Επιστροφή στο Forum : Tυρφη
jimfytakis
11-06-07, 14:19
Ειπα να παρω και γω τυρφη!Εβαλα στα 400λιτρα 120γραμ.Δεν ξερω ποσο χρειαζεται γιατι δεν ελεγε η Σερα στις οδηγιες.Ακομα δεν μου εχει βγαλει χρωμα.Την αλλαζω καθε μηνα σωστα?{ηρα και υγρο τεστ ΡΗ.Μετρησα βρυσης 7,3 και ενυδρειου σχεδον 7,5..Ποσο αραγε θα πεσει?Μηπως εβαλα πολυ?
Πρωτα δεν θαπρεπε να ρωτησεις και μετα να βαλεις?
jimfytakis
11-06-07, 14:59
Δοκιμασα σε ενα μισολιτρο μπουκαλακι αλλα φανταζομαι θελει και το χρονο του για να βγαλει ζουμια.Καλα αν εβαλα παραπανω δεν υπαρχει προβλημα.Το μεσημερι την εβαλα.Αφαιρω αν χρειαστει.Εβαλα πολυ ομως?Η εννοεις οτι δεν θα επρεπε να βαλω καθολου?
Μην περιμένεις σε μια μέρα να σκουρύνει το νερό σου...
Πόσο μάλλον να σου ρίξει το ph...
Η τύρφη θα σου ρίξει ΚΥΡΙΩΣ την ανθρακική σκληρότητα και ως συνέπεια θα παρασύρει σε μια ΜΙΚΡΗ πτώση και το ph σου...
Πάντως υποθέτω πως ο Tolis εννοεί ότι με την τύρφη έχεις μαλακό νερό, αλλά όχι σταθερά μαλακό νερό, μιας και στις αλλαγές νερού, οι παραμέτροι του κάθε φορά θα αλλάζουν...
Οχι.
Εννοω πως αφου ειναι ηδη (παρα)ενεργο μελος του φορουμ, αφου αγορασε την τυρφη, δεν ειχε παρα να ρωτησει ποσο χρειαζεται και μετα να την βαλει, αντι να ρωταει τωρα "Ποσο αραγε θα πεσει?Μηπως εβαλα πολυ?"
jimfytakis
11-06-07, 16:17
Υπαρχει καποια καθορισμενη αναλογια που σε τοσα λιτρα ριχνει τοσο το ΡΗ?
Οχι.
Εννοω πως αφου ειναι ηδη (παρα)ενεργο μελος του φορουμ, αφου αγορασε την τυρφη, δεν ειχε παρα να ρωτησει ποσο χρειαζεται και μετα να την βαλει, αντι να ρωταει τωρα "Ποσο αραγε θα πεσει?Μηπως εβαλα πολυ?"
+-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3
...
...
...
ΥΓ: Παρόλα αυτά...
...δεν πρέπει κάποιος (πιο έμπειρος από εμένα) να του απαντήσει..?:rolleyes: :D
jimfytakis
11-06-07, 16:42
ΥΓ: Παρόλα αυτά...
...δεν πρέπει κάποιος (πιο έμπειρος από εμένα) να του απαντήσει..?:rolleyes: :D
Plz!Ας μου πει καποιος!!!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.