PDA

Επιστροφή στο Forum : Τετρα

puravlos
04-07-07, 18:04
Καλησπέρα παιδιά,
Έχω ένα 6lt γυάλινο δοχείο και σκεφτόμουν να το βάλω πάνω στο γραφείο μου ως ενυδρειάκι. Εχω ένα εξωτερικό κρεμαστό φιλτράκι πολύ καλό για τα λίτρα αυτά και αν χρειαστεί ένα μικρό θερμοστάτη της σέρα αν θυμάμαι(είμαι δουλειά).
Ως προς φωτισμό ύπάρχει άφθονος μιας και το γραφείο βρίσκεται ακριβώς κάτω από το παράθυρο και υπάρχει και μπαλκονόπορτα οπότε είναι το δωμάτιο έχει όλη μέρα φως και τις απογευματινές ώρες έχω φωτιστικό φθορισμού στο γραφείο.
Βασικά όλα ιδανικά αλλά στα λίτρα αυτά δε ξέρω τι να βάλω...εκτός από σαλιγκαράκια :) . Καμιά ιδέα??
Εχω δεί μερικά neon, καρδηνάλιους και κάποια είδη τέτρα (νομίζω όλα μια οικογένεια είναι?!),απλά θέλουν νάναι κοπαδάκι απότι ξέρω. Μπορώ να βάλω στα λίτρα αυτά και αν ναι πόσα ώστε να μην ζορίζονται?
Υπάρχει δυνατότητα να μπούν και μερικά φυτάκια που θα τους αρέσουν κάποια ανούμπια πουναι αργής ανάπτυξης και έχω βάλει μία δράκενα και ένα μπαμπού (μόνο οι ρίζες τους και μέχρι τα 2/3 του βλαστού είναι μέσα στο νερό )
Περίμένω ιδέες και σύντομα ελπίζω να ανεβάσω και κάποια φώτο..;)

mikele
04-07-07, 18:17
εεεεε σταματα πολλα ειπες για 6 λιτρα ....:p :p :p ......εγω λεω να αγορασεις ενα μικρο ωραιο ενυδρειακι αφου σε επιασε μερακι και να το απολαμβανεις οσο δουλευεις............στο 6 λιτρο βαλε μονο τα μπαμπου.......:) :)

Neoklis
04-07-07, 18:20
Μπορείς να βάλεις έναν μονομάχο με καμιά ανούμπια nana.... και κανένα μικρό ξυλάκι που θα δέσεις πάνω την ανούμπια....:p :p :p :p

mariah
04-07-07, 18:38
Μπορείς να βάλεις έναν μονομάχο με καμιά ανούμπια nana.... και κανένα μικρό ξυλάκι που θα δέσεις πάνω την ανούμπια....:p :p :p :p

Συμφωνω!!!Ενας μονομαχος ειναι οτι πρεπει.Αλλα το ιδανικο θα ηταν 8-10λιτρα!!!

Genirous
04-07-07, 19:12
Θα μπορούσες ίσως να έβαζες και γαρίδες...!:rolleyes:

puravlos
04-07-07, 19:16
οι γαριδούλες κάπως με ψήνουν,γιατί μονομάχους έχω αρκετούς και έχω πήξει με τα ενυδρειάκια βαζάκια κλπ...
Μα καλά 4 νέον ας πούμε πόσο χώρο θέλουν πια??

bill
04-07-07, 21:49
οι γαριδούλες κάπως με ψήνουν,γιατί μονομάχους έχω αρκετούς και έχω πήξει με τα ενυδρειάκια βαζάκια κλπ...
Μα καλά 4 νέον ας πούμε πόσο χώρο θέλουν πια??

Ενυδρειακια βαζακια κλπ?????:confused:

puravlos
05-07-07, 00:25
λάθος γραφή.. έχω 3χ54lt . Στο ένα έχω βάλει χωρίσματα και έχω φτιάξει 6 ισοκατανεμημένους χώρους στο άλλο είχα μερικές θυληκές και στο τελευταίο φυτεμένο στο οποίο έχω κάνει αναπαραγωγή και τα πιο ζωηρά έχουν πάει σε γυάλες 1.5λτ απόπου και θα πάνε σε φίλους και γνωστούς;)
-------------------------
Τελικά ψάχνωντας είδα κάτι γαριδούλες cherry...Ομορφούλες φαίνονται :) Έχει κάποιος φίλος τέτοιες? Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να μην τρώνε φυτά και να μην μεγαλώνουν και πάρα πολύ, εκτός αν γνωρίζει κάποιος, κάποιο άλλο είδος..
Είναι δύσκολο να τις βρώ? Αν κάποιος φίλος έχει δει σε κάποιο μαγαζί ας μου στείλει με πμ