Επιστροφή στο Forum : Νεογέννητα γκαπάκια
Καλησπέρα παίδες. Τι κάνετε? Λοιπόν πριν κανένα δύωρο έβαλα μια γκαπίνα σε μια γεννήστρα και μέχρι τώρα έχει βγάλει καμιά 12 άρα γκαπάκια.Η γκαπίνα δεν ξεφούσκουσε και δεν ξεμαύρισε η κοιλιά της, να ην βγάλω ή οχι ακόμα? Ξέρω ότι στρεσάρεται μέσα, αλλά παρόλα τα φυτά που έχω τα μικρά γκαπάκια γίνονται τροφή για τα άλλα ψάρια, οπότε πιστεύω πως καλύτερα είναι να στρεσαριστεί λιγο η θυληκιά και να ζήσουν τα μικρά παρά να τα φάνε
Τότε κράτησε την μέσα για σήμερα και αύριο την βγάζεις.
Και εγώ αυτό λέω. Εντωμεταξύ έρειξα μικρές νιφάδες φαγητού για μικρά, δεν τις φάγαν όλες και τώρα ειναι ή στην επιφάνεια της γεννήστρας ή στον πάτο της. Να τα καθαρίσω? Ή να τα αφήσω να τα φάνε αργότερα?
Nα τα καθαρίσεις και μην ταϊσεις καθόλου.
Πότε δεν ταϊζουμε από την πρώτη μέρα.
Ωχ σοβαρά? Πώς να το καθαρίσω τώρα?Ο πάτος της γεννίστρας ειναι γεμάτος με μωρά.Η γκαπίνα μου ξεφούσκωσε και ξεμαύρισε η κοιλιά της και την έβγαλα και έβαλα μια άλλη που είναι έτοιμη για γέννα. Εντομεταξύ στις γκαπίνες που μπάινουν μέσα στην γεννήστρα τις δίνω και τρώνε λιχουδιές ώστε να ξεχνούν για λίγο το στρέσ τους. Πώς να καθαρίσω την γεννίστρα??
Αν μπορείς ρουφα τα υπολείματα με ενα σωληνάκι και σταμάτα να ταϊζεις καθώς μία ποσότητα τροφής θα πέφτει μεσα στην γεννήστρα και θα επιβαρύνει πολυ το νερό.
Προσπάθησα να το καθαρίσω αλλιώς αλλά μάτεος κόπος, φύγαν λίγα υπολείματα. Σήμερα έχει νυστεία για τα ψάρια δεν θα φάνε καθόλου, από αύριο θα τα ταίζω συντιριτικά...
POURITANOS
08-07-07, 13:58
Να μην βάζουμε καθόλου γεννήστρες.
Οσα ζήσουν σε 2-3 εβδομάδες παλι μικρά θα έχεις :p
Μπά εγώ λέω γεννίστρα και πάλι γεννίστρα (αν ξέρεις φυσικά πότε το ψάρι σου γεννάει) γιατί είχα καμια 30 μικρά. Μέσα στην γεννίστρα ήταν μια χαρά και έκανα την βλακεία να τα βγάλω επειδή τα λυπήθηκα και μέχρι το βράδυ είχε μείνει μόνο 1. Καλύτερα πιστεύω λίγο περιορισμένα παρά να γίνουν gourmet για τα άλλα ψάρια
Αν το ζητουμενο ειναι πολλα μωρα, ενα dedicated ενυδρειο με πολλα φυτα ειναι το καλυτερο. Οι γεννηστρες στρεσσαρουν τη μανα παρα πολυ και τα μικρα δεν μεγαλωνουν σωστα.
Δεν μπορουμε ναχουμε και την πιτα σωστη και το σκυλο χορτατο.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.