Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Απορία για τοποθεσία ενυδείου

jopa
25-06-07, 10:18
Χαιρετώ το forum με το πρώτο μου post!

Αγόρασα ένα ενυδρείο από το Carrefour (80x30x45 της www.mtbacquari.com (http://www.mtbacquari.com)) και έχω στρωθεί στο διάβασμα προκειμένου να το στήσω σωστά και όμορφα!

Πολύ καλή τοποθεσία στο σπίτι μου για το ενυδρείο είναι στο σαλόνι περίπου στο μέσο του, ώστε να είναι ορατό από όλα τα σημεία του σαλονιού. Το σημείο είναι μακριά από θερμαντικά σώματα και σχετικά "κρυμμένο" από απευθείας ηλιακή ακτινοβολία.
Κάπου διάβασα όμως ότι το ενυδρείο καλό είναι να βρίσκεται σε τοίχο, με αφίσα από την μία πλευρά, γιατί αυτό είναι καλύτερο για τα ψάρια. Ισχύει απόλυτα κάτι τέτοιο? Αν δλδ το τοποθετήσω εκεί που σκεφτόμουν ώστε να είναι ορατό και από τις δύο πλευρές του, τα ψαράκια θα δυσκολεύονται?

Καλώς σας βρήκα!

stav
25-06-07, 11:49
Εκει που θελεις να το βαλεις θα ειναι μια χαρα.

Genirous
25-06-07, 12:58
Καλώς όρισες jopa...!!!:smt039 :smt039 :smt039
...
Συμφωνώ με τον stav!

jopa
26-06-07, 08:33
Ok, παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Αρχίζει τώρα η μελέτη της διακόσμησης του ενυδρείου, ώστε να φαίνεται όμορφο από όλες τις πλευρές!

chemical mac
26-06-07, 12:59
Αντί για έετοιμη αφίσα δεν παίζεις καλύτερα με μαύρο χαρτόνι; Θα φαίνεται πολύ διαφορετικά ότι κι αν αποφασίσεις να βάλεις μέσα

jopa
26-06-07, 15:54
Αφού δεν υπάρχει πρόβλημα να είναι "two-sided" το ενυδρείο, τότε δε θα βάλω ούτε αφίσα, ούτε χαρτόνι

klaz
26-06-07, 15:57
Αφού δεν υπάρχει πρόβλημα να είναι "two-sided" το ενυδρείο, τότε δε θα βάλω ούτε αφίσα, ούτε χαρτόνιλιγη περισσοτερη προσοχη τοτε,για να κρυψεις τον εξοπλισμο....
καλη συνεχεια.....;)

jopa
27-06-07, 08:33
Thanks! Θα επανέλθω με απορίες περί εξοπλισμού, μόλις το παραλάβω (λογικά την επόμενη εβδομάδα) και δω τι έχει μέσα! :)

ioannist
28-06-07, 09:04
Φίλε μου το γέμισες το ενυδρείο σου?Είδα και εγώ το ενυδρείο αυτό και θέλω να φτιάξω μια βάση σαν και αυτή.Το ερώτημα είναι αντέχει τα 130-150 κιλά που θα ζυγίσει τελικά το ενυδρείο?:smt108

jopa
28-06-07, 11:29
Σήμερα το παραλαμβάνω (καθότι αγόρασα και κάποια άλλα ογκώδη πράγματα μαζί με αυτό). Φαντάζομαι, ότι η βάση θα αντέχει χωρίς πρόβλημα αλλιώς δε θα τα πουλούσαν σαν σετ.

Το προτίμησα από το 120άρι του Carrefour, καθότι το 120 δεν αναφέρει εταιρεία κατασκευής παρά μόνο χώρα προέλευσης (Τσεχία). Υποθέτω ότι αυτό που πήρα θα είναι πιο 'αξιόπιστο' και ανθεκτικό, ως 'επώνυμο' ιταλικό ενυδρείο. :smt083

Περιμένω με αγωνία να το επεξεργαστώ από κοντά, να δω τι εξοπλισμό περιλαμβάνει και να επανάλθω (σε νέο thread) με σχόλια και απορίες! ;)