PDA

Επιστροφή στο Forum : Μετακόμιση…

nikman
06-07-07, 22:49
Το συμβόλαιο της ενοικίασης του σπιτιού που μένω και έχω τα ενυδρεία τελείωσε και δυστυχώς δεν τα βρήκα με τον ιδιοκτήτη στην ανανέωση του. Έτσι είμαι αναγκασμένος να μετακομίσω.
Όσο το σκέφτομαι συνειδητοποιώ ότι το ξεστήσιμο η μεταφορά αλλά και το ξαναστήσιμο για ένα θαλασσινό δεν είναι μία απλή υπόθεση.
Στο γλυκό τα πράγματα είναι απλούστερα όμως στο θαλασσινό υπάρχουν έξτρα δυσκολίες όπως η προετοιμασία όλου του νερού από όσμωση και η διάλυση του αλατιού.
Φαντάζομαι ότι και άλλοι έχουν βρεθεί στην ίδια θέση κι έχουν αντιμετωπίσει αυτές τις δυσκολίες. Καμιά ιδέα;

Τα ενυδρεία είναι ένα 350 και ένα 120 λίτρων με ελαφρύ στοκάρισμα, ευτυχώς.

accnt
07-07-07, 09:46
Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι θα χρειαστείς μερικούς καλούς φίλους, και αρκετά δοχεία.
Αν το νέο σου σπίτι δεν είναι πολύ μακρυά, τα πράγματα είναι σαφώς πιο εύκολα.
Μπορείς να μεταφέρεις ακόμα και το νερό σου (για να μην φτιάχνεις άλλο).

Obelix(Reifen)
07-07-07, 20:44
Πολλά δοχεία με καπάκι ίδιος αν έχεις κοράλλια ,μερικά βαρελάκια για το νερό ,μια φορητή αεραντλία ,πετσέτες, αλφάδι, βεντούζες για τζάμια αν μπορείς δανειστείς .
Αν σε παίρνει άλλαξε φτιάξε καινούργιο ενυδρείο και η μεταφορά θα είναι παιχνιδάκι .
Κανόνισε να έχεις όλη την μέρα ελεύθερη και αρκετό κόσμο αν είναι δυνατό να ξέρει από θαλασσινό.
Δοκίμασε πρώτα με το μικρό .

nikman
07-07-07, 23:11
Αν σε παίρνει άλλαξε φτιάξε καινούργιο ενυδρείο και η μεταφορά θα είναι παιχνιδάκι .
Δοκίμασε πρώτα με το μικρό .

Διονύση κάτι τέτοιο σκεφτόμουν κι εγώ.
Δηλαδή να εκμεταλλευτώ ένα-δυο ενυδρεία που έχω με ψάρια γλυκού.
Αφού τα αδειάσω και δώσω τα ψάρια, τα μεταφέρω αρχικά στο νέο χώρο και φτιάχνω το νερό εκεί.
Μετά θα πάνε τα ζωντανά και τέλος τα κυρίως ενυδρεία άδεια πια.
Το μικρό συμφωνώ θα πάει πρώτο.

accnt
08-07-07, 00:17
Εγώ θα έλεγα.... δεν φτιάχνεις κάνα 800 άρι? :D
Θα είναι άλλο πράμα όμως ε? ;)

Obelix(Reifen)
08-07-07, 03:00
Καλή ιδέα αλλά θα συμφωνήσω προς τον acnt αλλά κόβοντας λίγο τα λίτρα και ίσως βελτιώνοντας με μια βάση που να παίρνει sump με ενυδρείο με υπερχείλιση ώστε να βάλεις sump αν δεν έχεις βεβαία .
Γιατί καλά τα 800 αλλά δεν μετακομίζουν.

nikman
08-07-07, 14:42
Εγώ θα έλεγα.... δεν φτιάχνεις κάνα 800 άρι? :D
Θα είναι άλλο πράμα όμως ε? ;)

Συμφωνώ… Ναι στα όνειρα της καλοκαιρινής νύχτας. :D

newfish
09-07-07, 16:04
Μάνο, νέο σπίτι βρήκες;;

Όσο για την μεταφορά, δεν νομίζω να μην βρεις βοήθεια ;)

nikman
11-07-07, 01:02
Μάνο, νέο σπίτι βρήκες;;

Όσο για την μεταφορά, δεν νομίζω να μην βρεις βοήθεια ;)

Νίκο όχι ακόμα. Μάλλον υπάρχει ζήτηση αυτή την εποχή γιατί πολλά από τα σπίτια των αγγελιών έχουν δωθεί...είμαι αισιόδοξος πάντως. ευχαριστώ για το ενδιαφέρον φίλε. :rolleyes: