PDA

Επιστροφή στο Forum : ρυθμιση θερμαντηρα

steady
19-06-07, 19:00
λοιπον απο οταν πειρα τον εξωτερικο θερμοστατη δυο σημειων το θαρμαντηρα jager που εχω τον ειχα βαλει στο τερμα ωστε να ζεστενει οσο ποιο γρηγηρα γινεται το νερο και να απενεργοποιησω ουσιαστικα το θερμοστατη του ο οποιος τα χει παιξει λιγο...εχω ομως μια υπονια οτι αυτο μπορει να αποτελει κινδυνος για τα ψαρια καθως ο θερμαντηρας εστω και για λιγο μπορει να ζεσταινει παρα πολυ με κινδυνο εγκαυματος ειδικα σε πλεκοειδη που μπορει να κολανε πανω του εχω ακουσει και ενα παρομοιο περιστατικο μαλιστα που ψαρι επαθε εγκαυμα απο θερμαντηρα τι λετε παιζει η υποθεση αυτη?

netblues
19-06-07, 19:10
ΟΧΙ...

Yiannis59
19-06-07, 19:18
Συμφωνώ και επαυξάνω και συμπληρώνω οπου και να βάλεις τον θερμοστάτη θα θερμάνει με την ιδια ταχύτητα και θα κόψει όταν η θερμοκρασία φτάσει εκει που ειναι ρυθμισμένος
Μου θυμίζεις την διαφωνία που εχω μονίμως με την γυναίκα μου που επιμένει να βαζει παντα τον φουρνο στο τερμα και μετα στην θερμοκρασία που θέλει για να ζεστάνει λεει ποιο γρήγορα :D:D
Ρε τι τραβάμε:D

PascM
19-06-07, 19:22
Νομίζω οτι μόνον ο φούρνος μικροκυμάτων το καταφέρνει αυτό!?:confused: :p

Yiannis59
19-06-07, 19:27
Σωστός μεν αλλά... ξεφύγαμε πάλιν και θα αρχίσει ο Τολις να σβήνει και θα έχει και δίκαιο :grin:

Genirous
19-06-07, 20:57
Η δουλειά του θερμοστάτη είναι μόνο να κόβει στην επιθυμητή θερμοκρασία...
Είτε στους 15 είτε στους 35 το ρυθμίσεις, ο θερμαντήρας θα "καίει" με την ίδια ένταση...μιας και η αντίστασή του είναι μια...η διαφορά είναι ΜΟΝΟ στους πόσους βαθμούς θα κόψει!
...
...
...
Κώστα...εσύ που έχεις πλέον eliwell:rolleyes: , μην προβληματίζεσαι καθόλου...;)

steady
19-06-07, 21:05
Συμφωνώ και επαυξάνω και συμπληρώνω οπου και να βάλεις τον θερμοστάτη θα θερμάνει με την ιδια ταχύτητα και θα κόψει όταν η θερμοκρασία φτάσει εκει που ειναι ρυθμισμένος
Μου θυμίζεις την διαφωνία που εχω μονίμως με την γυναίκα μου που επιμένει να βαζει παντα τον φουρνο στο τερμα και μετα στην θερμοκρασία που θέλει για να ζεστάνει λεει ποιο γρήγορα :D:D
Ρε τι τραβάμε:D
με καληψατε οι ηλεκτρολογοι<και οι ηλεκτρονικοι;) > απλα ειπα να τον βαζω στο τερμα και γιατι αμα τον ρυθμισω στους 26 πχ το ενυδρειο μπορει να χει και 29 και γενικα τελευταια τα χει χασει λιγο ο θερμοστατης του θερμαντηρα!

Yiannis59
19-06-07, 21:22
Αφου τωρα εχεις τον eliwel βάλτον τερμα και μην φοβάσαι

nikman
20-06-07, 00:03
το θαρμαντηρα jager που εχω τον ειχα βαλει στο τερμα ωστε να ζεστενει οσο ποιο γρηγηρα γινεται το νερο και να απενεργοποιησω ουσιαστικα το θερμοστατη του ο οποιος τα χει παιξει λιγο...

Τι εννοείς τάχει παίξει ο θερμοστάτης του jager;
Μήπως ότι π.χ τον έχεις ρυθμίσει στους 26 βαθμούς ενώ αυτός ανεβάζει τη θερμοκρασία στους 29-30;
Κάτι τέτοιο έχω πάθει εγώ με έναν jager που έχω.
Από ότι ξέρω αυτοί οι θερμαντήρες μπορούν να καλυμπραριστούν με το κουμπάκι που υπάρχει στο πάνω μέρος τους, πάνω από τον αριθμησμένο δίσκο με τις επιθυμητές θερμοκρασίες αλλά δεν έχω καταλάβει πως;
Αν κάποιος ξέρει τι εννοώ και ξέρει πως γίνεται αυτή η ρύθμιση ας κάνει μία περιγραφή του τρόπου. Ευχαριστώ.

steady
20-06-07, 00:10
βαζεις το θερμοστατη στους 24 πχ δοκιμαζεις και βλεπεις ποσο θα παει η θερμοκρασια αν παει 28 τοτε το κουμπακι αυτο το σηκωνεις προς τα πανω γυριζεις τη ροδελα και εκει που ηταν το 26 βαζεις το 28- αλλα επειδη εχεις σηκωσει το κουμπακι γυριζει κουφια δεν πιανει- κατεβαζεις το κουμπακι και ειναι μια χαρα αλλα αμα δε βαριεσαι!:D