωρίς την τροφή του για τέτοια διαστήματα...

gwgw
10-07-07, 16:15
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14606&highlight=%F4%E1%E9%F3%F4%F1%E1

spirosta
10-07-07, 16:28
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14606&highlight=%F4%E1%E9%F3%F4%F1%E1
Ευχαριστώ και το είχα δει και εγώ το θέμα.. Να σου πω... Η eheim ρυθμίζεται καλά ωστε να ρίχνει λίγη τροφή για μονομαχάκι?

Παρένθεση.. Όσο θα λείπω θα τρώει ένα είδος τροφής.. Όσο είμαι εδώ τρώει τρεις διαφορετικές αποξηραμένες και που και πού (κάθε 7-10 μέρες) και λίγες βιταμινούλες στην τροφή.. Έχω δει του κάνουν πολύ καλό...

nickall13
10-07-07, 16:38
Γιατί δεν ανακατέβεις τις 3 τροφές στο κουτάκι τις ταϊστρας; Έτσι μπορεί να διαλέγει;)

Zorba_The_Freak
10-07-07, 17:49
Προσωπικά το θεωρώ μεγάλο ρίσκο να εμπιστευτείς ταίστρα για τόσο μικρό ενυδρείο και με μόνο ένα ψάρι μέσα.

Η μόνη αποδεκτη, για εμενα πάντα, είναι αυτη με τα χωρίσματα στην οποία βάζεις ακριβώς την ποσότητα τροφής που θέλεις να πέσει..

PascM
10-07-07, 22:46
Θα συμφωνήσω! Δεν έχει ανάγκη ο ψάρης σου! Και με το πρόγραμμα που αναφέρεις μετά μια χαρά θα είναι! κάθε φορά που έρχεσαι τάϊσμα και αλαγούλα και όλα οκ!

liquid
10-07-07, 23:37
H ταϊστρα της SERA που χρησιμοποιώ εγώ εδώ και ένα χρόνο περίπου κοστίζει περίπου 23 ευρώ. Είναι πάρα πολύ απλή στον προγραμματισμό και αξιόπιστη.

Καλό είναι να έχεις μια γιατί μπορεί να λείψεις στο μέλλον περισσότερο ή να τύχει κάτι και να μείνει εκτός περισσότερες ημέρες.

caverman
11-07-07, 09:04
[QUOTE][και φοβάμαι να τον αφήσω χωρίς την τροφή του για τέτοια διαστήματα.../QUOTE]

Δεν πρόσεξα ότι αφορά μικρό ενυδρείο με μονομάχο...Θα συμφωνήσω ότι με τα διαστήματα που αναφέρεις δεν θα έχεις πρόβλημα.
Ταίστρα χωρίς διαμερίσματα σε αυτό το ενυδρείο είναι πολύ μεγάλο ρίσκο...

spirosta
11-07-07, 12:52
Λοιπόν αφού υπάρχει ομοφωνία είναι όλα καλά φαντάζομαι... Απο εκεί και πέρα έχω μια απορία.. Να ακολουθήσω άλλο πρόγραμμα διατρφής πριν φύγω??Τωρα ταΐζω δύο φορές την ημέρα..

Zorba_The_Freak
11-07-07, 13:06
Εγώ όταν είναι να φύγω, αυξάνω λιγο τις ποσότητες που ταίζω ή βάζω καλύτερη τροφή πχ κατεψυγμένο σκουλίκι.